Добрий день всім!
Наближається 19 квітня. Саме в цей день в 2020 році святкуватимуть Великдень.
Віруючі після Великого посту в Світле воскресіння будуть розговлятися пасками, писанками, сирною паскою. На столах з’являться різні смаколики: страви з курки, м’яса, випічка та ін.
Сьогодні пропоную невелику добірку смачних, простих салатів з символікою свята. Готуються вони швидко і не заберуть багато часу. Зате вони зможуть підняти настрій своїм яскравим і ошатним виглядом всім присутнім за столом. Сподіваюся, вони вам сподобаються, і ви їх оціните по достоїнству.
Салат на Великдень — простий і смачний рецепт з крабовими паличками
Виконується таке частування легко і просто. А виходить дуже смачним. Продукти всі доступні. Готувати можна двома способами (шарами або змішаними продуктами ). Таке частування прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- 1 уп. крабових паличок
- 160 р. сиру (твердий)
- 1 шт. огірок (великий)
- 4 шт. яйця
- 1 б. кукурудзи (консерви)
- майонез
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця до готовності, очищаємо. Відокремлюємо жовтки від білків. Останній компонент натираємо на крупній тертці. Також чинимо з сиром і огірком. Його ми попередньо очищаємо від шкірки тонким шаром. Але її не викидаємо. Згорнемо в рулет і помістимо в окрему миску.
Натертий огірок помістимо в ситечко, злегка присолим і залишимо в ньому на 5 хвилин. За цей час сік з овоча стече, і страва не буде вологим.
Жовтки перетираємо на дрібній тертці. Розкладаємо продукти окремо.
Палички звільняємо від оболонки і подрібнюємо.
Приступаємо до збірки частування. Беремо кулінарне кільце і встановлюємо його на плоскому блюді. Викладаємо в нього шарами підготовлені інгредієнти.
1 шар — краби; майонез
2 шар — сир, соус,
3 шар — огірки
4 шар — кукурудза, майонез;
5 шар — білки (трохи підсолити); майонез;
6 шар — жовтки
Прикрашаємо спіральками з шкірки огірків (злегка утапливаем їх, щоб не підсихали). В серединку кожного рулету розкладаємо кукурузинки або шматочки паличок. Поміщаємо нашу красу в холодильник на 2-3 години. Потім знімаємо форму. Ставимо на стіл і пригощаємо рідних і близьких. Якщо ви захочете зробити в салатнику, яйця просто дрібно ріжуть. Приємного апетиту.
Швидкий святковий салат «Пасхальне курча»
Дуже красиво виглядає на святковому столі і не тільки. Робиться дуже легко з найбільш доступних продуктів. А курча з задоволенням з’їдять дітки.
Інгредієнти:
- 300 гр. курячої печінки
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 3 маринованих огірка
- жменя горіхів (волоських)
- 150 р. сиру
- 4 яйця
- кілька маслин
- майонез, сіль,
- за бажанням спеції
Спосіб приготування:
Відварюємо курячу печінку в підсоленій воді до готовності. Остуджуємо і натираємо на крупній тертці. Варимо яйця до готовності 10 – 15 хвилин після закипання. Потім їх на жовтки відділяємо білки. Натираємо на дрібній тертці окремо. Обсмажуємо цибулю і моркву. Натираємо на тертці огірки і віджимаємо з них сік. Горіхи подрібнюємо ножем на маленькі шматочки. Подрібнюємо на крупній тертці сир.
Формуємо частування шарами.
1 шар — перекладаємо на плоске блюдо частину печінки у формі овалу. Змащуємо майонезом.
2 шар— цибулю і моркву (перчити за бажанням);
3 шар — огірки + сітка з соусу
4 шар — печінка , змащуємо майонезом
5 шар— горіхи;
6 шар — сир + сітка з соусу;
7 шар — з білків викладаємо нижню частину форми шкаралупи; з жовтка – голову курчати.
Очі робимо з маслин, дзьоб і гребінець з моркви. Салат «Курча» готовий. Даємо страві постояти 2-3 години. Приємного апетиту!
