Форма і параметри виливу
Саме цей елемент конструкції впливає на комфортність миття посуду. Щоб вода сильно не розбризкувався по сторонах, струмінь повинна потрапляти на центр миття.
Змішувачі випускаються з різною висотою розташування носика виливу. Висота визначається як вертикальне відстань від основи до змішувача отвору крана, з якого витікає вода, і буває від 150 до 240 мм. Вибір моделі залежить від глибини чаші, типу використовуваної кухонного посуду. Треба мати на увазі, що при високих изливах вода буде сильно розбризкуватися, а низькі можуть заважати мити велику посуд.
Найпоширеніші форми виливу для кухонного змішувача – вигнута або Г-подібна. Хоча зустрічаються моделі і інших ліній.
Особливу увагу треба звернути на кут повороту виливу. Саме завдяки цій особливості крана можна комфортно ставити/діставати посуд з раковини або набирати воду в різні ємності. Найпоширеніший кут повороту – 120-140. У дорогих моделях вилив змішувача здатний повертатися на 360 градусів, що може бути затребуване при острівній розташування мийки.
Оптимальний варіант вибору змішувача для кухні – купувати обладнання з однієї серії, куди входять мийка і кран.