Сьогодні будемо маринувати яйця. Здивувалися? Я теж була сильно здивована. Не говоріть відразу — фі. Давайте спочатку спробуємо. Тим більше, що це блюдо вже давно готують як в Росії, так і по всьому світу. Може бути і не звично звучить, але у цієї страви безліч шанувальників. Деякі люблять вживати їх до пива. Також вони можуть бути як прекрасним самостійною стравою або брати участь як доповнення в салатах.
У всіх народів свій улюблений маринад. Спочатку використовували такий спосіб, щоб зберегти подовше продукт, адже холодильники з’явилися набагато пізніше. А метод прижився і багатьом полюбився. Тим більше, що кожен може експериментувати з приправами, додати нотку.
Ми ж сьогодні розглянемо рецепти приготування маринованих яєць в різних варіантах в домашніх умовах докладно з фото : по американськи, по корейськи, по грузинськи, а також з буряком, мармурові з чаєм до Великодня, з соєвим соусом. Якщо ви вже готуєте так, поділіться своїми рецептами. Почнемо?
Мариновані яйця в соєвому соусі в домашніх умовах (рецепт в банку)
Така закуска підійде не тільки до пива, але і більш міцних напоїв. Якщо ж продукт потримати в такому маринаді більше 3 -х днів. Частування виходить з пікантною кислинкою і в міру гоструватої.
Інгредієнти:
- яйця перепелині
- 150 мл соєвого соусу
- приправа (будь-яку)
- головку часнику
- перець гіркий стручковий (чилі)
- 150 мл. води
- перець чорний і запашний горошком
- сіль
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. селери (замороженого або свіжого)
- 1-2 ст. л. оцту 9%
Спосіб приготування:
Зваримо основний продукт. Обов’язково їх покласти в киплячу воду і варимо від 5 до 10 хвилин. Хтось любить некруто, але це вже на ваш смак.
Добре охолоджуємо, щоб легше очистилася шкаралупа.
Поміщаємо їх у чисту скляну ємність, з досвіду не дуже щільно.
Потім зробимо в ній маринад. Для цього в зручну чашу наливають теплу кип’ячену воду. Додаємо всі інші інгредієнти за списком. Все перемішуємо. Спробуйте на смак, щоб соус був солонуватий. Його ми не варимо.
Потім заливаємо його в ємність з яйцями.
Зверху укладаємо всі ароматні добавки з соусу. Заповнюємо рідиною до самого верху. Закриваємо щільно кришкою і відправляємо закуску в холодильник на 48 годин.
Після перших діб дістаємо баночку і кілька раз перегорнемо її, щоб осіли спеції рівномірно розподілилися. Через добу можна вживати з пивом.
Курячі яйця мариновані з буряком в банку
По такому рецепту закуска виходить красивою і смачною. Білок має приємний рожевий колір, в розрізі —бузковий і просочиться маринадом. Смак жовтка не змінюється, якщо маринувати не більше доби, двоє. Якщо тримати більше тижня, продукт буде з більш насиченим кольором і смаком.
Інгредієнти:
- 8-10 курячих яєць (20 перепелиних)
- 90-100 мл оцту 9%
- 1 ч. л. зерен гірчиці
- по 5 шт. перець горошком і запашного
- 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 літр води
- 1 шт. буряка
Спосіб приготування:
Миємо та очищаємо від шкірки бурий овоч.
Ріжемо його на шматочки. Заливаємо водою і додаємо туди 2 ст. л. оцту. Ставимо каструлю з вмістом варити на середній вогонь до готовності.
Після того як вона стала м’якою. Нам знадобиться тільки бульйон. Овоч виловлюємо і можемо зробити в подальшому з неї салат.
Далі будемо варити маринад для майбутньої закуски. У бурякову рідина додаємо спеції за рецептом і залишки консерванту. Відварюємо яйця до готовності.
Якщо ви не хочете, щоб вони при варінні потріскалися. Вони повинні зігрітися при кімнатній температурі. Потім їх охолоджуємо під холодною водою і очистити від шкаралупи. Перекладаємо в стерилізовану скляну банку.
Ставимо варити розсіл. Після того як він прокипить 5-7 хвилин, вимикаємо. Під час процесу, обов’язково перемішуємо, щоб сіль, цукор повністю розчинилися. Заливаємо гарячий маринад в тару з вмістом продуктом.
