Серед безлічі варіантів приготування олів’є, все таки можна виділити найбільш улюблені (і тому стали класичними) рецепти.
Класичний рецепт Олів’є — з ковбасою, горошком і солоним огірком
Класичний рецепт передбачає вживання стандартного набору продуктів. Він знайомий кожному з дитячих років, та, незважаючи на це, страва не набридає. Він залишається таким же популярним серед безлічі страв на святковому столі.
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 300 гр. «Докторської» ковбаси
- 3 солоних огірка
- 1 морква
- 4-5 яєць
- 1 б. зеленого горошку
- майонез
- сіль, мелений перець за смаком
Приготування:
Перше, що ми робимо це варимо яйця, картоплю і моркву до готовності. Кожен компонент в окремій каструлі. Робити це краще заздалегідь, щоб був час охолонути.
Класичний склад містить рівну кількість яєць і картоплі. Їх має бути стільки, скільки осіб буде сидіти за столом.
Для початку відкриємо баночку горошку і зіллємо з неї воду — вона нам не знадобиться!
Наступним кроком потрібно очистити відварені продукти. З чисткою від шкаралупи впораються навіть найменші кулінари!
Нарізаємо кубиками овочі і Докторську.
Мельчим яйця.
Маленька хитрість для початківців господарок! Частування буде виглядати гарніше, якщо розмір нарізаних кубиків і горошку буде однаковим!
Тепер нам знадобиться глибока миска, в яку висипаємо подрібнені продукти і горошок.
Викладаємо в красиву тарілку необхідну кількість, заправляємо сметаною і майонезом, перчимо і солимо за смаком.
Ось такий класичне і смачне блюдо у нас вийшло!
Далі можна взяти порційне кулінарне кільце і викласти наше блюдо в нього. Тільки при цьому треба гарненько ложкою всі ущільнювати. Зверху прикрасити дрібно посіченою зеленню. І частування заграє по-новому.
Кількість продуктів можна змінювати на свій смак. Але щоб не порушувався баланс, бажано брати їх приблизно однакові за обсягом. Їжте із задоволенням.
Приємного апетиту!