Яйця в соєвому соусі по-корейськи
Щоб здивувати своїх близьких або друзів, це добре готувати частування напередодні свята торжества заздалегідь. Закуска виходить дуже смачною з приємним солодко-солоним присмаком.
Інгредієнти:
- 7-8 яєць курячих
- 1 цибулина
- 3 перцю чилі
- 1 головка часнику
- зелена цибуля
- цукор 2 ст. л
- сироп (мед або цукор) 3 ст. л
- соєвий соус 100мл
- вода 100мл
- оцет 2 ст. л
- сіль і вода
- 1/2 ст. л. кунжутне насіння
- водорості (1 лист Норі)
Спосіб приготування:
Починаємо з класичних дій. Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника. Важливо! Перед зануренням у окріп, цей продукт повинен зігрітися при кімнатній температурі.
Далі їх варимо. Для цього спочатку закип’ятимо воду. Закидаємо в неї сіль, оцет і яйця. Кип’ятимо їх протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Потім охолоджуємо у воді з льодом або під краном.
Приготуємо маринад. В зручну ємність наливаємо соус і воду в рівних пропорціях. Додаємо цукор, мед або сироп). Якщо немає меду або сиропу, збільшуємо кількість цукру.
Подрібнимо гіркий перець.
Нашинкуем маленькими шматочками цибулю і часник.
Відправляємо всю нарізку у посуд з рідиною. Всипаємо також кунжутне насіння, попередньо обсмажені до золотистого кольору. Все добре перемішуємо. В ароматну суміш викладаємо варений продукт.
Вже через годину їх можна їсти. Вони виходять дуже смачними і ароматними.
Якщо ж ви їх потримати в маринаді більше 12 годин, вони будуть ще смачніше. Спробуйте і вам вони сподобаються.