Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Рецептів приготування млинців безліч — у кожної господині свої. Хтось любить поласувати товстими і пишними, схожими на оладки. Але найпопулярнішими є ажурні млинці.

Тонкі з дірочками, можна їсти як самостійно так і з загорнутою в них начинкою. Тісто для таких сонечок має дуже нагадувати рідку сметану. Відмінно виходять, якщо готувати їх на молоці.

Зі статті дізнаєтеся, кілька простих і смачних рецептів. Звичайно, як і в будь-якій справі головне потренуватися щоб у відповідальний момент вони не липли, не рвалися і щоб не були грудкою.

Подавати їх можна до чаю, кави зі сметаною, варенням, повидлом.

Тонкі млинці з дірочками на молоці з окропом

У цьому рецепті бере участь окріп. Завдяки цьому заварні сонечка виходять дуже ніжними і пластичними. Це блюдо невигадливо і просто в приготуванні. Особливо цінне те, що воно без соди. Варто трохи попрацювати віночком і смачний сніданок готовий.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 150 мл окріп
  • 200 мл молоко
  • 150 г. борошно
  • 1 ст. л. цукор
  • сіль щіпка
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

Беремо миску і розбиваємо в неї яйце. Додаємо до нього цукор і сіль. Збиваємо все до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі вдвічі (2 хвилини). Виливаємо вміст, потім окріп і знову працюємо віночком. При цьому повинна з’явитися піна. Не перестаючи працювати взбивалкой, виливаємо в масу молоко. Продовжуємо збивати. Потім висипаємо в суміш просіяне борошно. Все добре перемішуємо вінчиком або виделкою. Намагаємося, щоб не було грудочок. Але навіть якщо щось і залишиться, нічого страшного, на смак це не впливає. Додаємо ложку рослинної олії. Ще разочок всі взбудоражим. Суміш по консистенції повинна вийти, як рідка сметана.

Розігріваємо сковороду, промазуємо жиром (маслом). Беремо порційний ополоник і наливаємо їм тісто в жаровню.

Швиденько розподіляємо її по поверхні тари. Випікаємо на середньому вогні з двох сторін. Приємного апетиту.