Салат «паска»
Готується такий салатик шарами дуже швидко. Виходить ошатним, смачним і буде прикрасою будь-якого столу. Заздалегідь відварюємо м’ясо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Це займе не більше 30 хвилин. Докладніше описано в рецепті. Спробуйте і вам сподобається.
Інгредієнти:
- 3 картоплі
- 150 гр. сиру
- 1 куряча грудка
- 3 моркви
- 2 болг. перцю
- 12 -15 перепелині ( або 6 курячі ) яйця
- шпинат, кріп, петрушка, 1 цибулина; 1 яблуко (зелене)
- панірувальні сухарі
- майонезу
Спосіб приготування:
Беремо зручну ємність для приготування в ній страви. В даному випадком невелика каструлька. Її поверхня застеляємо харчовою плівкою.
Відварюємо картоплю, моркву і яйця до готовності. Потім картоплю чистимо і подрібнюємо її зі шпинатом і петрушкою. Додаємо в суміш майонез. Викладаємо масу в каструлю першим шаром з невеликими бортиками. У центр ємності кладемо 5 яєць цілими.
Сир натираємо на тертці в окрему миску. Додамо до нього кріп, часник і майонез. Домішуємо і це буде другий ряд. Злегка ущільнюємо. З боків заготовки ставимо розрізані яйця (жовтками назовні).
Подрібнюємо морква, зелене яблуко, перець і зелень. Змащуємо масу майонезом. Перемішуємо. Викладаємо в каструлю третім шаром. Не забуваємо суміш ущільнювати. По боках ставимо половинки яєць (жовтком всередину).
Охолоджене м’ясо нарізаємо дрібними шматочками. З’єднуємо з подрібненою цибулею і зеленню. Додаємо до грудки майонез. Перемішуємо. Це буде четвертий шар.
Заготівлю ущільнюємо і припудрюємо панірувальними сухарями. Закриваємо плівку. І прибираємо наше блюдо в холодне місце на дві години.
Після закінчення часу, дістаємо частування з каструлі. Акуратно перевернемо ємність на тарілку.
Прикрашаємо за бажанням або як в рецепті дрібними шматочками болгарського перцю. «Паска» готовий. Приємного апетиту.
«Цезар» з куркою і сухариками
У цьому прекрасному і смачний рецепт ми будемо використовувати перепелині яйця. З них ми будемо робити прикраса страви. Сир і соус додадуть частування пікантний смак.
Інгредієнти:
- 1 шт. філе куряче
- салат листовий
- 100 р. батон
- 5 шт. яйця перепелині
- 5 помідор (черрі)
- 100 р. сир «Пармезан»
- соус «Цезар»
- сіль
Спосіб приготування:
Варимо яйця до готовності (10 хвилин).
В першу чергу приготуємо сухарики. Для цього нарізаємо батон маленькими кубиками.
Потім викладаємо їх на суху сковорідку і обсмажуємо на середньому вогні. Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Далі, промиємо і злегка обсушуємо філе. Подрібнюємо на дрібні шматочки. Викладаємо їх на розігріту жаровню. Трохи підсолюємо і смажимо до золотистої скоринки.
Після цього також треба почекати, коли вони охолонуть. Нарізаємо помідори невеликими шматочками. Сир ріжемо тонкими слайсами. На тарілку викладаємо шматочками листя салату (рвемо руками).
На них покласти куряче м’ясо, помідори, сухарі, пластини сиру. Додаємо соус. Все перемішуємо. Зверху викладаємо половинки яєць. Готове. Приємного апетиту.
«Гніздо глухаря» з грибами і куркою
З самими звичайними продуктами ми створюємо незвичайний шедевр з чудовим смаком. Грудку заздалегідь відварюємо в підсоленому бульйоні з лавровим листом з кількома горошинами чорного перчика.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 7-8 шт. яйце перепелине
- 150 – 200 г грудка куряча
- 100 р. шинка
- 200 г печериці
- 1 яблуко
- 100 р. морква
- 200 р. салату
- петрушка
для соусу:
- 2 ст. л. сметана
- 2 ст. л. майонез
- 1 ч. л. лимонний сік
- сіль
Спосіб приготування:
Заздалегідь відварюємо м’ясо, яйця. Останні очищаємо. Очищену моркву натираємо соломкою. Яблуко нарізаємо тонкими пластинами.
