Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Привіт всім!

Сьогодні будемо розглядати варіанти маринування печериць. Це відмінна закуска, для тих у кого немає часу або бажання збирати гриби . Чим добре, вони завжди продаються на ринках, магазині. Можна без праці придбати їх і робити таке частування круглий рік.

Процес не займе багато часу і готові до вживання вони будуть вже через кілька годин. Потім з них можна приготувати як самостійне блюдо або використовувати для приготування салатів. Це дуже зручно, виходять смачні закуски. Підійдуть для цього грибочки будь-якого розміру. Великі можна розрізати на кілька частин, маленькі зробимо цілком.

Зберігати приготоване в холодильнику не більше 6-7 днів у щільно закритій тарі. Також гриби можна закрити на зиму в банках і помістити в прохолодне місце не більше ніж на 6 місяців.

Печериці мариновані в домашніх умовах швидко і смачно (покроковий рецепт)

Цей варіант стане справжнім порятунком, якщо потрібно терміново приготувати частування до приходу гостей. Смачні з пікантною ноткою коріандру і часнику будуть дуже смачним самостійною стравою. Його ми готуємо без оцту, що дуже корисно для організму.

Інгредієнти:

  • печериці
  • 1 ст. л. солі
  • 1 л. води
  • часник
  • коріандр в зернятках

Спосіб приготування:

Крок 1. Гарненько промиваємо гриби, обрізаємо ніжки й обсушуємо.

Великі плоди можна розрізати на частини.

Крок 2. Складаємо їх в каструлю. Вливаємо до них літр води. Відправляємо туди ж сіль.

Крок 3. Включаємо вогонь і ставимо їх варити 15 хвилин після закипання.

Крок 4. В іншу миску кладемо очищений часник і коріандр. Перекладаємо до них гриби і заливаємо бульйоном.

Крок 5. Накриваємо кришкою. Залишаємо остигати.

Крок 7. Потім прибираємо їх в холодильник на 8 годин.

От і все. Легко, просто, смачно і без оцту. Продукт готовий до вживання. Їх можна є просто так чи приготувати з ними салат.