Привіт всім!

Сьогодні будемо розглядати варіанти маринування печериць. Це відмінна закуска, для тих у кого немає часу або бажання збирати гриби . Чим добре, вони завжди продаються на ринках, магазині. Можна без праці придбати їх і робити таке частування круглий рік.

Процес не займе багато часу і готові до вживання вони будуть вже через кілька годин. Потім з них можна приготувати як самостійне блюдо або використовувати для приготування салатів. Це дуже зручно, виходять смачні закуски. Підійдуть для цього грибочки будь-якого розміру. Великі можна розрізати на кілька частин, маленькі зробимо цілком.

Зберігати приготоване в холодильнику не більше 6-7 днів у щільно закритій тарі. Також гриби можна закрити на зиму в банках і помістити в прохолодне місце не більше ніж на 6 місяців.

Печериці мариновані в домашніх умовах швидко і смачно (покроковий рецепт)

Цей варіант стане справжнім порятунком, якщо потрібно терміново приготувати частування до приходу гостей. Смачні з пікантною ноткою коріандру і часнику будуть дуже смачним самостійною стравою. Його ми готуємо без оцту, що дуже корисно для організму.

Інгредієнти:

  • печериці
  • 1 ст. л. солі
  • 1 л. води
  • часник
  • коріандр в зернятках

Спосіб приготування:

Крок 1. Гарненько промиваємо гриби, обрізаємо ніжки й обсушуємо.

Великі плоди можна розрізати на частини.

Крок 2. Складаємо їх в каструлю. Вливаємо до них літр води. Відправляємо туди ж сіль.

Крок 3. Включаємо вогонь і ставимо їх варити 15 хвилин після закипання.

Крок 4. В іншу миску кладемо очищений часник і коріандр. Перекладаємо до них гриби і заливаємо бульйоном.

Крок 5. Накриваємо кришкою. Залишаємо остигати.

Крок 7. Потім прибираємо їх в холодильник на 8 годин.

От і все. Легко, просто, смачно і без оцту. Продукт готовий до вживання. Їх можна є просто так чи приготувати з ними салат.

Загрузка...

Печериці мариновані за 5 хвилин

Для приготування такої закуски, краще брати невеликі екземпляри однакового розміру. Так вони краще і рівномірно промаринуются. Готуються дуже просто, швидко. Виходять дуже смачно. Вони прекрасно доповнюють будь-яку страву. Оцет додати страві приємну кислинку.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 5 зуб. часнику
  • сіль
  • 1 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • чорний перець горошком
  • лавровий лист
  • 50 мл. оцту 9%
  • 100 мл рослинного масла
  • 200 мл. води

Способи приготування:

Продукт моєму під проточною водою. Очищений часник поріжемо невеликими шматочками.

Поставимо варити заливку. Для цього наллємо воду в чисту каструлю і доводимо його до кипіння. Після цього кидаємо в ємність сіль, цукор, лаврушку, перець. Проваримо 2-4 хвилини.

Потім додаємо в розсіл часник, рослинне масло, гриби і оцет. До речі, якщо ви любитель більш кислого варіанти, додайте побільше консерванту. Масу перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання варимо близько 10 хвилин. Не переживайте, що рідини мало. Гриби дадуть сік і буде досить.

Через зазначений час вимикаємо газ. Знімаємо каструлю з вмістом з вогню.

Якщо є можливість можна поставити в прохолодне місце (балкон) або на вулицю (якщо в приватному будинку). Даємо закуски повністю охолонути. Далі переміщаємо їх в скляну тару разом з розсолом. Закриваємо кришкою.

Прибираємо в холодильник не менше ніж на 6-7 годин настоюватися. От і все. Частування готово. Готуватися легко і просто. Прикрасять своїм виглядом будь-який стіл. При подачі можна присипати подрібненою зеленню на ваш смак. Всього декілька годин і смачна закуска готова.

Мариновані печериці за 4 години — смачний рецепт

Практично миттєвий рецепт приготування грибів без додавання води на швидку руку. Здивовані? Не переживайте з цього приводу плоди виділять свій сік і рідини буде достатньо, щоб замаринувати їх. Виходять вони в міру солоні з кислинкою, часник додасть аромат. Закуска буде дуже смачною.

Інгредієнти:

  • 0, 5 кг печериць
  • 120 мл рослинного масла
  • 3 зубчики часнику
  • 8-10 шт. перцю чорного горошком
  • 2 ч. л. цукру (без гірки)
  • 1 ч. л. солі
  • 4 шт. лаврового листа
  • 60 мл. оцту 6%

Спосіб приготування:

Починаємо всі роботи з митися продукту під проточною водою. Більш великі екземпляри розрізаємо на кілька частин (можна при бажанні їх почистити) і відрізаємо все брудне і зайве. Потім їх просушуємо. Далі в зручний сотейник (каструлю) вливаємо олію, оцет. Додаємо сипучі компоненти, лавровий лист і перець. Туди ж висипаємо гриби і дрібно порізаний часник.