Накриваємо ємність кришкою і залишаємо остигати. Далі прибираємо його в холодильник на 24 години. Потім можна пробувати, якщо потримати 2 доби, продукт буде з більш вираженим смаком. Закуску сміливо подаємо на стіл.
Яйця мариновані по американськи — рецепт пива в домашніх умовах
Можна потримати в маринаді більше 3 тижнів, за цей час яйця повністю просочаться ароматом спецій. У цьому випадку їх буде приємно вживати з охолодженим пивом.
Інгредієнти:
- 12 шт. яєць курячих (будь-яку кількість)
- 200 мл. оцту 9%
- 200 мл води
- 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. приправ (будь-які)
- 1-2 ч. л. солі (без верху)
Спосіб приготування:
Відварюємо курячі яйця до готовності круто 10-15 хвилин після закипання.
Добре охолоджуємо під проточною водою. Потім їх очищаємо від шкаралупи. Далі беремо стерильну склотару. Поміщаємо в неї зварений курячий продукт.
Приступаємо до приготування маринаду. Для цього знадобиться невелика каструля. Вливаємо в неї воду, оцет. Додаємо всі інші компоненти за рецептом. Гарненько розмішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 5 хвилин.
Гарячу заливку проціджуємо (марю, сито). Після цього виливаємо її до нашим білим кругляшкам, так щоб вони повністю були в рідині.
Закриваємо щільно кришкою. Залишаємо заготівлю повністю охолонути. Прибираємо в холодильник на 2-3 тижні. Можна і більше.
Далі любителі пива пробуйте їх під холодний напій.
Перепелині яйця по корейськи
У цьому рецепті використовуємо моркву з приправами, в якості маринаду. Чудове частування виходить дуже смачним з найпростіших продуктів. Воно прикрасить будь-який стіл як у свята, так і в будні. Це блюдо можна сміливо назвати салатом на кожен день. Якщо його будуть діти, бажано коригувати зі спеціями.
Інгредієнти:
- 20-30 шт. яйця перепелині
- 3 моркви
- 1 головка часнику
- 1 ст. л. цукру
- сіль за смаком
- 1 ст. л. приправи за корейськи
- 100 р. соняшникова олія
- 2 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
Починаємо традиційно — зваримо основний продукт 10 хвилин після закипання. До речі кладемо їх у киплячу воду.
Потім охолоджуємо і очищаємо.
Очищаємо чисту моркву. Натираємо її на корейській тертці. Подрібнюємо часник (ножем, через прес або на звичайній тертці).
Далі беремо глибоку чашку. Складаємо в неї моркву, перепелині кругляш і всі інші компоненти.
Все перемішуємо. Даємо закуски 20 хвилин постояти. Потім перекладаємо всю ароматну масу в чисту банку. На дно спочатку укладаємо білі кругляш. Потім моркву і маринад. Закриваємо кришкою (металевою або капроновою).
Прибираємо в холодильник на 2-3 години, можна на всю ніч. Смачна закуска готова. Виходить гарний салат до свята або на кожен день.
Яйця, мариновані в соєвому соусі по китайськи
У цьому рецепті будемо варити продукт трохи довше звичайного. В результаті отримаємо гарне забарвлення білків з чудовим смаком.
Інгредієнти:
- яйця (курячі або перепелині)
- соєвий соус
- 2 зірочки бадьяна (аніс)
- перець запашний і чорний
- 2 шт. кардамон
- 2 ст. л. коріандр в зернах
- 2 ст. л. суха аджика
Спосіб приготування:
Промиваємо продукти в шкаралупі, складаємо їх в каструлю. Заливаємо соєвим соусом. Додаємо води, стільки, щоб вони плавали в рідині.
Додаємо до них спеції за рецептом.
Ставимо ємність з вмістом варити на 1 годину після закипання.
Потім кожен примірник будемо діставати і злегка розбити товкачиком шкаралупу або ложкою по всій поверхні продукту. Після цього ставимо на вогонь і варимо 30 хвилин. Залишаємо їх у цій рідині до повного охолодження. Смачна, ароматна і в міру гостра закуска готова.
Перепелині яйця, мариновані з імбиром
Тим хто любить імбир, рецепт для вас. Тим більше, що ця пряність дуже корисна. А в поєднанні з іншими приправами ми отримаємо дуже смачне і гарне частування.
