Технологія виробництва
Застосовується два способи виготовлення чаш: пресування (штампування) і зварювання. Кожен метод має свої переваги та недоліки.
- При виробництві штампованих мийок використовуються цілісні листи стали. Переваги технології: вироби виходять герметичними, за низькою ціною. До недоліків можна віднести малу висоту стінок (близько 15 см), гучний шум води, що ллється. Однак виробники намагаються удосконалити миття: можна підібрати раковину глибиною близько 25 см, а звукоізолююча накладка, приклеєна до дна з виворітного боку, зменшує гучні звуки.
- Виробництво зварних моделей полягає в збірці і зварюванні окремих частин виробу. Переваги: можна виготовляти раковини різної глибини, з більш товстими стінками, низький рівень шуму. Деякі споживачі вважають недоліком наявність швів – допускають ймовірність протікання. Однак технології дозволяють отримувати ідеально надійні шви, які виходять практично непомітними завдяки подальшим зачистці і поліровці.