Окрошка на квасі за класичними рецептами

Привіт всім!

Окрошка з квасом — самий улюблений літній суп в жарку погоду. З приходом тепла, їсти ми його будемо часто. Тому, що готується він швидко, а влітку не дуже хочеться стояти годинами біля плити і чаклувати. Продукти всі доступні і не дорогі. Основними компонентами в холодному супі є овочі. Додаються до них м’ясо, риба. І тут головне правильно підібрати найкраще поєднання продуктів.

Для того, як зробити цю страву не тільки швидко, але і смачно будемо знайомитися в цій статті.

Окрошка на квасі — класичний рецепт з ковбасою і свіжим огірком

Щоб приготувати смачний і корисний холодний суп, продукти повинні бути не підв’ялі, хорошої якості. Ковбасу — бажано без жиру. Нарізаємо всі однакового маленького розміру. Так приємніше їсти.

Інгредієнти:

  • ковбаса
  • картопля
  • яйця
  • редис
  • огірки
  • сметана (майонез)
  • квас
  • сіль
  • зелень (цибуля, кріп)

Спосіб приготування:

Готувати цю страву дуже швидко, якщо заздалегідь відварити картоплю і яйця до готовності. Остуджуємо, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень і овочі гарненько промиваємо, обсушуємо на полотенчике. Зеленці пробуємо на смак, якщо гірчать, знімаємо шкірку.

Далі починаємо всі кришити невеликими кубиками або шматочками, як вам більше подобається.

З’єднаємо всі підготовлені продукти в одній глибокій посудині. Гарненько все перетасуем. Посолити за смаком і відправимо в холодильник на 20-30 хвилин. Домашні вже напевно стукають ложками чи ні?

Якщо ви плануєте з’їсти суп швидко, можна в загальну каструлю додати квас, розмішати і розливати кожному порційні тарілочки.

Заправляємо сметаною або майонезом.