Мариновані яйця в домашніх умовах — рецепти в банках

Яйця в соєвому соусі по-корейськи

Щоб здивувати своїх близьких або друзів, це добре готувати частування напередодні свята торжества заздалегідь. Закуска виходить дуже смачною з приємним солодко-солоним присмаком.

Інгредієнти:

  • 7-8 яєць курячих
  • 1 цибулина
  • 3 перцю чилі
  • 1 головка часнику
  • зелена цибуля
  • цукор 2 ст. л
  • сироп (мед або цукор) 3 ст. л
  • соєвий соус 100мл
  • вода 100мл
  • оцет 2 ст. л
  • сіль і вода
  • 1/2 ст. л. кунжутне насіння
  • водорості (1 лист Норі)

Спосіб приготування:

Починаємо з класичних дій. Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника. Важливо! Перед зануренням у окріп, цей продукт повинен зігрітися при кімнатній температурі.

Далі їх варимо. Для цього спочатку закип’ятимо воду. Закидаємо в неї сіль, оцет і яйця. Кип’ятимо їх протягом 10 хвилин на середньому вогні.

Потім охолоджуємо у воді з льодом або під краном.

Приготуємо маринад. В зручну ємність наливаємо соус і воду в рівних пропорціях. Додаємо цукор, мед або сироп). Якщо немає меду або сиропу, збільшуємо кількість цукру.

Подрібнимо гіркий перець.

Нашинкуем маленькими шматочками цибулю і часник.

Відправляємо всю нарізку у посуд з рідиною. Всипаємо також кунжутне насіння, попередньо обсмажені до золотистого кольору. Все добре перемішуємо. В ароматну суміш викладаємо варений продукт.

Вже через годину їх можна їсти. Вони виходять дуже смачними і ароматними.

Якщо ж ви їх потримати в маринаді більше 12 годин, вони будуть ще смачніше. Спробуйте і вам вони сподобаються.