Основні види керамічних змішувачів
Класичний керамічний змішувач може бути двох типів: одноважільний або двохвентильний. Однорычажная конструкція відрізняється простотою в управлінні: рухом руки можна змінити напір і температуру, що актуально при роботі на кухні. Саме тому 80% домогосподарок віддають перевагу таким кранів для кухонного миття. Виробники комплектують свою продукцію керамічними картриджами, які розраховані на сотні тисяч циклів відкривання і закривання. Це дозволяє експлуатувати одноважільні моделі протягом 10-15 років.
Вентильні кухонні змішувачі з кераміки здаються архаїчними, але саме в цьому матеріалі вони знаходять свою другу життя. Бездоганний дизайн робить затребуваними при проектуванні кухні в стилі бароко або рококо, постмодернізму або арт-нуар. До деяких раковин підходять тільки такі змішувачі. У ванній кімнаті для змішувача важливі вміння точно відрегулювати температуру води і для багатьох це здається можливим лише з використанням вентильних змішувачів.