Шашлик з курки в духовці

Привіт всім!

Сьогодні будемо розглядати варіанти приготування шашлику з курячого м’яса в духовці (у рукаві, в фользі, в банку, на шпажках і без них, з овочами і т. д.). Ми знаємо як приготувати його з курки на мангалі. Але не завжди людина може вибратися на природу. Сидячи вдома в холодну пору року, іноді хочеться насолодитися смаком цієї страви з улюбленим соусом.

Варіантів цього південного частування в домашніх умовах існує безліч. Для цього підійде будь-яка частина тушки (гомілки, стегенця, філе, крила). Головне, щоб м’ясо було свіже. Якщо його купили або дістали з морозилки, то краще розморожувати природним шляхом на полиці в холодильнику, не вдаємося до мікрохвильовки чи воді.

Познайомимося з рецептами маринаду, який зробить це блюдо дуже соковитим, ніжним і ароматним. Процес приготування описаний докладно з покроковим фото — впорається навіть новачок в кулінарії. Завжди думала, що це складно, а виявилося швидко, просто і смачно. Будемо готувати і дивувати своїх рідних.

Шашлик в духовці на шпажках з курки

Соуси і маринади можуть змінити будь-яку страву в кращу сторону. А також надати зовнішньому вигляду більш привабливий вигляд. У цьому рецепті використовується соєвий. Він додає м’ясу м’якість. Майонез наповнить блюдо соковитістю.

Інгредієнти:

  • стегенця курячі
  • сіль
  • паприка
  • приправа для курки
  • соєвий соус
  • майонез

Спосіб приготування:

М’ясо обробляємо на філе.

Прибираємо сухожилля, плівки. Промиваємо під проточною водою. Потім обсушуємо. Потім нарізаємо невеликими шматочками. Прагнемо, щоб вони були однакового розміру. Складаємо продукт в зручну чашу.

Додаємо компоненти за рецептом. Перемішуємо вміст, щоб краще і рівномірно просякло майбутнє частування.

Накриваємо харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо маринуватися 30-40 хвилин. Ми ж займемося шпажками. Для того, щоб вони не загорілися, їх обов’язково будемо вимочувати у воді не менше 30 хвилин. Піддон змастимо рослинним маслом. Будемо нанизувати на палички замариновані шматочки

і вкладаємо їх у форму.

Розігріваємо піч до 180 градусів. Поміщаємо в неї заготовку з м’ясом. Запікаємо 30 хвилин. Обов’язково перевертаємо в процесі раз перегорнемо шпажки для рівномірної піджарки.

Якщо раптом, м’ясо буде подсушиваться, поливаємо соком з піддону або маринадом (якщо він залишився). По готовності дістаємо з духовки. Викладаємо на блюдо.

Прикрашаємо на свій смак. Шашлик виходить дуже смачним і соковитим. Приємного апетиту.

Курячі шашлички на шпажках з ананасом

У цьому рецепті використовується ананас. У поєднанні з соєвим соусом страва виходить соковитим, ніжним з пікантним присмаком екзотики. Ось так сидячи вдома будемо смажити шашлик і насолоджуватися смачним блюдом.

Інгредієнти:

  • куряча грудка
  • кетчуп
  • соєвий соус
  • часник за бажанням
  • ананас (консервований)

Спосіб приготування:

Першим ділом приготуємо маринад. Для цього беремо глибоку зручну миску. Змішуємо в ній подрібнений часник, кетчуп. Суміш перемішати.

М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Промиваємо і злегка обсушуємо.

Потім поміщаємо їх у приготовлену масу. Закриваємо плівкою і залишаємо настоятися і просочитися ароматом соусу не менш ніж на 1 годину.

Ми тим часом замочимо шпажки в холодній воді, щоб вони не обвуглилися при високій температурі.

Відкриваємо банку з екзотичним фруктом. Розрізаємо його на частини.

Далі будемо збирати ароматну закуску. Нанизуючи на шпажки шматочки дичини, чергуємо їх з шматочками ананаса.

Перекладаємо їх на змащений олією піддон. Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності (25-35 хвилин).

Потім перекладаємо шашлички з ананасом в тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.

Рецепт приготування курячого шашлику на шпажках в духовці з картоплею і овочами

Такий страву можна готувати хоч кожен день. Просто, швидко і дуже смачно. До м’яса і картоплі можна додавати будь-які ваші улюблені овочі. Тільки другий компонент треба попередньо відварити до готовності, так як час готування у них різне.

