Конструкція виробу
Виробники пропонують кілька видів кухонних змішувачів: одноважільні, двохвентильні, безконтактні.
Одноважільні моделі є найпопулярнішими і випускаються з кульовим елементом або картриджем. Основні переваги: простота управління (одним рухом можна змінювати температуру і натиск води), довговічність, широкий модельний ряд. До недоліків відносяться: необхідність установки фільтра грубої очистки, кульові змішувачі для миття чутливі до вапняного нальоту.
Двохвентильні можна вважати класикою, а підкуповують вони вишуканим виглядом. До достоїнств відноситься невисока ціна, простота заміни прокладки. З недоліків можна виділити: процес налаштування струменя (температура і тиск) займає деякий час, скромний термін служби прокладки.
Безконтактні змішувачі нескладно визначити за зовнішнім виглядом – на його корпусі відсутні важелі або вентилі. Струмінь води з’являється при русі рук біля змішувача. Працює обладнання від мережі або акумулятора. Щоб регулювати температуру і натиск води треба покрутити спеціальний гвинт, розташований під корпусом, але деякі моделі дозволяють змінювати температуру води в русі – досить руку під струменем води рухати вгору або вниз.