Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Сьогодні продовжимо випікати тонкі млинці. Тепер тісто буде не на молоці, а на кефірі. Він додасть випічці делікатну кислинку.

Використовувати будемо тільки самі смачні та перевірені часом рецепти тонких мереживних млинців. А їх безліч: з содою і без неї, з мінералкою, яйцями і без них і т. д.

Дотримуючись нехитрих правил, все буде просто чудово. Для приготування, не доведеться йти в магазин. Усі потрібні компоненти знайдуться в холодильнику.

Тонкі млинці з дірочками на кефірі з окропом

Не завжди з першого разу, виходить, спекти мереживні з дірочками сонечка. Нічого страшного, позбавляємося від невдалого вироби. Протираємо маслом жаровню і наступний буде вдалим, тонким і смачним.

Інгредієнти:

  • 2 ст. борошна
  • 2 ст. кефіру
  • 2 ст. окропу
  • 2 – 4 яйця
  • 1-2 ст. ложки цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 1/3 ч. л. солі
  • 3-4 ст. ложки рослинної олії
  • вершкове масло (змащувати випічку)

Спосіб приготування:

Вливаємо в зручну чашу тепла кисломолочний напій, далі змішуємо його з содою за рецептом. Відставляємо ємність з вмістом в сторону на декілька хвилин.

В окремий посуд розбиваємо яйця. Додаємо в них сіль, цукор. Все добре збиваємо вінчиком (виделкою).

Потім у цю суміш вливаємо кисломолочку. Гарненько все перемішуємо. Далі невеликими порціями всипаємо туди ж борошно, так легше контролювати консистенцію тесту. Вмішуємо у нашу масу до однорідного стану. Вливаємо в суміш гарячу воду (окріп), рослинне масло і знову перемішуємо, щоб не було маслянистих розлучень. Тісто має нагадувати рідку сметану. Даємо тісту відпочити 10-15 хвилин.

Випікаємо на розігрітій сковороді на середньому вогні. Змащуємо її попередньо жиром перед випіканням першого сонечка. Решта можна пекти без жиру.

Перевертаємо плоскою лопаткою через 30 секунд, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою.

Потім для посилення смаку змащуємо їх вершковим маслом. Від цього вони стануть ніжніше, складемо стопкою.

Заварні вкусняшки на кефірі і окропі готові. Приємного апетиту!