Кована решітка для гриля і чавунна, універсальна і вбудована, із нержавіючої сталі зі знімною ручкою і антипригарним покриттям, як вибрати і почистити барбекюшніци

Їжа, приготована на відкритому вогні набагато смачніше, корисніше і має особливий аромат. Для цих цілей використовується просте пристосування — решітка для гриля, на якій можна готувати не тільки мясні страви, а також овочі, рибу і бутерброди.

Ковані вироби

Кована решітка для гриля в основному виготовляється під замовлення, під певні параметри і форми печі або іншого пристрою. Відмінною особливістю таких аксесуарів є велика товщина металу (від 8 мм), що забезпечує хороший прогрів продукту. Завдяки спеціальній термообробці пристосування стають безпечними, на них можна готувати будь-які страви на відкритому вогні і без шкоди для здоров’я.

Конструкція передбачає наявність подвійних ручок, завдяки яким пристосування зручно встановлювати на вогонь і знімати.

Вироби з чавуну

Практичною є чавунна решітка для гриля, так як цей метал має свої унікальні особливості. Його теплові характеристики перевищують навіть якості товстих сталевих прутів. Позитивним моментом є те, що чавунна решітка для гриля не вимагає попереднього розігріву — м’ясо та продукти слід викладати одночасно. В результаті одночасного прогріву сітки і м’ясного напівфабрикату, приготоване блюдо володіє особливим ароматом, соковитістю.

Однак чавунна решітка для гриля має невеликий недолік: з-за швидкого нагрівання перебування на вогні виходить недовгим, і тому великі шматки м’яса хоч і будуть мати апетитну скоринку і смужки від сітки, але залишаться трохи сыроватыми. Виправити це становище можна додатковим випіканням в духовці або на сковороді під кришкою. Таке блюдо вже отримає необхідну кількість аромату від розпечених вугіль, і тому не втратить своїх смакових характеристик.

Грати для гриля з чавуну:

  • мають велику вагу;
  • встановлюються габаритні переносні конструкції, мангал або стаціонарну піч;
  • не піддаються корозії;
  • не вимагають особливого догляду — поверхня добре вбирає жир.

Щоб був присутній захисний жировий шар, після першої смаження поверхня очищається від пригорілої їжі і відмивається гарячою водою.