Сьогодні ми будемо запікати в духовці курочку цілком. Її можна подати як самостійне блюдо, так і використовувати в салатах.
Для того щоб дієтичне м’ясо радувало своїм прекрасним виглядом і дивовижним ароматом, будемо використовувати різні приправи, соєвий соус, гірчицю, майонез. А якщо додати фруктів – вийде казка.
Пропоную познайомитися з простими варіантами приготування цієї домашньої птиці. Починаємо?
Курка з яблуками в духовці цілком — найсмачніший рецепт
У цьому варіанті ми використовуємо пакет (рукав) для запікання. А для різноманітності смаку будемо фрукти, в даному випадку яблука. Можна брати будь-які, які вам подобаються і експериментувати.
Інгредієнти:
- тушка курчати
- 2 яблука
- 1 зубчик часнику
- соняшникова олія
- сіль
- перець
- приправа (італійські трави, паприка)
Спосіб приготування:
Птицю миємо, обсушуємо на паперових полотенчиках.
Потім беремо невелику миску. І будемо готувати соус. Виливаємо в неї 2 ст. ложки рослинної олії.
Додаємо туди ж 1 ч. л. солі, очищений і пропущений через прес часник, суміш перців і прянощі за смаком. Все перемішуємо. І цією сумішшю будемо обмазувати наш основний продукт. По всій зовнішній поверхні, а потім і всередині.
Фрукти моєму, очищаємо від нутрощів, нарізаємо на скибочки. І начиняємо ними курочку. Після цього поміщаємо її в відрізаний харчової рукав. Зав’язуємо його з двох сторін. Зубочисткою робимо вгорі пакету проколи, щоб мішок не вибухнув. Залишаємо його на 40-50 хвилин маринуватися.
Потім поміщаємо нашу заготовку на піддон і відправляємо в електричну духовку на 1 годину. Будемо запікати при 200 °С. Після цього дістаємо, трохи даємо охолонути.
Курка, фарширована яблуками і запечена в рукаві готова!