Мариновані яйця в домашніх умовах — рецепти в банках

Мармурові курячі яйця в чаї на Великдень

Якщо ви захочете зробити мармурові яйця для Великодня, обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку. Тим більше, що вони виходять дуже смачними і красивими.

Інгредієнти для маринаду:

  • чорний чай (в пакетиках)
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • прянощі (гвоздика, кориця, аніс, бадьян, чорний перець, фенхель)

Спосіб приготування:

Поміщаємо яйця в киплячу воду і варимо до готовності круто (10-12 хвилин після закипання). Охолоджуємо під проточною водою.

Далі приготуємо заварку. У киплячу рідину кидаємо кілька пакетиків чаю, що було міцно.

Потім туди ж відправляємо спеції, цукор, соєвий соус. Проваримо цю суміш 5 хвилин. Ми ж тим часом будемо злегка розбивати шкаралупу,

щоб вона мала якомога більше тріщин. Так буде цікавіше малюнок. Відправляємо їх в киплячий бульйон.

Тушкуємо їх на повільному вогні 30 — 40 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо наш продукт в заварці до повного охолодження не менше 6-8 годин. За цей час вони вберуть в себе смак приправ і аромат приправ. А також білок буде мати гарне забарвлення.

Після цього знімаємо шкаралупу. Продукт отримав отримав не тільки красиву мармурову забарвлення, але і чудовий смак.