Види змішувачів з управління
Вибір сантехнічного обладнання багато в чому залежить від простоти управління, сьогодні існують такі види змішувачів:
- одноважільні;
- двохвентильні;
- порційні;
- сенсорні;
- термостатичні.
Зручний для експлуатації змішувач одинважільний став популярний 10-15 років тому, але принцип його роботи був розроблений в Стародавній Греції. Це практичний змішувач для кухонного миття, який легко перевести з холодного стану в гаряче однією рукою. Сьогодні випускаються дискові, картриджні і кулькові моделі, як в класичному виконанні, так і під камінь. В асортименті змішувачі для раковини з аераторами, що дозволяють економити воду, і без цих пристроїв.
Класичний змішувач для раковини чаші має двухвентильную конструкцію, таке обладнання дозволяє досить точно регулювати температуру води. Недоліком є тривалий час налаштування температурного режиму. Для тих, хто віддає перевагу класиці, краще вибрати сенсорний змішувач для раковини, укомплектований датчиком руху. Вода починає текти, варто наблизити до крана долоні, і перестає, якщо датчик не фіксує рухи. Це не тільки сучасно, але і практично. Традиційно такий безконтактний змішувач для раковини намагаються встановити в громадських місцях, адже далеко не кожен пам’ятає про необхідність закрити воду.
Іншим сучасним типом змішувачів є термостатическое обладнання, які також випускаються з аераторами і без них. Вони укомплектовані термостатом, який дозволяє точно виставити температуру води. Це захищає від опіків, що робить їх ідеальним рішенням для будинків, де є маленькі діти або люди з обмеженими можливостями. Можна використовувати такі змішувачі для маленької раковини або встановлювати їх у великі раковини у ванній.
Порційні змішувачі з вбудованою автоматикою також є інноваційною розробкою. Вода починає текти при натисканні на кнопку, її обсяг дозований, що робить натискний змішувач для раковини оптимальним варіантом для економних і забудькуватих людей.