Піч-кам’янка хенд-мейд
Зробити піч-кам’янка на дровах самостійно не так вже складно. Найпростіший варіант – залізна бочка. У неї відрізаються дно і кришка, після чого частина простору закладається покладеними на ребро цеглою. На них зміцнюється колосник-решітка, а місце, що залишилося заповнюється камінням. Встановлюється і накривається кришкою димар. Кам’янка готова.
Як не помилитися, вибираючи піч?
Ринок переповнений пропозиціями на будь-який смак, запит, бюджет. Не дивно, що людині недосвідченому складно розібратися у всьому цьому достатку.
Піч для лазні з регулятором температури
Про що потрібно пам’ятати при виборі моделі печі для лазні:
- перед покупкою ознайомтесь з фірмою-виробником, почитайте відгуки; вивчіть основні параметри, умови експлуатації вибраної моделі;
- порадьтеся зі знайомим банщиком або проконсультуйтеся з фахівцем;
- по можливості вибирайте самий відповідний вашим умовам варіант, а не найдешевший;
- враховуйте частоту використання печі, навантаження, рівень температури, вид палива;
- реально співставляйте свої можливості з необхідними по інструкції: монтаж димоходу, відповідність потужності, яку передбачає електрична піч, і граничного навантаження готівки електромереж;
- купуючи піч, відразу ж подбайте про теплозахисних екранах біля неї: дерев’яні конструкції лазні не розраховані на високі температури;
- не слід бездумно радам реклами: вона говорить тільки про достоїнства товару; не поспішайте робити остаточний вибір: піч для лазні не коробка цукерок, а процес установки нового апарату при невдалому виборі – справа клопітна, витратна.
Вибирайте модель виходячи спочатку з вимог безпеки, раціоналізму. Але лазня – це також місце приємного проведення часу, тому прислухайтеся до власних вподобань.
Закрита піч для лазні