Серед безлічі варіантів приготування олів’є, все таки можна виділити найбільш улюблені (і тому стали класичними) рецепти.

Класичний рецепт Олів’є — з ковбасою, горошком і солоним огірком

Класичний рецепт передбачає вживання стандартного набору продуктів. Він знайомий кожному з дитячих років, та, незважаючи на це, страва не набридає. Він залишається таким же популярним серед безлічі страв на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 300 гр. «Докторської» ковбаси
  • 3 солоних огірка
  • 1 морква
  • 4-5 яєць
  • 1 б. зеленого горошку
  • майонез
  • сіль, мелений перець за смаком

Приготування:

Перше, що ми робимо це варимо яйця, картоплю і моркву до готовності. Кожен компонент в окремій каструлі. Робити це краще заздалегідь, щоб був час охолонути.

Класичний склад містить рівну кількість яєць і картоплі. Їх має бути стільки, скільки осіб буде сидіти за столом.

Для початку відкриємо баночку горошку і зіллємо з неї воду — вона нам не знадобиться!

Наступним кроком потрібно очистити відварені продукти. З чисткою від шкаралупи впораються навіть найменші кулінари!

Нарізаємо кубиками овочі і Докторську.

Мельчим яйця.

Маленька хитрість для початківців господарок! Частування буде виглядати гарніше, якщо розмір нарізаних кубиків і горошку буде однаковим!

Тепер нам знадобиться глибока миска, в яку висипаємо подрібнені продукти і горошок.

Викладаємо в красиву тарілку необхідну кількість, заправляємо сметаною і майонезом, перчимо і солимо за смаком.

Ось такий класичне і смачне блюдо у нас вийшло!

Далі можна взяти порційне кулінарне кільце і викласти наше блюдо в нього. Тільки при цьому треба гарненько ложкою всі ущільнювати. Зверху прикрасити дрібно посіченою зеленню. І частування заграє по-новому.

Кількість продуктів можна змінювати на свій смак. Але щоб не порушувався баланс, бажано брати їх приблизно однакові за обсягом. Їжте із задоволенням.

Приємного апетиту!

Загрузка...

Як приготувати олів’є з ковбасою і свіжим огірком

Цей варіант страви схожий на класичний. Тільки замість солоних огірків додаємо в нього свіжі. Ароматний овоч надає не тільки весняний аромат, але і додають соковитості. Ковбасу беремо варену, краще Докторську.

Інгредієнти:

  • 4 шт. картоплі
  • 2 шт. морква
  • 5 яєць
  • 500 гр. вареної ковбаси
  • 1 свіжий огірок (великий)
  • 1 б. зеленого горошку
  • 100 р. майонез
  • 1 пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Очищаємо відварені й охолоджені картоплю і моркву і яйця.

Дрібно нарізаємо на кубики всі продукти.

Щоб блюдо вийшло більш корисним, бажано купувати для страви хорошу ковбасу або шинку.

Подрібнюємо петрушку.

Всі компоненти перемішуємо і додаємо до них зелений горошок. Попередньо зливаємо всю рідину з банки.

Солі і перчимо за смаком.

Змішуємо всі продукти, додаємо майонез і знову ретельно перемішуємо.

Щоб овочі поділилися один з одним смаком, дамо мисочці трохи постояти в холодильнику.

Приємного апетиту!

Рецепт Олів’є з курячою грудкою і свіжим огірком

Куряча грудка і ароматний свіжий огірок стане прекрасною альтернативою маринованими огірками та Докторської. А якщо замінити не дуже корисний майонез на сметану, то цей салатик відмінно підійде для діток!

Інгредієнти:

  • яйця
  • огірок свіжий
  • куряча грудка
  • картопля
  • майонез
  • морква
  • цибуля ріпка
  • зелений горошок
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Щоб зберегти баланс заготовки, кількість продуктів беремо майже однакову кількість, крім м’яса. М’яса багато не буває, але не перестарайтеся.

 Технологія цієї страви дуже проста і в загальному-то практично всі вони схожі між собою. Відрізняються тільки компоненти.

