Привіт всім!
Окрошка з квасом — самий улюблений літній суп в жарку погоду. З приходом тепла, їсти ми його будемо часто. Тому, що готується він швидко, а влітку не дуже хочеться стояти годинами біля плити і чаклувати. Продукти всі доступні і не дорогі. Основними компонентами в холодному супі є овочі. Додаються до них м’ясо, риба. І тут головне правильно підібрати найкраще поєднання продуктів.
Для того, як зробити цю страву не тільки швидко, але і смачно будемо знайомитися в цій статті.
Окрошка на квасі — класичний рецепт з ковбасою і свіжим огірком
Щоб приготувати смачний і корисний холодний суп, продукти повинні бути не підв’ялі, хорошої якості. Ковбасу — бажано без жиру. Нарізаємо всі однакового маленького розміру. Так приємніше їсти.
Інгредієнти:
- ковбаса
- картопля
- яйця
- редис
- огірки
- сметана (майонез)
- квас
- сіль
- зелень (цибуля, кріп)
Спосіб приготування:
Готувати цю страву дуже швидко, якщо заздалегідь відварити картоплю і яйця до готовності. Остуджуємо, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень і овочі гарненько промиваємо, обсушуємо на полотенчике. Зеленці пробуємо на смак, якщо гірчать, знімаємо шкірку.
Далі починаємо всі кришити невеликими кубиками або шматочками, як вам більше подобається.
З’єднаємо всі підготовлені продукти в одній глибокій посудині. Гарненько все перетасуем. Посолити за смаком і відправимо в холодильник на 20-30 хвилин. Домашні вже напевно стукають ложками чи ні?
Якщо ви плануєте з’їсти суп швидко, можна в загальну каструлю додати квас, розмішати і розливати кожному порційні тарілочки.
Заправляємо сметаною або майонезом.