Айва японська у ландшафтному дизайні, садіння у відкритий грунт, вирощування і догляд, декоративні сорти й види, чим підгодовувати рослина

Айва японська – це декоративний чагарник, що потребує великої кількості світла і теплою зимівлі. Дає більше 2 кг врожаю, всі сорти невибагливі у догляді.

Попередня підготовка і висадка

Тому, як правильно і наскільки повноцінно було підготовлено грунт, залежить більшість аспектів вирощування чагарнику. З осені ділянку очищають від бур’янів, безпосередньо до посадки (до весни) тримають його під чорним паром. Важку і малоплодородную землю розбавляють піском і листової грунтом, активно вносять калійні і фосфорні добрива, торфонавозный компост.

Посадка і догляд за японською айвою у відкритому грунті починаються з ранньої весни, коли вже розмерзлася грунт, але не почалося розпускання грунту. Осіння посадка айви під час рясного листопаду допустима, але не завжди доцільна, оскільки хеномелес любить тепло, він може загинути.

Фахівці наполягають, що пересадка айви японської повинна проводитися лише 1 раз – тоді, коли її поміщають на постійне «місце проживання», де вона може стабільно цвісти і плодоносити протягом 50-60 років. Рослина погано переносить будь-які подібні маніпуляції, зайве втручання в її вегетацію може викликати зменшення кількості квіток. Це потрібно враховувати при проектуванні ландшафту, варто заздалегідь подумати, де найбільш вигідно буде виглядати кущі з червонуватими, рідше білими і рожевими бутонами.


Жива огорожа з японської айви

Червоні квіти айви