Так що ми почнемо традиційно. Відварюємо компоненти до готовності. Варену моркву очищаємо. З картоплі знімаємо мундир. І потім красиво подрібнюємо всі продукти кубиками розміром з горошину. Складаємо все в зручну чашу.

З горошку виливаємо рідину і кидаємо його до основної маси. Солимо, перчимо. Додаємо соус. Все перемішуємо.

Потім можна перекласти порційно в кулінарне кільце. Прикрашаємо зеленню. І приємного апетиту.

Олів’є з куркою і яблуком

Пригадуєте, як в одному з радянських фільмів:

Спробуй он той салат.
— Цей? А я його вже пробувала. Я такий салат роблю краще, ніж твоя дружина.Туди треба додавати терте яблучко.

Дивіться також:  Курка в духовці цілком - найсмачніші рецепти

Ось і я хочу запропонувати варіант улюбленого ласощі з тертим яблучком. Воно додасть страві пікантності. Для цього краще брати антонівку або будь-зелене.

Інгредієнти:

  • 300 г м’ясо куряче
  • 1 банку зеленого горошку
  • 4 шт. варених яйця
  • 3 шт. свіжого огірка
  • 2 шт. солоного огірка
  • 3 шт. вареної картоплі
  • 3 шт. вареної моркви
  • 1 шт. зеленого яблука
  • Половинка лимона
  • 1 пучок кропу
  • Чорний перець

Приготування:

Секрет приготування смачного частування в його нарізці.

Заздалегідь відварюємо овочі до готовності.

Всі інгредієнти повинні бути приблизно одного розміру. Так як зелений горошок неможливо нарізати, значить, будемо орієнтуватися на розмір горошини.

Очищаємо і нарізаємо картоплю і моркву, викладаємо в миску.

Очищаємо від шкірки фрукт і видаляємо серцевину. Потім його подрібнюємо. І збризкуємо лимоном, щоб яблуко не потемніло і перемішуємо. І відправляємо його в загальну чашу.

Додаємо в миску нарізану курку.

Нарізаємо свіжі та солоні огірки. І перекладаємо їх у посудину до продуктів.

Шаткуємо кріп. І висипаємо горошок, попередньо виливаємо з банки рідину.

Додаємо мелений чорний перець і майонез. З соусом не перестарайтеся. Все добре перемішуємо.

Подавати такий салат можна кожному окремо, надавши форму кулінарним кільцем, або в загальному салатнику. Смак від цього не зміниться, все залежить від вашого уподобання.

Зверху для краси посипаємо паприкою і прикрашаємо гілочками кропу.

Сподіваюся вам сподобається. Готуйте із задоволенням і експериментуйте. Приємного апетиту!

Загрузка...

Дуже смачний салат Олів’є з кукурудзою замість горошку

Закуска виходить смачніше традиційного Олів’є з горошком. Особливо варіацію оцінять любителі кукурудзи, готові додавати її у всі страви. Саме вона надає солодкуватий присмак, роблячи його свіжим і соковитим.

Частування виходить легким і корисним, тому що в нього додаємо відварену грудинку замість ковбаси.

Інгредієнти:

  • 1 банку кукурудзи
  • 4 варених яйця
  • 2 варені моркви
  • 4 варені картоплини
  • грудка куряча відварна 200 гр.
  • 2 свіжих огірка
  • 2 солоних огірка
  • 1 цибулина
  • 1 пучок зеленого цибулі
  • 1 пучок кропу
  • майонез
  • сіль, чорний перець

Приготування:

Перше, що ми зробимо, це відваримо м’ясо в підсоленій воді з лаврушечкой до готовності. І залишимо її остигати.

Також підготуємо овочі, які треба варити. Потім нам знадобиться глибока ємність, в якій будемо готувати наш майбутній шедевр. І приступаємо до основної роботи.

Нарізаємо очищені і заздалегідь зварені морква, картопля дрібними кубиками. Також чинимо і зі свіжим огірком і курячою грудкою. Але її можна поділити руками на дрібні волокна. І всі підготовлені продукти зсипаємо у велику миску.