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • молода картопля
  • перець болгарський
  • мед 2 ст. л.
  • часник 2 зубчики
  • соєвий соус за смаком
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:
Перше, що ми зробимо, це відваримо картоплю в підсоленій воді до готовності. Далі промиваємо м’ясо і нарізаємо його не великими пластинами. Очищений солодкий перець подрібнюємо на невеликі шматочки. Замочимо в холодній воді шпажки хвилин на 30-40.

Готуємо маринад. Для цього візьмемо глибоку миску. Наливаємо в неї соєвий соус. Додаємо в нього подрібнений часник, сіль, перець за смаком і мед.

Занурюємо в ароматну суміш порізані шматочки птиці.

Поки ми з цим боролися, картопля зварилася. Розрізаємо її на кілька частин.

Нанизуємо на мокрі палички продукти, чергуючи їх між собою. Викладаємо заповнені шпажки на змащену рослинним маслом форму або піддон. Поллємо на них свержу маринадом або змастимо пензликом.

Поміщаємо в розігріту духовку до готовності (20-30 хвилин). Запікається страву при 180-200 градусів. Відмінний обід або вечерю гоов. Приступаємо до дегустації. Приємного апетиту.

Як замаринувати курку в кефірі для приготування шашлику в домашніх умовах

У цьому рецепті використовуємо в якості маринаду кефір і прянощі, а також різноманітні приправи. Розглянемо покроково спосіб приготування страви в домашніх умовах. Виходить воно м’яким, соковитим, ароматним і дуже смачним. Готується легко і просто.

Інгредієнти:

  • курячого філе
  • 1 ст. кефіру
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 2 ч. л. суміші приправ (будь-які)
  • 1 год л меленого імбиру
  • 1 год л паприки
  • 3 зубчики часнику

Спосіб приготування:

В першу чергу, наріжемо невеликими шматочками м’ясо птиці. Обов’язково промиємо і злегка обсушим. Потім помістимо його в зручну чисту тару.

Заливаємо кефіром. Додаємо всі інші компоненти за рецептом.

Масу добре перемішуємо.

Закриваємо ємність плівкою (фольгою, кришкою). Залишаємо заготівлю маринуватися не менше ніж на 1 годину (бажано більше).

Але що робити, якщо дуже хочеться.

Щоб шпажки не згоріли від высой температури, їх обов’язково замочуємо у воді на 20-30 хвилин.

Через зазначене беремо ароматні шматочки птиці і нанизуємо їх на мокрі палички. Дно форми для запікання закриваємо фольгою (пекарської папером), щоб нічого не пригоріло і так легше буде відмивати посуд.

Викладаємо палички з м’ясом на борти форми. Відправляємо смакота підсмажуватися в розігріту духовку на 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів. Час залежить духовки і товщини шматочків. Потім викладаємо гаряченький шашличок на тарілочку до салату або прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.

Соковитий шашлик із курячого філе в духовці

Шматочки м’яса замариновані в томатному соусі з майонезом, надають такий аромат і пікантний смак. А як зробити такий чудовий маринад і запекти шашлик в духовці в домашніх умовах докладно розповім нижче. Звичайно, можна сходити в кафе або купити в магазині готовий, але це все не те. Найсмачніший чекає вас вдома.

Інгредієнти:

  • 600 р. куряча грудка
  • 150 р. томатного соку
  • 50 р. майонезу
  • 1 ст. л. приправи для шашлику
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Беремо томатний сік або пасту і виливаємо в глибоку миску. Додаємо в нього приправи, майонез, сіль.

Суміш добре перемішуємо. Куряче філе наріжемо на невеликі шматочки. Промиваємо, обсушуємо. Перекладаємо їх у приготовлений соус так, щоб м’ясо було повністю приховано в маринаді.

Закриваємо плівкою. Прибираємо наш шедевр в холодильник на 2 години і більше. Потім дістаємо тару з вмістом і будемо нанизувати м’ясо на палички. Якщо у вас дерев’яні, обов’язково вымочим їх у воді не менше 20 хвилин. Беремо піддон, на якому будемо робити шашлики. Наливаємо в нього води. Дерев’яні шампури укладаємо на борти форми.

Поміщаємо в розігріту духовку смакоту. Будемо смажити при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин. По готовності, укладаємо шашлички на блюдо і запрошуємо всіх до столу.

Курячий шашлик на деку в майонезі

У цьому рецепті ми курку розібрали на частини і приготували чудове блюдо. Готуємо без шпаг в духовці. Виходить м’ясо дуже смачним і ніжним, що тане в роті.

