Як правильно вибрати тостер для будинку

Звідки на кухнях зявилися тостери. Як не помилитися, вибираючи собі цей прилад. Різновиди тостерів, їх головні та додаткові функції, які допоможуть визначитися з вибором.

Матеріал корпусу

Виробники пропонують два варіанти матеріалу, з якого виготовлений тостер:

  • Пластик. Цей варіант більш поширений, тому що цей матеріал досить міцний, легкий, не вимагає особливого догляду, а головне — недорогий. Його перевага в розмаїтті кольорів: можна підібрати під колір вашої кухні.
  • Нержавіюча сталь. Дорогі моделі одягнені в металеві корпуси. У них може бути глянцева або матова поверхня. Радимо купувати прилад з матовою, т. к. на глянці будуть залишатися сліди від пальців, плями і плями, які постійно доведеться відмивати.

Матеріал покриття ніяк не впливає на працездатність або термін служби, вибір залежить лише від особистих естетичних уподобань.


Пластиковий корпус тостера

Металевий корпус тостера

Наявність піддону

Добре б придбати тостер, у якого є піддон. Під час готування всередину конструкції постійно потрапляють маленькі шматочки і крихти хліба, навіть якщо ви все робите акуратно. На деяких моделях у нижній частині розташований піддон, який помітно спрощує догляд за електричним приладом. Його можна висунути і викинути впали частинки хлібобулочних виробів.

У деяких моделей на дні є прості прорізи. Через них висипають на стіл, не збираючись всередині, всі хлібні залишки. Цей варіант не дуже зручний, оскільки доведеться постійно протирати поверхню кухонного столу.

Виробники бюджетних тостерів не роблять на дні навіть прорізи. З таких приладів треба витрушувати крихти, перевертаючи їх. Чистити тостер потрібно обов’язково! Якщо крихт накопичиться багато, прилад ламається.