Солоний огірок натираємо на крупній тертці. І він також відправляється чашу.

Далі дрібно шаткуємо яйця, для зручності їх можна теж натерти на крупній тертці.

Зливаємо з кукурудзи зайву рідину і додаємо до побратимам.

Шаткуємо цибулю, зелений і кріп.

Залишається тільки приправити заготівлю майонезом, додавши за смаком сіль і чорний перець.

Смачний і свіжий кукурудзяний салат готовий. Приємного апетиту!

Пісний Олів’є з майонезом з квасолі

Довгий час для мене залишалося загадкою, як дотримати Різдвяний піст і поласувати улюбленим салатом в Новорічну ніч. Для себе я знайшла чудовий веганські рецепт. Він відмінно підійде для пісного столу.

За рахунок входить до вегетаріанський рецепт квасолі, страва виходить ситним. Дуже швидко готується. За смаком не відрізниш від традиційного блюда.

Інгредієнти:

  • 4 шт. вареної картоплі
  • 2 шт. вареної моркви
  • 3 шт. солоного огірка
  • 1 банку зеленого горошку
  • 1 шт. цибуля фіолетового або ріпчастої

Для заправки знадобиться:

  • 1 банку консервованої білої квасолі.
  • 10 ст. ложки соняшникової олії.
  • Пів столової ложки гірчиці

Приготування:

Підготовка всіх компонентів така ж як і у всіх. Миємо, чистимо, відварюємо в підсоленій воді. Далі очищаємо. І всі продукти нарізаємо красивими кубиками. Та викладаємо їх в зручну миску.

Можна кількість овочів змінювати на свій смак.

Якщо ви використовуєте фіолетовий цибулю. Це чудово. Такий гарний овоч прикрасить частування.

Можна також нашаткувати кілька пір’я зеленої цибулі.

І останнім в нашу суміш закидаємо горошок.

Далі переходимо до приготування диво заправки. І в ній вся фішка.

Подрібнюємо в блендері квасолю. Додаємо до неї масло поступово, щоб надати заправці рідку консистенцію.

Дивіться також:  Салати з крабовими паличками: самі смачні та прості рецепти

Додамо гірчицю. Всі інгредієнти збиваємо. Пробуємо на смак, трохи присаливаем.

Відразу додавати майонез масло не варто, треба дивитися на щільність взбиваемой заправки і при необхідності підливати його.

Заправляємо овочі квасолевої масою і присаливаем. Трохи утрамбовуємо продукти і перекладаємо його на красиве блюдо.

Прикрашаємо за допомогою зелені і свіжого огірка.

І пісний салат готовий. Приємного апетиту.

Салат олів’є з м’ясом яловичини і солоними огірками

Багато дуже люблять цю страву готують його традиційно на новий рік. Цей варіант відрізняється від інших лише одним компонентом — це буде м’ясо яловичина. Вариться воно звичайно трохи довше, але смак буде іншою, ніж з ковбасою чи шинкою. І теж вас не розчарує.

Інгредієнти:

  • 1-2 шт. картопля (середнього)
  • 1 -2 шт. середніх моркви
  • 600-700 р. яловичина
  • 4 шт. яєць
  • 5-6 шт. маленьких огірків
  • 1 яблуко
  • 1 гол. лука
  • 1 б. консервований горошок
  • Для прикраси:
  • 1 маленька буряк
  • 200-300 р. зелень кропу
  • свіжий огірок
  • білок від 3-4 яєць

Спосіб приготування:

Промиваємо м’ясо і ставимо варити до готовності (2-3 години). Але продукт поміщаємо в киплячу воду. Далі додаємо в бульйон гілочку свіжого кропу (можна і сушеного), ½ ч. цибулі, перець горошком, половину моркви і 2-3 листочка лаврушечки. І за 30 хвилин до готовності кидаємо туди ж сіль за смаком.