Інгредієнти:

  • 2ст. л. майонезу
  • 1-2 ст. л. масло рослинне
  • 1 ст. л. сухої аджики
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Разделаем курку на невеликі частини. Промиваємо їх і обсушуємо. Тепер будемо робити соус. У миску викладаємо майонез і сіль, суху аджику і масло. Все добре перемішуємо.

Натираємо цією сумішшю шматочки птиці. Залишаємо їх маринуватися не менше 60 хвилин, можна і більше.

Потім викладаємо все на деко.

Поміщаємо піддон з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.

За цей час шашлик приготується, буде м’яким, соковитим і дуже смачним. Куряче м’ясо буде танути в роті. Дістаємо з духовки і запрошуємо всіх до столу.

Шашлик з курячих сердечок на шпажках в духовці

Впевнена, що багато хто скептично ставляться до цього продукту. Це блюдо з курячими сердечками, просто супер. А завдяки приготовленому маринаду. Вони виходять дуже м’якими і соковитими і смачними. Читайте, робіть і пригощайте всіх з задоволенням. Вам же залишиться приймати хвалебні оди на свою адресу.

Інгредієнти:

  • 600 р. сердечка курячі
  • 80 р. соєвий соус
  • 2 ст. л. кетчупу (соус)
  • 1/2 ч. л. солі
  • чорний перець
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

Приготуємо маринад. Беремо глибоку миску. Вливаємо в неї все за рецептом: соус, кетчуп, масло, чорний перець і сіль. З останнім компонентом обережніше.

Гарненько перемішуємо суміш.

Сердечка очищаємо від прожилок, жиру. Потім їх ретельно промиваємо під краном і позбавляємося від крові.

Вливаємо в них приготований маринад.

Добре перемішуємо. Лишаємо в такому стані 30 хвилин. Ми ж тим часом замочимо дерев’яні шпажки.

Потім будемо нанизувати на них замариновані продукти. Далі укладаємо їх на піддон, попередньо застеляємо його пекарської папером (фольгою), щоб потім легше мити і м’ясо не буде пригорати до форми.

Після цього ставимо деко в розігріту духовку до готовності ( на 20-30 хвилин). Смажимо при температурі 180-200 градусів.

Готові шашлики виймаємо з печі і викладаємо на блюдо. Запрошуємо всіх бажаючих покуштувати цей шедевр. Приємного апетиту.

Рецепт шашлику з курки в банку на шпажках

Для рецепта знадобиться суха чиста банку (з розміром ви можете самі визначитися). В даному випадку 3-х літрова. Її обов’язково перевіряємо, щоб не було відколів і тріщин. Також нам знадобиться куряче м’ясо (філе грудки). Будемо готувати в маринаді, який зробить шматочки ароматними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • м’ясо куряче
  • сіль
  • приправа до шашлику
  • паприка (за бажанням)
  • сік лимона
  • банку чистий
  • фольга
  • шпажки

маринад для лука:

  • 100 -200 мл води
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 с. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування:

Очищену цибулю наріжемо кільцями. Замаринуем його в оцті з цукром і сіллю. (1 ч. л. оцту, 1 ст. ложка цукру і 1/2 ч. л. солі)

Ріжемо невеликими шматочками м’ясо. Знімаємо шкірку і жир. Додамо в нього всі спеції за рецептом і сік лимона. Добре перемішаємо і замаринуем. Залишимо постояти 30-40 хвилин. Шпажки потримаємо в холодній воді, для того щоб вони не тягнули вологу з курки. Далі нанизуємо на них цибулю і м’ясо, чергуючи їх між собою.

Беремо банку , причому вона повинна бути чистою і без сколів і тріщин. Якщо ви цього не зробите, треба буде через 40-50 хвилин швидко зняти укрывку, а після вимкнення газу, знову повернути на горлечко. Вирішувати вам. Додаємо в неї рідкий дим за бажанням. Укладаємо заповнені шампура в балон. Закриваємо горловину фольгою. В ній зробимо кілька проколів для виходу вологи. Ставимо ємність в холодну духовку. Включаємо піч, регулюємо температуру до 180 -200 градусів. Час приготування шашлику 50-60 хвилин.

Через годину вимикаємо вогонь. Але тару з закускою залишаємо всередині до повного охолодження духовки. Якщо ви вирішите не чекати, вона може лопнути й зіпсувати вам настрій. Приємного апетиту.