Дивіться також:  Крабовий салат - класичні рецепти з крабовими паличками і кукурудзою

Ставимо посудину на газ. Доводимо масу до кипіння при постійному помішуванні. За цей час гриби зменшилися в розмірі і дали сік.

Проварюємо протягом 5-7 хвилин. Знімаємо їх з вогню. Викладаємо їх у гаряченькі в чисту (стерилізовану) суху банку.

Вливаємо розсіл і закриваємо кришкою. Даємо ємності охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 4 години в холодильник. Потім додаємо подрібнену зелень і подаємо до столу.

Рецепт маринованих печериць швидкого приготування з цибулею

Така закуска дуже популярна і практично безпрограшна страву святкового столу. Якщо ви купуєте гриби, краще брати молоденькі, щоб капелюшок була не розкрита.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 300 мл вода
  • 2 шт. лавровий лист
  • запашний перець горошком
  • 2 шт. гвоздики
  • 1 ст. л. солі

заправка:

  • 1-2 зубчики часнику
  • чорний мелений перець
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 1 десертна ложка яблучного оцту (за смаком)

Спосіб приготування:

Ретельно промиваємо продукт.

Потім заливаємо чистою холодною водою. Ставимо варити в підсоленій воді до готовності (приблизно 10-12 хвилин після закипання). В кінці варіння додаємо приправу.

Через кілька секунд знімаємо з плити. Окремо охолоджуємо заливку і гриби.

Потім захололі примірники перекладаємо в склотару. Далі будемо нарізати ріпчасту цибулю (синій) на ваш смак тонкими кільцями.

Чим тонше буде нашинкован овоч, тим швидше він віддасть свою гіркоту і замаринується.

Складаємо його зверху грибів.

У остиглий відвар додаємо порізаний чорний перець, оцет. Суміш перемішуємо. Заливаємо смачний розсіл у банку. Ось таким чином у нас маринуються гриби і цибулю.

Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник не менше ніж на 12 годин. Ще смачніше будуть якщо постоять 2-3 доби. Перед подачею на стіл, додамо в закуску ароматну заливку. Як приготувати? Все дуже просто. В окрему чашу наливаємо рослинне масло (маслинове). Кинемо меленого перчика.

Туди ж кладемо часник пропущений через прес, але не багато. Він повинен злегка відчуватися. Суміш перемішуємо. Заправляємо нею закуску.

Додаємо подрібнену зелень. Поєднання ароматних прянощів надасть страві незвичайний аромат і смак. Пригощайте та дивуйте своїх рідних та близьких таким простим, але дуже смачним блюдом.

Загрузка...

Печериці мариновані з морквою та цибулею

У цьому рецепті додаємо моркву. Її можна натерти на тертці по корейськи або звичайною. Це вже ви самі вирішите. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 1 головка цибулі
  • 1 морква
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9% (яблучного, винного)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • лавровий лист
  • перець (горошком чорний, запашний)
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Гриби промиваємо, натираємо на тертці очищену моркву.

Цибулю ріжемо півкільцями або невеликими шматочками. Далі беремо чисту каструлю і виливаємо в неї рослинне масло. Далі додаємо всі компоненти за списком.

Ставимо ємність з вмістом на повільний вогонь. Закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Після цього продукти перемішуємо. За цей час гриби дадуть сік і зменшаться в розмірі.

Продовжуємо готувати ще 25 хвилин. Після цього тару знімаємо з вогню і залишаємо її повністю охолонути. Потім перекладаємо закуску в посуд з кришкою.

Поміщаємо її в холодильник на добу. Печериці у власному соку з морквою вийшли дуже соковиті і смачні. Дістаємо їх викладаємо на тарілочку. Можна прикрасити зеленню.

Пригощайте своїх близьких і вислуховуйте похвалу у вашу честь. Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту.

Мариновані печериці швидкого приготування у власному соку без варіння

Для даного рецепту підійдуть гриби будь-яких розмірів. Ми їх будемо різати на частини, оскільки цей спосіб маринування виключаємо варіння. Вони будуть повністю сирі у власному соку. Відмінна закуска підійде для веганів і сироїдів.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 2. 2-3 ч. л. сіль
  • 2 ч. л. цукру
  • 2-4 ст. л. оцту
  • 2-4 шт. запашного переца горошком
  • 2-3 шт. гвоздики
  • 1 шт. лавровий лист
  • 3-4 зубчики часнику
  • 4 ст. л. соняшникової олії
Дивіться також:  Яловиче легке смажене з цибулею - фото рецепт приготування

Спосіб приготування:

Промиємо і поріжемо на шматочки (четвертинки, половинки). Перекладаємо нарізку в глибоку миску.