Після того як всі компоненти зваряться. Дістаємо їх і остуджуємо. Потім будемо подрібнювати невеликими кубиками. І відправляємо все у глибоку чашу.

Додаємо за смаком сіль, перець. Заправляємо майонезом і все перемішуємо.

Далі починається найцікавіше. Беремо плоске блюдо. Вистилаємо дно листям салату. І встановлюємо на них роз’ємне кільце для випічки. Потім викладаємо в нього нашу готування і гарненько утрамбовуємо суміш ложкою. Далі йдіть наш шедевр в холодильник на 3-4 години.

А ми тим часом підготуємо прикраса.

Для цього нам знадобиться майонез і буряковий сік. Маленьку буряк (сиру) перетираємо на тертці. І викладаємо її на бавовняну серветку або марлю в кілька шарів. Вичавлюємо з неї рідину і поступово додаємо її в соус. Розмішуємо. Колір регулюйте самі на ваш смак.

Далі подрібнюємо кріп. Шаткуємо тонкими кільцями огірок. І натираємо на дрібній тертці білки. Всі розташовуємо на окремих тарілочках.

Дістаємо тарілочку з холодильника. Викладаємо білок по центру заготовки у вигляді кола. Після цього підбираємо круглу кришечку відповідного діаметру.

Потім простір, що залишився між краєм кришки і бортиком форми засипаємо кропом. Відстань має бути таким, щоб помістилися кружечки огірків. Знімаємо кришку. І тепер черга за зеленим овочем. Розкладаємо їх по колу – їх повинно бути 12 шт, як циферблат біля годинника. 13 –й розміщуємо в центрі кола.

Далі беремо кондитерський мішок з насадкою. Виливаємо в нього соус. І малюємо годинник і стрілки. Коротку на цифру 12, довгу на 11. І в їх середину можна покласти зелений горошок.

Зубочисткою вирівнюємо кінчики стрілок, щоб вони були гострі. Знімаємо кільце і все. Наше чудове блюдо на новий лад готово. Всім приємного апетиту.

Роли Олів’є з сьомгою і свіжим огірком

Звичне частування можна зробити зовсім незвичайним, надавши йому заморський вигляд у формі ролів.

До того ж не треба додавати ніякого м’яса, замість нього будемо використовувати слабосолену сьомгу.

Спробуйте, спробуйте!

Інгредієнти:

  • 250 г слабо солоної сьомги
  • 1 шт. відвареної картоплі
  • 1 шт. морква варена
  • 1 шт. свіжий огірок
  • 1 шт. варене яйце
  • 2 ст. ложки каперси
  • 100 р. зеленого горошку
  • 1 шт. ріпчаста цибуля
  • 2 ст. ложки майонезу
  • Сіль

Приготування:

Ну що ж почнемо. Спочатку відваримо продукти, які цього потребують. Потім всі продукти нарізаємо красиво кубиками. І висипаємо їх у зручну миску і трохи присаливаем.

Далі додаємо в нашу масу майонез і все змішуємо.

Після цього нам знадобиться дошка для ролів. І на неї викладаємо слабо солену сьомгу.

Зверху по краю розміщуємо овочеву суміш. І звертаємо всі в один рулон. Поставимо нашу готування в холодильник на 1-2 години охолоджуватися.

Дивіться також:  Рецепти салату «Оселедець під шубою» з червоною рибою

Далі дістаємо і нарізаємо невеликими шматочками на роли.

Прикрашаємо зеленню і половинкою яйця, частування готове до подачі. Приємного апетиту.

Рулет Олів’є в лаваші

Закуска заграє по-новому, якщо загорнути її в лаваші рулетиком. І ситно і оригінально!

Сто відсотків сподобається всім!

Інгредієнти:

  • 3 шт. вареної картоплі
  • 1 шт. вареної моркви
  • 2 шт. варених яєць
  • 3 шт. солоних огірків
  • 50 р зеленого горошку
  • 150 г вареної ковбаси
  • 1 лист лаваша
  • 2 ст. ложки майонезу

Традиційно моєму і варимо, ті продукти, які нас з нетерпінням чекають. Далі натираємо ці компоненти окремо. Хрусткий зелений овоч подрібнюємо на тертці.