Інгредієнти для маринаду:
- 100 мл соєвого соусу
- 100 мл. води (окріп)
- оцет яблучний 6%
- 1 ст. л. цукор
- 1/4 частина цибулини
- 1 зубчик часнику
- імбир (шматочок)
- лавровий лист
- 1/2 ч. л. перець горошком
- 1/2 ч. л. коріандру мелений
- 1/2 ч. л. чебрецю сух.
- часник сухий
- паприка
- перець гострий мелений
Спосіб приготування:
У цьому варіанті ставимо варити яйця відразу в холодній підсоленій воді 10 хвилин після закипання.
Потім охолоджуємо і очищаємо. Якщо шкаралупа погано відходить, можна покатати продукт за столу і помістимо під холодну воду на 5 хвилин. Потім вже нечищене поміщаємо в чисту ємність. Потремо часник, імбир. Наріжемо дрібно цибулю. Потолчем перець.
Далі всі спеції з’єднаємо в зручній мисці. Додамо окріп, соус, оцет. Розмішуємо і пробуємо на смак. За необхідності сахарим, солимо на ваш смак. Заливаємо отриманою сумішшю курячий продукт.
Закриваємо кришкою. Залишаємо остигати. Потім відправимо в холодильник на 2 доби. Потім можна частувати смачною стравою.
Мариновані яйця по грузинськи
Тим хто не любить кінзу, можна замінити на сушений кріп або петрушку. Зелені беремо побільше, не шкодуємо. Вона додасть закуски неповторний смак і аромат.
Інгредієнти:
- 7 яєць
- 15-25 р. зелень (кінза, петрушка або сушений кріп)
- перець стручковий (чилі)
- часник
- 2 ч. л. солі
- 200-300 мл. води
- 2-3 ст. оцет 9%
Спосіб приготування:
Варимо до готовності яйця (після закипання (10-12 хвилин). Потім охолоджуємо і очищаємо.
Дрібно рубаємо кінзу, часник і перець. Потім масу перемішати і підсолимо.
Перекладаємо курячий продукт в зручну ємність, у якій буде маринуватися закуска. У даному рецепті — це глечик.
Зверху на них викладаємо ароматну суміш.
Кип’ятимо воду, злегка охолоджуємо. Виливаємо її до курячим кругляшам. Додаємо консервант. Закриваємо щільно кришкою або плівкою. Після повного охолодження тари. Ставимо його в холодильник на 2-3 дні, не забуваємо періодично ємність злегка струшувати. Закуска виходить дуже смачною і ароматною.
Простий рецепт маринованих яєць перепелів з часником і кропом
У цьому рецепті будемо використовувати зелень кропу з прянощами і часником. Потім маринований продукт будемо використовувати для приготування салатів.
Інгредієнти:
- 10 шт. яйця перепелині
- маринад:
- вода — 200 мл
- 50 мл яблучного оцту
- 1 ст. л. солі
- 1/2 ст. л. цукру
- 2-3 бутона гвоздики
- запашний перець
- 1/2 ч. л. базиліка
- 1/2 ч. л. розмарин
- гілочки кропу (насіння кропу)
- суха аджика (за бажанням)
- імбир (шматочок)
- 3-4 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Зваримо круто основний інгредієнт— це 10 -15 хвилин після закипання води.
Охолоджуємо і чистимо під проточною водою. Шкаралупа відділяється чудово. Зваримо розсіл.
Для цього закип’ятимо воду. Кинемо в неї сіль, цукор всі прянощі. Обов’язково спробуємо на смак. Налаштуйте по своєму смаку. Часник, оцет і зелень кропу викладаємо в чисту банку разом з яйцями.
Потім заливаємо в них гарячий маринад.
Закриваємо кришкою. Залишаємо на столі до повного охолодження. Потім прибираємо в холодильник на 24 години і більше. За цей час основний продукт повинен просочитися аромат приправ і будуть дуже смачними. Їх можна їсти як самостійне блюдо або додати в салат.
Мармурові курячі яйця в чаї на Великдень
Якщо ви захочете зробити мармурові яйця для Великодня, обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку. Тим більше, що вони виходять дуже смачними і красивими.
Інгредієнти для маринаду:
- чорний чай (в пакетиках)
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. коричневого цукру
- прянощі (гвоздика, кориця, аніс, бадьян, чорний перець, фенхель)
Спосіб приготування:
Поміщаємо яйця в киплячу воду і варимо до готовності круто (10-12 хвилин після закипання). Охолоджуємо під проточною водою.
Далі приготуємо заварку. У киплячу рідину кидаємо кілька пакетиків чаю, що було міцно.
