Мармурові курячі яйця в чаї на Великдень
Якщо ви захочете зробити мармурові яйця для Великодня, обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку. Тим більше, що вони виходять дуже смачними і красивими.
Інгредієнти для маринаду:
- чорний чай (в пакетиках)
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. коричневого цукру
- прянощі (гвоздика, кориця, аніс, бадьян, чорний перець, фенхель)
Спосіб приготування:
Поміщаємо яйця в киплячу воду і варимо до готовності круто (10-12 хвилин після закипання). Охолоджуємо під проточною водою.
Далі приготуємо заварку. У киплячу рідину кидаємо кілька пакетиків чаю, що було міцно.
Потім туди ж відправляємо спеції, цукор, соєвий соус. Проваримо цю суміш 5 хвилин. Ми ж тим часом будемо злегка розбивати шкаралупу,
щоб вона мала якомога більше тріщин. Так буде цікавіше малюнок. Відправляємо їх в киплячий бульйон.
Тушкуємо їх на повільному вогні 30 — 40 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо наш продукт в заварці до повного охолодження не менше 6-8 годин. За цей час вони вберуть в себе смак приправ і аромат приправ. А також білок буде мати гарне забарвлення.
Після цього знімаємо шкаралупу. Продукт отримав отримав не тільки красиву мармурову забарвлення, але і чудовий смак.