Мариновані яйця в домашніх умовах — рецепти в банках

Мариновані яйця в соєвому соусі в домашніх умовах (рецепт в банку)

Така закуска підійде не тільки до пива, але і більш міцних напоїв. Якщо ж продукт потримати в такому маринаді більше 3 -х днів. Частування виходить з пікантною кислинкою і в міру гоструватої.

Інгредієнти:

  • яйця перепелині
  • 150 мл соєвого соусу
  • приправа (будь-яку)
  • головку часнику
  • перець гіркий стручковий (чилі)
  • 150 мл. води
  • перець чорний і запашний горошком
  • сіль
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. селери (замороженого або свіжого)
  • 1-2 ст. л. оцту 9%

Спосіб приготування:

Зваримо основний продукт. Обов’язково їх покласти в киплячу воду і варимо від 5 до 10 хвилин. Хтось любить некруто, але це вже на ваш смак.

Добре охолоджуємо, щоб легше очистилася шкаралупа.

Поміщаємо їх у чисту скляну ємність, з досвіду не дуже щільно.

Потім зробимо в ній маринад. Для цього в зручну чашу наливають теплу кип’ячену воду. Додаємо всі інші інгредієнти за списком. Все перемішуємо. Спробуйте на смак, щоб соус був солонуватий. Його ми не варимо.

Потім заливаємо його в ємність з яйцями.

Зверху укладаємо всі ароматні добавки з соусу. Заповнюємо рідиною до самого верху. Закриваємо щільно кришкою і відправляємо закуску в холодильник на 48 годин.

Після перших діб дістаємо баночку і кілька раз перегорнемо її, щоб осіли спеції рівномірно розподілилися. Через добу можна вживати з пивом.