Смачний шашлик з курки в духовці в рукаві для запікання

У цьому рецепті використовуємо рукав для запікання. Здивувалися, я теж. Але шматочки будуть дуже соковитими і смачними. У пакеті м’ясо будь-якого розміру не підсихає, пропікається рівномірно.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо
  • цибуля
  • оцет
  • приправа до шашлику
  • паприка
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Беремо гомілки, стегенця курки обрізаємо з них м’ясо. Кісточки відкладаємо вбік. Філе нарізаємо невеликими шматочками. Миємо і складаємо в глибоку миску. Цибулю чистимо і нарізаємо частину кільцями, і півкільцями. Той, що нашинкован шматочками, додаємо до м’яса. Туди ж кидаємо всю приправу. Все перемішуємо і намагаємося руками продукти прим’яти, щоб цибуля віддав сік. Потім буквально крапни кислоти або лимонного соку (можна більше). Викладемо в масу решти гіркий компонент.

Ще раз потормошим суміш. Закриємо її плівкою. Залишаємо маринуватися в прохолодному місці не менше 2-х годин. Далі нанизуємо заготовку на шпажки, які заздалегідь покладемо в холодну воду і потримаємо там 30-40 хвилин. Потім заповнені палички поміщаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його з двох сторін.

Не забуваємо робити зверху проколи, щоб він не вибухнув. Пакет укладаємо на піддон. Запікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів на протязі 60 хвилин. Даємо частування час трохи охолонути. Будемо насолоджуватися смачним, соковитим шашликом.

Як приготувати курячий шашлик на шпажках в духовці

Виходить м’ясо по цьому рецепту дуже соковитим і красивим. Це блюдо буде прикрасою столу. Приготувати її не складно. Потрібен червоний та звичайний лук. Як зробити смачний маринад, читаємо нижче .

Інгредієнти:

  • курячого філе
  • дрібний червоний лук
  • помідори черрі
  • ріпчаста цибуля
  • зелень (кріп, петрушка, кінза)
  • оцту
  • рослинної олії
  • сіль за смаком
  • 1 ст. л рідкого диму
  • хмелі-сунелі
  • чорний перець
  • дерев’яні шпажки

Спосіб приготування:

Білий звичайний лук очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо в миску, в якій будемо готувати маринад. Моєму м’ясо, обсушуємо і нарізаємо шматочками розміром приблизно 3 х 5 див. Складаємо в чашку до натертому продукту.

Потім подрібнюємо гілочки зелені. Додаємо її в загальну масу. Туди ж відправляємо сіль, спеції, олію, оцет, рідкий дим. Все добре перевернемо, перемішуємо.

Для краси моменту викладаємо червоні цибулини. Кришкою або плівкою щільно закриваємо ємність і залишаємо в такому стані не менше ніж на 2 години. За цей час шматочки замаринуются, просочаться маринадом. За цей час бажано струшувати блюдо кілька разів. Далі обов’язково замочимо палички у воді (якщо вони дерев’яні).

Потім будемо створювати шедевр. Овочі і м’ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи їх між собою компоненти. Цибулини разрежем навпіл. Нанизуємо їх через середину, щоб цибуля залишився цілісним.

Змащуємо піддон рослинним маслом і викладаємо в нього заготовки. Заздалегідь розігріваємо духовку. Ставимо деко з вмістом в піч на 25-30 хвилин до готовності. Готується при температурі 180-200 градусів. Потім дістаємо і подаємо до столу на блюді. Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту.

Шашличок з курячого філе в духовці на шпажках з овочами

У цьому рецепті приготуємо відразу гарнір і шашличок. Завдяки соусам, частування виходить дуже ніжним, соковитим і смачним. Таке блюдо з задоволенням уплетут всі домочадці.

Інгредієнти:

  • курячі грудки
  • помідори черрі
  • солодкий перець
  • бекон
  • гриби (печериці)
  • картопля
  • суміш перців
  • сіль

соус для картоплі:

  • рослинна олія
  • чорний перець
  • часник

соус для м’яса і печериць:

  • майонез
  • гірчиця
  • спеції для курки

Спосіб приготування:

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Картоплю відварюємо до напівготовності у мундирі і не очищаємо. Овочі миємо під проточною водою.

Солодкий перець нарізаємо часточками. Бекон—тонкими слайсами. Цибулю — кільцями.