Потім на чистій робочої поверхні розстилаємо лаваш. І змащуємо його майонезом. І починаємо творити смакоту. Далі тонким шаром йде дрібно порубана ковбаса. Наступна черга за морквою. Після цього натертий на крупній тертці огірок. На нього викладаємо картоплю. Дрібно нашатковану огірок. І на закінчення зелений горошок.

Зверху робимо сіточку з соусу. Покриваємо всі тертими яйцями.

Акуратно згортаємо все в рулет. Можна блюдо покласти в зручну ємність. І поставити в холодне місце на 2-3 години. Для зручності рекомендується загорнути в харчову плівку. Після зазначеного часу, викладаємо нашу готування на обробну дошку. І нарізаємо скибочками шириною 2-3 див І найголовніше, це треба робити гострим ножем.

Далі вже можна фантазувати. Залишити шматочки так в красивому блюді або використовувати листя салату. І ось така красива, смакота у нас вийшла. Сподіваюся вам сподобається. Всім приємного апетиту!

Старовинний французький рецепт з крабами і червоною ікрою

Ми звикли, що Олів’є – це м’ясний салат. Як вам така пропозиція: зробити страву з крабовим м’ясом і червоною ікрою, приправивши все інгредієнти домашнім майонезом з васабі, щоб надати пікантну нотку рибних продуктів у складі частування.

Інгредієнти:

  • 300-500 р. картопля
  • 1 б. зелений горошок
  • 100 р. сметана
  • 4 яйця
  • 2 моркви
  • огірок
  • 100 р. ікра червона
  • 150 р. майонез
  • 1 пуч. кріп
  • 300 р. м’ясо краба
  • Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

Починаємо традиційно. Ставимо варити картоплю, яйця і моркву до готовності. Потім очищаємо і подрібнюємо дрібними шматочками. Також чинимо з зеленню і зеленим овочем.

Потім починаємо обробляти краба з допомогою ножиць.

Дістаємо ніжне м’ясо з клешнею. І режим на середні шматочки, так як цей продукт дуже делікатний і в процесі перемішування може поламатися. І просто може загубитися смак продукту.

Всі компоненти перекладаємо в глибоку ємність. Додаємо до них горошок, майонез і акуратно нашу масу будоражим. Солимо і перчимо за смаком. Потім перекладаємо суміш в красиве блюдо. Зверху кладемо 1 столову ложку сметани і ікру.

Подивіться, яке гарне поєднання. І виходить дуже смачний!

Секрети та хитрості приготування смачного Олів’є

Звичайно, можна ще довго продовжувати, тим більше існує безліч. Незмінно залишаються тільки деякі правила, яких бажано дотримуватися.

  • Картоплю і яйця для салату, бажано відварювати в підсоленій воді. Перший продукт буде від цього більш смачним, а у другого шкаралупа не трісне.
  • Яйця бажано не переварювати, так як від цього жовтки втратять свій яскравий колір. І ще овоч можна приготувати в очищеному вигляді, а для аромату додаємо спеції. Це додасть салату нове звучання. Потім необхідно добре охолодити під проточною холодною водою. Можна також покласти їх потім в холодильник. Від цього продукти краще ріжуться.

  • Якщо ви додаєте в салат, цибуля, досвідчені кухарі рекомендують його заливати окропом на кілька хвилин. Таким чином позбавимося від гіркоти. Потім відправити його в друшляк під холодну воду.
  • Огірочки краще використовувати мариновані, а не кислі.
  • Всі продукти нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно як горошок. Але його не мельчим.))))

  • Заготівлю солимо і заправляємо соусом (майонезом)безпосередньо перед подачею.
  • Яловичину і мову можна відварити в мультиварці зі спеціями. Це скоротить час готування. І продукти будуть набагато смачніше.

Я розкрила всі секрети, що сама дізналася. Сподіваюся вам сподобаються рецепти і ви поділіться ними в соц. мережах.