Потім туди ж відправляємо спеції, цукор, соєвий соус. Проваримо цю суміш 5 хвилин. Ми ж тим часом будемо злегка розбивати шкаралупу,
щоб вона мала якомога більше тріщин. Так буде цікавіше малюнок. Відправляємо їх в киплячий бульйон.
Тушкуємо їх на повільному вогні 30 — 40 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо наш продукт в заварці до повного охолодження не менше 6-8 годин. За цей час вони вберуть в себе смак приправ і аромат приправ. А також білок буде мати гарне забарвлення.
Після цього знімаємо шкаралупу. Продукт отримав отримав не тільки красиву мармурову забарвлення, але і чудовий смак.
Яйця в соєвому соусі по-корейськи
Щоб здивувати своїх близьких або друзів, це добре готувати частування напередодні свята торжества заздалегідь. Закуска виходить дуже смачною з приємним солодко-солоним присмаком.
Інгредієнти:
- 7-8 яєць курячих
- 1 цибулина
- 3 перцю чилі
- 1 головка часнику
- зелена цибуля
- цукор 2 ст. л
- сироп (мед або цукор) 3 ст. л
- соєвий соус 100мл
- вода 100мл
- оцет 2 ст. л
- сіль і вода
- 1/2 ст. л. кунжутне насіння
- водорості (1 лист Норі)
Спосіб приготування:
Починаємо з класичних дій. Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника. Важливо! Перед зануренням у окріп, цей продукт повинен зігрітися при кімнатній температурі.
Далі їх варимо. Для цього спочатку закип’ятимо воду. Закидаємо в неї сіль, оцет і яйця. Кип’ятимо їх протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Потім охолоджуємо у воді з льодом або під краном.
Приготуємо маринад. В зручну ємність наливаємо соус і воду в рівних пропорціях. Додаємо цукор, мед або сироп). Якщо немає меду або сиропу, збільшуємо кількість цукру.
Подрібнимо гіркий перець.
Нашинкуем маленькими шматочками цибулю і часник.
Відправляємо всю нарізку у посуд з рідиною. Всипаємо також кунжутне насіння, попередньо обсмажені до золотистого кольору. Все добре перемішуємо. В ароматну суміш викладаємо варений продукт.
Вже через годину їх можна їсти. Вони виходять дуже смачними і ароматними.
Якщо ж ви їх потримати в маринаді більше 12 годин, вони будуть ще смачніше. Спробуйте і вам вони сподобаються.
Які на смак мариновані яйця (відгуки)
Сьогодні цю закуску готують повсюдно. Безліч рецептів маринадів дозволять вибрати найліпшу для себе: погостріше, посоленее або більше пряну.
Маринад захищає продукти від протухания. Він дозволяє продовжити термін їх зберігання.
Чесно зізнаюся традиційні сунхуадань, або китайські «тисячолітні яйця» не пробувала.
А ось приготовані з часником і кропом (так сказати швидкого приготування) мені дуже сподобалися. Для тих хто любить варене яєчко вприкуску з солоним огірком це просто знахідка!
Також на просторах інету можна знайти різні відгуки від захоплених.
Треба сказати, смак у цієї консерви такий, що донька, вважай, все банку і злопала!
До ось таких.
Але головне — білок з соєвим соусом, як і передбачалося, має просто жахливий смак. Дуже неприємне поєднання. Абсолютно не уявляю якими спеціями і травами можна було б це виправити.
На смак і колір, як говориться, всі ми різні. Але тільки байдужим ця закуска нікого не залишить.
На мій погляд, такий делікатес відмінно підійде до багатьох салатів.
Та й просто своїм ошатним виглядом прикрасить святковий стіл.
Обов’язково здивуйте своїх близьких на Великдень таким незвичайним частуванням.
Ви ж можете самі додавати і примножувати колекцію маринадів, експериментуючи з різними приправами і прянощами.
- Головне перед готуванням промиваємо яйця під проточною водою, щоб продукт був чистим.
- Маринувати в чистій скляній посуді, під щільно закритою кришкою.
Дотримуючись не хитрі правила, приготоване блюдо з будь-якого обраного варіанту буде зберігатися в холодильнику 2-3 тижні.
На цьому невеликий детальний огляд з фото про те, як маринувати яйця (курячі, перепелині) в домашніх умовах закінчую.
Приємного апетиту та нових кулінарних відкриттів!