Додаємо до них сіль, цукор. Перемішуємо, можна руками, але не тиснемо.

Щоб продукт не потемнів, додаємо оцет (лимонний сік).

Потім закриваємо ємність кришкою (плівкою). Далі найцікавіше. Можете це зробити самі або доручити помічникам.

Беремо закриту чашу з майбутньою закускою і починаємо її трусити здійснюючи руками кругові рухи протягом 3-5 хвилин. Щоб було цікавіше, діти можуть взяти бубон. Ось у такому супроводі продовжуємо здійснювати цю операцію з перервами протягом 30 хвилин. Через півгодини відкриваємо гриби і додаємо в них спеції і подрібнений часник.

Попередньо їх розчавити ножем, щоб вони максимально віддали свій аромат страви. Гарненько перемішуємо масу. Залишаємо її на столі відпочивати протягом 1 години. Через зазначений час закуска готова до вживання. Якщо ви їх будете їсти не зараз, можна перекласти в посуд з кришкою і прибрати в холодильник.

Перед вживанням прибираємо лавровий лист. Додаємо подрібненої зелені і рослинного масла. Приємного апетиту.

Гриби печериці для смаження на мангалі — рецепт маринаду з соєвим соусом

Тим хто любить шашлики на мангалі і грилі, ловіть рецепт. Гриби, завдяки маринаду, виходять дуже смачними, ароматними і всім сподобаються.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 1/2 частина лимона
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • сіль за смаком;
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • корінь імбиру (невеликий)
  • 2 головки цибулі
  • спеції за смаком
  • сіль
  • 1 ст. л. рослинне масло

Спосіб приготування:

Промиваємо під проточною водою основний продукт.

Викладаємо їх в глибоку ємність.

Потім посипаємо їх приправами, які любите. Додаємо сіль, порізану тонкими кільцями цибулю, томатну пасту.

Нарізаємо Тонкими кружечками лимон. Його теж викладаємо в загальну масу, можна злегка вичавити з нього сік.

Для пікантного смаку додаємо порізаний імбир і соєвий соус. Гарненько все струшуємо або перемішуємо руками (ложкою). Залишаємо суміш просочуватися запахами протягом 1 години.

Далі залишається дістати шампури, підсмажити. Час приготування хвилин 20. Приємного апетиту.

Дуже смачний рецепт швидкого приготування маринованих печериць з болгарським перцем

Якщо ви будете просто маринувати для закуски гриби. Краще брати примірники маленького або середнього розміру. Великі — для салату, їх дуже зручно нарізати пластинами. Завдяки прянощів, страва виходить дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • 500-800 г. печериць
  • 5-7 ст. л. оцту (9%)
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 3 ст. л. солі (без гірки)
  • 1/2 ч. солодкого перцю
  • 1 головка цибулі
  • перець чорний горошок
  • перець чорний запашний
  • 2 шт. лаврового листа
  • насіння кропу
  • 2 ч. л. цукру
  • 2-3 зубчики часнику
  • гвоздика
  • олія рослинна
  • 2, 5 л. води

Спосіб приготування:

Наріжемо невеликими шматочками чисті солодкий перець. Основний продукт миємо, чистимо. Це робиться легко і просто під проточною водою, просто пальцями знімаємо верхній шар. Якщо цього не зробити, смак від цього не зміниться. Але будуть сірого кольору. А так вони дуже красиво і апетитно виглядають. Потім подрібнюємо часник.

Далі наливаємо воду в каструлю і поставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння.

Після цього відразу ж закидаємо туди очищену головку цибулі (цілу) і всі інші інгредієнти, крім оцту, соку лимона і солі. Проварюємо масу 5 хвилин на середньому вогні (після закипання).

Потім додаємо сіль, оцет і сік лимона. Проваримо на повільному вогні 30 хвилин. Гриби готові до вживання. Але якщо вони вам не знадобляться. Перекладаємо їх у чисту скляну ємність.

Заливаємо розсолом. Заливаємо ще ложку рослинного масла.

Закриваємо кришкою. Залишаємо їх повністю охолонути. Потім прибираємо в холодильник. Коли вони вам знадобляться, відкриваємо, готуємо з ними подаємо салат або як самостійне блюдо. Виходять вони дуже ароматними та смачними.

Гриби печериці мариновані по корейськи з кунжутом

Дуже багато існує способів маринування цих грибів. У цьому рецепті будемо їх готувати по корейськи. Обіцяю, що буде смачно і швидко.

