Курячі яйця мариновані з буряком в банку
По такому рецепту закуска виходить красивою і смачною. Білок має приємний рожевий колір, в розрізі —бузковий і просочиться маринадом. Смак жовтка не змінюється, якщо маринувати не більше доби, двоє. Якщо тримати більше тижня, продукт буде з більш насиченим кольором і смаком.
Інгредієнти:
- 8-10 курячих яєць (20 перепелиних)
- 90-100 мл оцту 9%
- 1 ч. л. зерен гірчиці
- по 5 шт. перець горошком і запашного
- 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 літр води
- 1 шт. буряка
Спосіб приготування:
Миємо та очищаємо від шкірки бурий овоч.
Ріжемо його на шматочки. Заливаємо водою і додаємо туди 2 ст. л. оцту. Ставимо каструлю з вмістом варити на середній вогонь до готовності.
Після того як вона стала м’якою. Нам знадобиться тільки бульйон. Овоч виловлюємо і можемо зробити в подальшому з неї салат.
Далі будемо варити маринад для майбутньої закуски. У бурякову рідина додаємо спеції за рецептом і залишки консерванту. Відварюємо яйця до готовності.
Якщо ви не хочете, щоб вони при варінні потріскалися. Вони повинні зігрітися при кімнатній температурі. Потім їх охолоджуємо під холодною водою і очистити від шкаралупи. Перекладаємо в стерилізовану скляну банку.
Ставимо варити розсіл. Після того як він прокипить 5-7 хвилин, вимикаємо. Під час процесу, обов’язково перемішуємо, щоб сіль, цукор повністю розчинилися. Заливаємо гарячий маринад в тару з вмістом продуктом.
Накриваємо ємність кришкою і залишаємо остигати. Далі прибираємо його в холодильник на 24 години. Потім можна пробувати, якщо потримати 2 доби, продукт буде з більш вираженим смаком. Закуску сміливо подаємо на стіл.