Приготуємо соус для курки, грибів і картоплі в окремих мисках. Потім їх замаринуем. В картоплі зробимо попередньо легкі надрізи, потім помістимо його в приправу. Залишимо всі постояти і насититися маринадами на 1 годину на столі.

Нанизуємо на шпажки продукти. Потім укладаємо все на піддоні, попередньо його змащуємо рослинним маслом. Розміщуємо поруч картоплю в мундирі, кільця цибулі, зубчики часнику і заповнені шпажки. Ось такий смачний натюрморт вийшов. Посипаємо зверху сумішшю перців. Відправляємо смакоту в розігріту духовку на 60-90 хвилин. Готуватися закуска буде при температурі 180 градусів. Ви вже напевно відчуваєте який аромат поширюється кухні. Даємо трохи охолонути і запрошуємо всіх до столу. Втім вони вже сидять і чекають. Приємного апетиту.

Курячий шашлик у фользі в духовці —соєвий (соус) маринад для курячого шашлику в духовці

У цьому рецепті використовуємо соєвий соус, який додасть і прискорить час приготування страви. Коріандр додасть закуски непередаваний аромат і приємний присмак.

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • 1 ч. л. коріандр (мелений)
  • сіль, перець – за смаком,
  • 100 мл соєвий соус
  • 100 мл вода
  • 2 ст. л. сметани

Спосіб приготування:

Підготуємо м’ясо. Наріжемо його не великими пластинами (шматочками). Складаємо їх в глибоку чашу. Будемо маринувати. Для цього додаємо в миску— всі прянощі і приправи за рецептом. З сіллю обережніше, не перебарщиваем, так як ще буде соєвий соус (він досить солоний). Туди ж вливаємо воду, сметану. Масу перемішуємо.

Закриваємо миску плівкою (кришкою). Залишаємо маринуватися не менше 60 хвилин в прохолодному місці (холодильнику). Потім покладемо шпажки в холодну воду, щоб вони не обвуглилися при високій температурі. Після цього нам знадобиться піддон, вистилаємо його фольгою. Беремо заготовку з м’ясом і нанизуємо їх на вологі палички.

Далі укладаємо їх на бортики форми, так щоб м’ясо було на вазі. Зверху прикриваємо блискучим покривним матеріалом. Поміщаємо заповнену форму в розігріту духовку до 180 градусів. Час приготування 30 хвилин.

Бажано, через 20 хвилин зняти фольгу. За решту 10 хвилин частування підрум’яниться і буде смачним, м’яким і соковитим.

«М’ясо як шашлик» — курячі стегна на цибулевої подушці

Захотілося шашлику, а на вулиці мокро, холодно бррр. Нічого страшного, будемо робити вдома в духовці. Для приготування підійдуть будь-які частини курки. Страва вийде дуже смачним, соковитим з приємним ароматом.

Інгредієнти:

  • курка (стегенця, гомілки, філе, крильця)
  • цибуля ріпчаста
  • сіль
  • майонез
  • приправа для курки

Спосіб приготування:

Беремо основний продукт. Якщо целиковая курочка, розбираємо на частини, щось відкладаємо для приготування супів. Далі миємо й обсушуємо. Потім приготуємо маринад. Нам знадобиться невелика миска. У неї додаємо майонез, сіль, яку приправу за вашим бажанням. Натираємо цією сумішшю м’ясо.

Поміщаємо її в зручну ємність і залишаємо маринуватися не менше, ніж на 1 годину.

Нарізаємо цибулю кільцями або половинками (як вам більше подобається.

Беремо форму, промазуємо її внутрішню поверхню олією. Викладаємо в неї порізану овоч, так щоб він прикривав дно на 1-2 див. Потім на таку ароматну подушку укладаємо замариновані шматочки.

Заздалегідь розігріваємо духовку. Поміщаємо піддон з нашим шедевром в піч на 40-50 хвилин. Температура запікання 180 градусів. Шашлик виходить дуже смачною із золотистою рум’яною скоринкою.

Відео про те як приготувати курку на шпажках на картоплі

Пропоную подивитися ще один варіант приготування смачної страви в домашніх умовах з цибулею на картоплі.

Відмінний варіант для вечері, чи не правда?

Сподіваюся стаття з доступним покроковим описом і фотографіями виявиться корисною. Погодьтеся, що не завжди є можливість виїхати за місто і покуштувати шашличка. Будемо готувати його в духовці будинку хоч кожен день з різними смачними маринадами. Вони рівномірно пропікаються, виходять м’якими, соковитими і дуже смачними.