Керамічна черепиця для даху монтаж і укладання червоної покрівлі, недоліки та переваги пристрою з натурального матеріалу

Популярним покрівельним матеріалом залишається керамічна черепиця. Навіть незважаючи на те, що сьогодні зявилися більш легкі, дешеві і дуже якісні матеріали, її продовжують використовувати тому, що червона черепичний дах може прикрасити навіть самий простий будиночок.

Ще 10-15 років тому господарі будинків не замислювалися про те, чому перекритий їх будинок і використовували в якості покрівельних матеріалів шифер або метал. Сьогодні мода змінилася і тепер дах – це «п’ятий» фасад будинку, якою має бути красивим, тому ідеальним покрівельним матеріалом вважається натуральна керамічна черепиця. Вона виглядає дуже красиво, але головне, що при правильному монтажі не дає текти.

Виробництво натуральної черепиці

Керамічна черепиця для даху – це екологічно чистий матеріал. Її роблять з натуральної глини. Фабрики по виробництву такої черепиці розташовують недалеко від глиняних кар’єрів. Глину добувають, подрібнюють, змішують з водою і різними хімічними речовинами, які роблять матеріал більш міцним. Глина вимішується до однорідної маси, розкачується в стрічку, яка і ріжеться на пластини. Потім пластини відправляють у піч, де під дією високої температури, вони тверднуть до стану каменю. Потім черепиця покривається кольоровою глазур’ю. Колір керамічної черепиці – всі відтінки коричневого і червоного. Сучасні технології дозволяють виготовляти черепицю з різними поверхнями. Вона може бути:

  • глазурована;
  • матова;
  • эдельангобированная;
  • натуральна (без глазурі).

Кожен вид черепиці буде по-різному виглядати на яскравому сонці. Якщо глазурована, схожа на скло, буде відображати його, то матова або натуральна, навпаки поглинати – від цього залежить, як буде виглядати будинок в різну погоду. Натуральна черепиця може з часом потемніти. Самою популярною і затребуваною є червона керамічна черепиця. З нею будинки схожі на стародавні будівлі в Європі, які кілька століть тому перекривалися саме такою черепицею.