Салат Олів’є – класичні рецепти

Серед безлічі варіантів приготування олів’є, все таки можна виділити найбільш улюблені (і тому стали класичними) рецепти.

Класичний рецепт Олів’є — з ковбасою, горошком і солоним огірком

Класичний рецепт передбачає вживання стандартного набору продуктів. Він знайомий кожному з дитячих років, та, незважаючи на це, страва не набридає. Він залишається таким же популярним серед безлічі страв на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 300 гр. «Докторської» ковбаси
  • 3 солоних огірка
  • 1 морква
  • 4-5 яєць
  • 1 б. зеленого горошку
  • майонез
  • сіль, мелений перець за смаком

Приготування:

Перше, що ми робимо це варимо яйця, картоплю і моркву до готовності. Кожен компонент в окремій каструлі. Робити це краще заздалегідь, щоб був час охолонути.

Класичний склад містить рівну кількість яєць і картоплі. Їх має бути стільки, скільки осіб буде сидіти за столом.

Для початку відкриємо баночку горошку і зіллємо з неї воду — вона нам не знадобиться!

Наступним кроком потрібно очистити відварені продукти. З чисткою від шкаралупи впораються навіть найменші кулінари!

Нарізаємо кубиками овочі і Докторську.

Мельчим яйця.

Маленька хитрість для початківців господарок! Частування буде виглядати гарніше, якщо розмір нарізаних кубиків і горошку буде однаковим!

Тепер нам знадобиться глибока миска, в яку висипаємо подрібнені продукти і горошок.

Викладаємо в красиву тарілку необхідну кількість, заправляємо сметаною і майонезом, перчимо і солимо за смаком.

Ось такий класичне і смачне блюдо у нас вийшло!

Далі можна взяти порційне кулінарне кільце і викласти наше блюдо в нього. Тільки при цьому треба гарненько ложкою всі ущільнювати. Зверху прикрасити дрібно посіченою зеленню. І частування заграє по-новому.

Кількість продуктів можна змінювати на свій смак. Але щоб не порушувався баланс, бажано брати їх приблизно однакові за обсягом. Їжте із задоволенням.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *