Матеріал мийки
Для виробництва кухонних моделей використовуються наступні матеріали: нержавіюча сталь, кераміка, штучний камінь.
Металеві мийки виготовляються з легованої сталі з додаванням хрому, нікелю – для поліпшення експлуатаційних якостей виробу і забезпечення антикорозійних якостей. Зазвичай використовують листи сталі товщиною від 0,4 до 1,2 мм. При виборі моделі слід мати на увазі, що «товсті» мийки довговічніші і надійніші, але і коштують дорожче. Оптимальна товщина листа – від 0,6 мм.
Виготовляються раковини за двома технологіями: штампування і зварювання. Штамповані моделі не мають швів (що є гарантом від протікань), відрізняються згладженими контурами і невисокою вартістю. В основному випускаються з дрібними чашами (близько 15 см). Не завжди зручні для миття посуду – сильно розлітаються бризки.
В зварних моделях окремо виготовляються стінки і дно, які потім збираються. Сучасні технології (лазерне зварювання) дозволяють створювати міцний і надійний непомітний шов. Моделі виготовляють з чашами різної глибини. Мийки виділяються товстими стінками і меншим шумом при експлуатації.
Раковини з кераміки відрізняються плавними формами, приємною і гладкою на дотик поверхнею. Характерна особливість – стійкість до утворення плям або подряпин. Спеціальне покриття не накопичує бруду і не затримує воду.
Штучний камінь є композитним матеріалом, що складається на 80% з міцних компонентів граніту. Вироби характеризуються стійкістю до дії кислот, безпекою продуктів харчування. Такі раковини складно подряпати. Мийки відливаються будь-яких розмірів і форм. Завдяки різноманіттю відтінків легко підібрати раковину, яка ідеально впишеться в інтер’єр кухні.
Яким якостям віддати перевагу, вирішується індивідуально. При виборі моделі слід також відштовхуватися від площі і стилю кухні, ціни раковини.