Добрий день всім!
Наближається 19 квітня. Саме в цей день в 2020 році святкуватимуть Великдень.
Віруючі після Великого посту в Світле воскресіння будуть розговлятися пасками, писанками, сирною паскою. На столах з’являться різні смаколики: страви з курки, м’яса, випічка та ін.
Сьогодні пропоную невелику добірку смачних, простих салатів з символікою свята. Готуються вони швидко і не заберуть багато часу. Зате вони зможуть підняти настрій своїм яскравим і ошатним виглядом всім присутнім за столом. Сподіваюся, вони вам сподобаються, і ви їх оціните по достоїнству.
Салат на Великдень — простий і смачний рецепт з крабовими паличками
Виконується таке частування легко і просто. А виходить дуже смачним. Продукти всі доступні. Готувати можна двома способами (шарами або змішаними продуктами ). Таке частування прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- 1 уп. крабових паличок
- 160 р. сиру (твердий)
- 1 шт. огірок (великий)
- 4 шт. яйця
- 1 б. кукурудзи (консерви)
- майонез
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця до готовності, очищаємо. Відокремлюємо жовтки від білків. Останній компонент натираємо на крупній тертці. Також чинимо з сиром і огірком. Його ми попередньо очищаємо від шкірки тонким шаром. Але її не викидаємо. Згорнемо в рулет і помістимо в окрему миску.
Натертий огірок помістимо в ситечко, злегка присолим і залишимо в ньому на 5 хвилин. За цей час сік з овоча стече, і страва не буде вологим.
Жовтки перетираємо на дрібній тертці. Розкладаємо продукти окремо.
Палички звільняємо від оболонки і подрібнюємо.
Приступаємо до збірки частування. Беремо кулінарне кільце і встановлюємо його на плоскому блюді. Викладаємо в нього шарами підготовлені інгредієнти.
1 шар — краби; майонез
2 шар — сир, соус,
3 шар — огірки
4 шар — кукурудза, майонез;
5 шар — білки (трохи підсолити); майонез;
6 шар — жовтки
Прикрашаємо спіральками з шкірки огірків (злегка утапливаем їх, щоб не підсихали). В серединку кожного рулету розкладаємо кукурузинки або шматочки паличок. Поміщаємо нашу красу в холодильник на 2-3 години. Потім знімаємо форму. Ставимо на стіл і пригощаємо рідних і близьких. Якщо ви захочете зробити в салатнику, яйця просто дрібно ріжуть. Приємного апетиту.