Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

 

Сьогодні на порядку денному скумбрія, запечена в духовці. Я думаю, таку рибку люблять всі. Як тільки ми купуємо свежемороженный продукт, відразу задаємося питанням — як запекти рибку, щоб вона була соковитою і смачною.

У цій статті я буду розглядати варіанти з фольгою та без неї, в рукаві, з лимоном, цибулею й овочами. У мене в колекції рецептів є горбуша з овочами, у вершковому соусі. Сподіваюся, і ці рецепти вам сподобаються. Беріть на замітку, готуйте разом зі мною. А через 30 хвилин у вас буде готове смачне частування для рідних і близьких.

Скумбрія запечена в духовці швидко і смачно з овочами, лимоном і цибулею

У цьому рецепті готуємо рибу цілком з помідорами та цибулею. Продукт сам по собі дуже смачний, а додані овочі додадуть закуски аромату і ніжності. Кислота допомагає приготується страви ще швидше.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена
  • головка цибулі
  • помідор
  • морква
  • лимон
  • сіль
  • соєвий соус
  • перець чорний мелений
  • олія рослинна
  • перець гострий маринований (необов’язково)

Спосіб приготування:

Крок 1. Підготуємо рибку. Для цього видаляємо нутрощі, чорну плівку, плавці, зябра. Потім її промиваємо під порточной водою.

Крок 2. Займемося овочами. Промиваємо і очищаємо моркву. Натремо на крупній тертці. Лук очистимо. Наріжемо його кільцями. Помідори і лимон також.

Крок 3. Беремо форму для запікання (піддон). Застеляємо фольгою (пекарської папером). Перекладаємо на неї основний продукт. Солимо, перчимо і змащуємо олією.

Крок 4. У моркву додати соєвий соус, перемішати. Нею нафаршируємо черевце риби.

Додамо туди ж часточки цитруса.

Крок 5. Зробимо надрізи зверху на тушці. В них можна помістити маленькі шматочки гіркого перчика (лимона). Викладемо по всій довжині морського продукту слайсы овочів.

Якщо у вас залишилися нарізані помідори і цибулю, укладемо їх навколо шедевра. Потім солимо і перчимо. Злегка скроплюємо рослинним маслом.

Крок 6. Закутуємо заготовку у фольгу. Краї підверніть. Відправляємо форму з вмістом в розігріту духовку на 40-60 хвилин. Випікаємо при температурі 180-200 градусів С. Готове частування викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і цитрусом. Приємного апетиту!