Кована решітка для гриля і чавунна, універсальна і вбудована, із нержавіючої сталі зі знімною ручкою і антипригарним покриттям, як вибрати і почистити барбекюшніци

Їжа, приготована на відкритому вогні набагато смачніше, корисніше і має особливий аромат. Для цих цілей використовується просте пристосування — решітка для гриля, на якій можна готувати не тільки мясні страви, а також овочі, рибу і бутерброди.

Пристосування з антипригарним покриттям

У продажу представлені аксесуари з антипригарним покриттям, але вибирати їх слід дуже уважно. Поверхня, з якою стикаються продукти, повинна бути високої якості, так як під постійним впливом відкритого вогню пристосування з антипригарним покриттям втрачають свої екологічні показники і в їжу можуть потрапляти шкідливі речовини.

Популярністю користується об’ємна решітка-гриль з антипригарним покриттям, на якій можна швидко приготувати корисні і улюблені страви.

Універсальні пристосування

Дуже потрібна універсальна решітка-гриль — це може бути:

  • збірний мангал невеликих розмірів;
  • піч-барбекю (переносний або стаціонарної конструкції);
  • гриль.

Відмінною особливістю таких аксесуарів є наявність ручок:

  • Фронтальних — одна довга присутня в пристосуваннях маленьких за площею та дві довгі має об’ємна решітка-гриль.
  • Бічних — двох коротких (застосовуються при відсутності бічних стін у пристрої).

Універсальною моделлю є решітка для гриля зі знімною ручкою. Ця модель володіє необмеженою областю застосування. Перевагою знімної конструкції є зручне зберігання і вона ідеально підходить для виїзного пікніка.