Інгредієнти:

  • 500 г печериці
  • лавровий лист
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • 2 ч. л. кунжуту
  • 2-3 ст. л. яблучного оцту
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру
  • 1,5 ст. л. соєвого соусу
  • зелень (петрушка або кріп) — пучок
  • 7 шт. чорний перець горошком
  • 200 мл. води
Дивіться також:  Салати з крабовими паличками: самі смачні та прості рецепти

Спосіб приготування:

Нарізаємо дрібно зелень і часник. Далі ретельно промиваємо гриби. У каструлю наливаємо чисту воду і доводимо до кипіння. Відразу ж закидаємо туди лавровий лист, сіль і основний продукт.

Варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Потім їх дістаємо з допомогою шумівки або відкинемо через сито. І залишаємо в тарілки остигати.

Ми приготуємо заливку. У невелику миску вливаємо соєвий соус. До нього приєднуємо всі компоненти за рецептом і подрібнену зелень. Кунжут не чіпаємо. Все перемішуємо.

Кунжут будемо обсмажувати на сухій розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Після цього закидаємо його в соус. Остиглі гриби з’єднуємо з заливкою. Суміш добре перемішуємо.

Закриваємо миску з вмістом харчовою плівкою. Ставимо в холодне місце на 10 -14 годин настоюватися. Гриби просочаться ароматною сумішшю і будуть дуже смачні. Після цього можна пригощати своїх близьких і друзів.

Як замаринувати печериці на зиму в банках: простий рецепт

Якщо ви любите гриби, але не хочете ходити за ними в ліс. Їх завжди зможете їх приготувати для себе і своїх близьких, купивши в магазині або на ринку. Готуються вони швидко, так що баночку, іншу можна зробити. Потім до будь-якого свята чи події можна їх відкрити і пригоститися.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг грибів
  • 3 зубчики часнику
  • 3 лаврових аркуша
  • 10 горошин чорного перцю
  • 0,5 ч. л. гірчиці в зернах
  • 1 ст. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 50 мл оцту
  • 50 мл рослинного масла
  • 500 мл. води

Спосіб приготування:

У плодів обрізаємо все непотрібне, промиваємо й обсушуємо. Великі екземпляри розрізаємо на частини. Дрібно рубаємо на шматочки часник. Далі будемо готувати заливку.

Для цього в каструлю наливаємо води. Додаємо до неї всі компоненти, крім грибів і консерванту. Ставимо ємність на вогонь і доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини, щоб все повністю розчинилося.

Далі кидаємо в нього гриби. Варимо на середньому вогні 10 хвилин.Після цього вливаємо в розсіл кислоту і кип’ятимо ще 5 хвилин. Не забуваємо періодично заготівлю помішувати.

Закуска готова і можна перекладати на тарілку, додати подрібнену зелень (якщо така є) і подавати на стіл. Якщо ви плануєте закрити на зиму. В стерилізовану скляну ємність перевантажуємо заготовку. Закриваємо герметично обробленими кришками. Закутуємо в ковдру і залишаємо в такому стані до повного охолодження закуски. Після цього прибираємо їх у холодильник.

Мариновані печериці без оцту в домашніх умовах швидко і смачно

Дуже хороший рецепт приготування з лимоном. У поєднанні з ним та іншими прянощами гриби виходять смачними, ароматними. Відразу зі сковороди і стіл.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 70 мл масла рослинне (оливкове)
  • 3 зубчики часнику
  • 4-6 гілочок чебрецю (петрушки за смаком)
  • 1 шт. лимона
  • лавровий лист
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Продукт промиваємо, обсушуємо. Великі — поріжемо на половинки або четвертинки. Очищений часник ріжемо на маленькі шматочки. Натремо на тертці цедру чистого лимона. Видавимо з його м’якоті сік в окрему миску.

Наріжемо маленькими шматочками часник. Сушену пряність отсоединим від гілочок (свіжу траву дрібно порізати). Далі включаємо плиту і ставимо сковороду з рослинним маслом. Висипаємо в неї гриби.

Обсмажуємо при постійному помішуванні до готовності. Виділений ними сік почне випаровуватися, а самі підрум’яниться. На це піде не більше 10-12 хвилин на середньому вогні.

Потім їх перекладаємо в чашу. Додаємо до них приготовані прянощі.

При не обхідності підсолюємо і перчимо. Залишаємо остуджуватися і настоюватися не менше ніж на 2 години під плівкою або кришкою. Потім можна подавати на стіл, додавши до них подрібнену зелень за бажанням. Якщо вони потрібні будуть на наступний день. Просто перекладаємо в скляну ємність і закриваємо кришкою. Але довго їх зберігати в холодильнику не можна. Приємного апетиту.

На цьому все. Сподіваюся стаття буде корисною. У ній розглянуто покрокові рецепти з фото і кожен, дотримуючись рекомендацій впорається.

А як ви маринуете гриби печериці? Діліться секретами.

До нових зустрічей!