Промиваємо печериці, злегка обсушуємо на серветках. Нарізаємо тонкою соломкою або кубиками. Відправляємо їх на суху сковороду і на повільному вогні вони дають сік. Обсмажуємо до випаровування всієї рідини. Додаємо рослинне масло, солимо, перчимо. Вимикаємо після готовності і залишаємо охолоджуватися.
Шинку режим соломкою. Філе розбираємо руками на волокна. І відправляємо нарізку в глибокий салатник.
Увага! Для прикраси салату залишаємо трохи компонентів (порізану соломкою шинку, філе, моркву, яблуко).
Додаємо до них гриби, подрібнену зелень і одне порізане яйце.
Готуємо соус: беремо сметану, майонез, лимонний сік, сіль , перець. Все змішуємо. Заправка готова. Виливаємо її у велику тарілку до продуктів. Перемішуємо.
Потім перекладаємо масу в плоску тарілку. За допомогою ложок формуємо форму частування.
Далі страву прикрашаємо тими продуктами, які відкладали. В серединку викладемо перепелині яйця. Готове. Приємного апетиту.
Яйце Фаберже» холодець в шкаралупі
Така закуска у вигляді яйця чудово прикрасить будь-який стіл і створить приємну атмосферу в будинку. Найскладніше в цьому рецепті, на мій погляд, це заповнення продуктами тари. Але з цим легко впораємося , якщо закличемо на допомогу діток.
Інгредієнти:
- 150 – 200 г шинки
- 1 помідор
- 4-6 ст. л. маринованої кукурудзи
- 1 шт. болгарського перцю
- маслини
- зелень (кріп, петрушка)
- 2 ст. л. желатин
- 300-400 мл води (курячий бульйон)
- сіль
- зелень петрушки
Спосіб приготування:
Нам знадобляться шкарлупки від яєць не розбиті. Запастися заздалегідь, думаю це зробити не складно. До речі, ми їх звільняємо в тупий частини від вмісту дуже акуратно в окремий стакан, щоб не пошкодити оболонку. Після цього, ми їх промиваємо під краном і опускаємо в содовий розчин хвилин на 20 і обсушуємо на серветках. Самі яйця нам в рецепті не знадобляться.
Замочуємо желатин в 100 мл кип’яченої охолодженої води (бульйоні) по інструкції. Залишаємо набухати.
Далі подрібнюємо на дрібні кубики шинку, солодкий перець, маслини. Зелень петрушки розбираємо на листочки. Коли все приготуємо.
Приступаємо формувати частування. Заповнюємо акуратно нашу тару (шкаралупу) підготовленими компонентами. Спочатку покладемо в неї зелені листочки. Потім все інше потроху.
Розчиняємо набряклий желатин в гарячому бульйоні (не більше 3 ст. л. рідини). Доводимо його до кипіння, але не кип’ятимо. Заливаємо рідким розчином заповнені формочки до самого верху. Ставимо наші яйця в холодильник не менше, ніж на 6 годин, краще на всю ніч. Далі нам залишається акуратно відокремити шкаралупу. А отримані заливні яйця, встановлюємо на блюдо. Ось таке гарне частування у нас вийшло. Дуже підходить до с толу на Великдень.
Салат «Великодній вінок»
Таке блюдо ніхто не залишить без уваги своїм виглядом. А один раз спробувавши, ви не відмовте собі в задоволенні приготувати його ще не один раз.
