Вирощування з насіння
Позитивні якості насіння – тривалий термін зберігання (приблизно 8 років), швидка схожість (буквально на сьомий день після посіву).
Щоб розсада для відкритого грунту була готова до початку травня, насіння сіють в кінці лютого. Основні правила, яких треба дотримуватися при посадці рослин для отримання міцної розсади:
- земля попередньо обробляють фунгіцидом;
- для дружного проростання насіння підтримується постійна вологість (тому ящики покриваються плівкою) при температурі 23-25 °С;
- після проростання сіянців температуру знижують приблизно на 6 °С і використовують штучне освітлення;
- після появи перших справжніх листочків можна пікірувати сіянці в окремі горщики і ростити там до висадки в грунт;
- землю в ємностях зволожують перед висадкою в сад. Щоб з’являлися додаткові корінці, основний корінь вкорочують на 1/3 загальної довжини.
При такому методі розведення кущі починають цвісти з початку червня. Насінням можна запасатися в кінці літа. Коробочки краще зривати недостиглі, так як це попередить розкидання насіння.