Кована решітка для гриля і чавунна, універсальна і вбудована, із нержавіючої сталі зі знімною ручкою і антипригарним покриттям, як вибрати і почистити барбекюшніци

Їжа, приготована на відкритому вогні набагато смачніше, корисніше і має особливий аромат. Для цих цілей використовується просте пристосування — решітка для гриля, на якій можна готувати не тільки мясні страви, а також овочі, рибу і бутерброди.

На ринку представлений широкий асортимент гратчастих пристосувань, які встановлюються на мангал і барбекю, і є невід’ємною їх частиною. З-за великої різноманітності моделей необхідно знати, як вибрати ґрати для гриля, адже від правильного придбання залежить якість приготованого продукту. Необхідно звертати увагу на параметри і форми, а також на матеріал, з якого виготовлені аксесуари. Важливим критерієм вибору є ціна, яка залежить від перерахованих вище параметрів.

Незважаючи на те, що всі аксесуари призначені виконувати одну єдину функцію — приготування їжі на відкритому вогні — вони повинні бути зручними і відповідати пред’явленим до них вимогам. Тільки розглянувши кожний вид пристосування, можна буде зрозуміти який варіант краще купити.

Види грат

По своїй конструкції решітка для мангалу буває:

  • Двоплоскісна з скріплених один з одним сіток, зафіксованих спеціальним кільцем.
  • Одноплоскостная для печей — вбудована решітка-гриль.

У першій моделі продукти розташовуються між сітками. Вироби зручно перевертати, що дозволяє прожарювати блюдо з обох сторін. Такі особливості відсутні у других моделей, тому для них передбачені спеціальні пристосування — вилки і лопатки.

За формою аксесуари бувають не тільки прямокутними і квадратними, а також круглими і овальними. Для їх виготовлення використовуються різні матеріали: сталь, чавун, алюміній, нержавіюча сталь.