Основні переваги різних видів
Змішувач під камінь – новий незвичайний атрибут кухні. При виборі моделі слід брати до уваги кілька важливих особливостей конструкції.
Кам’яний змішувач з круглої лійкою
Излив – частина пристрою, по якій вода від змішувача подається в мийку. Його висота визначається відстанню від підстави сантехніки до носика (коливається в межах 15-25 см). Виріб за цим показником вибирається індивідуально кожній господинею. Але треба враховувати, що низькі изливы ускладнюють миття габаритної посуду, а при високих сильно розбризкується вода.
При пошуку оптимального рішення обов’язково враховуються глибина раковини і її форма (деякі моделі можуть мати кілька відділень). Довжина виливу заміряється як горизонтальне відстань між найвіддаленішими точками конструкції.
Изливы бувають декількох форм:
- Г-подібна характеризується висотою 11-24, довжиною 19-22 см;
- діагональна відрізняється висотою 12-20 см, довжиною 18-22 см;
- дугоподібна характеризується висотою 22-25 см, довжиною 20-22 див.
Изливы випускаються з висувною лійкою і стаціонарні (повертаються на 120-360°). Лійка оснащується гнучким шлангом довжиною до 140 див. Спеціальна пружина легко втягує шланг в звичайне положення. Подібним пристроєм може комплектуватися змішувач з штучного каменю з виливом будь-якої форми.
Кухонний змішувач під мармур
При вибору змішувача дотримуються наступних правил:
- вода повинна потрапляти не на стінки раковини, а на дно або зливний клапан. Тому короткі изливы не ставлять на широкі мийки, а довгі не підходять для вузьких раковин;
- вода з носика виходить не під прямим кутом (виняток – Г-образні форми изливов). Моделі з високим задертим носиком відрізняються значним кутом падіння води і не підходять для мийок вузьких або дрібних.
Кухонний змішувач з каменю