Як правильно вибрати змішувач?
Шанувальники сучасних технологій віддадуть перевагу інфрачервоний змішувач для раковини або модель з термостатом. Проте перш ніж робити остаточний вибір, необхідно врахувати формат раковини, для якої вибирається кран. Увага звертається на наступні параметри:
- глибина – чим вона більше, тим вище можна використовувати змішувач;
- ширина – чим більше цей параметр, тим довше повинен бути виливши;
- форма – до круглої або овальної раковині підійдуть моделі обтічної форми, для прямокутних мийок кращим вибором стане квадратний змішувач для раковин;
- бортик – повинен мати таку ширину, яка дозволить розмістити виливши над центром раковини.
Для економії води рекомендується використовувати моделі з аераторами, а за наявності коштів – порційні змішувачі.
Виробники змішувачів для раковин
На максимальний термін експлуатації, комфорт при використанні цього сантехнічного обладнання можна розраховувати тільки в тому випадку, коли мова йде про продукцію авторитетних виробників. Найпопулярніші і технічно досконалі змішувачі випускають німецькі компанії. Продукція Grohe, Hansgrohe, Nansa відома у всьому світі, змішувачі під цими брендами мають термін експлуатації не менше 10 років. Не менш затребувана продукція італійських компаній Visentin, Gessi, Newform. На ринку представлені французькі, іспанські, фінські і датські бренди, які пропонують стильні і якісні змішувачі. Прекрасне співвідношення між ціною і якістю у російської сантехніки, середня роздрібна вартість цієї продукції в 2 рази нижче, ніж у європейської.
Вибираючи білий змішувач для раковини або бронзовий, що вбудовується або настінний – віддавайте перевагу якісній продукції. При обмеженому бюджеті краще купувати російську сантехніку, адаптовану до нашої води та умов експлуатації. В котеджах, готелях і респектабельних офісах краще встановлювати продукцію провідних німецьких, італійських та іспанських виробників. У ресторанах і кафе монтуються змішувачі з інфрачервоними сенсорами і автоматичним відключенням подачі води. Це сантехнічне обладнання дозволить контролювати витрату води і створювати максимально комфортні умови для відвідувачів.