Інгредієнти:
- 2 шт. вареної картоплі
- 300 гр. печериць (свіжих)
- 4-5 яєць
- 200 р. сиру
- 2 шт. моркви
- 250 р. м’ясо відварне
- 350 р. майонез
- Зелень
- яйця перепелині для прикраси
- 4 ст. л. оливкової олії (будь-без запаху)
Спосіб приготування:
Готуємо продукти: миємо, чистимо, відварюємо.
Нарізаємо гриби, моркву натираємо на тертці.
Обсмажуємо їх окремо. Смажимо до м’якості. Відварену картоплю і яйця натираємо на крупній тертці окремо. Додаємо майонез і перемішуємо. Відварне м’ясо нарізаємо дрібними шматочками. Сир натираємо на середній тертці. Викладаємо шарами. На плоске блюдо по центру ставимо склянку (змастимо зовні рослинним маслом).
1 шар — картопля
2 шар — гриби
3 шар — морква
4 шар — м’ясо змащуємо майонезом
5 шар — яйця
6 шар — сир
Для прикраси перепелині яйця. Відварюємо, чистимо і пофарбуємо (можна харчовими барвниками).
Прибираємо склянку. У центр блюда кладемо зелень і яйця. Краї прикрашаємо половинками яєць. Готове.
Швидкий святковий і ніжний залат на Великдень з куркою і сиром
Назва цього частування говорить про його смак. Виглядає вона чудово. Це дуже ніжне і смачне блюдо. Створює прекрасний весняний настрій. Ваші гості та домочадці залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- 300 р. куряча грудка ( копчена)
- 2 – 3 огірка (свіжого)
- 1-2 зуб. часнику (за бажанням)
- 5 шт. яєць
- 200 г сир
- майонез, сіль, перець
Спосіб приготування:
Натираємо сир на крупній тертці і викладаємо його в зручну чашку.
У майонез додаємо часник (за бажанням). Перемішуємо. Беремо кулінарне кільце, встановлюємо його на плоску тарілку.
Кожен шар ущільнюємо.
1 шар — грудку подрібнюємо кубиками. Укладаємо її у форму. Змащуємо зверху майонезом з часником.
2 шар — чисті огірки нарізаємо тонкою соломкою. Також змащуємо соусом. Але це ви можете робити за бажанням.
3 шар — сир натираємо на крупній тертці.
4 шар — перетерті на крупній тертці білки.
Змащуємо майонезом. Посолити, поперчити.
5 шар — подрібнюємо на дрібній тертці жовтки.
Прибираємо кільце. Бока заготовки змащуємо майонезом і прикрашаємо їх жовтками з допомогою ложки. Зверху посипаємо подрібненою зеленню.
«Великоднє яйце»
Дуже смачне святкове частування, виходить, за цим рецептом, як і всі попередні і наступні. Прикрашати можна на свій смак.
Інгредієнти:
- 200 -300 р. куряче філе
- 3 яйця
- 100 г сир твердий
- 2 шт. ківі
- 3 шт. морква варена
- 1 головка цибуля
для прикраси:
- зелень, маслини, перепелині яйця
маринад для лука:
- 150 г. кип’ятку
- 2 ст. ложки 9% оцту
- 1 ст. ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
Спосіб приготування:
Заздалегідь промиємо продукти. Яйця, морква, філе відваримо до готовності. Ківі очистимо від шкірки.
Очищаємо цибулину, нарізаємо її дрібними кубиками і замаринуем. Як це будемо робити? Пересипаємо його в чашку. Беремо окріп, додаємо в нього оцет, сіль, цукор (кількість зазначено в рецепті). Суміш перемішуємо і виливаємо до цибулі. Залишаємо його маринуватися до повного охолодження води.
А ми тим часом займемося іншими продуктами. М’ясо і ківі наріжемо дрібними кубиками (окремо). Яйця, сир і моркву натираємо на тертці.
Для додання форми, беремо плоске блюдо овальної форми. Викладати будемо шарами, рівномірно розподіляємо по поверхні і надаємо форму яйця.
1 шар — курка, змащуємо майонезом;
2 шар — ківі і наносимо тонкою сіточкою соус;
3 шар — яйця + майонезна сітка
4 шар — сир (злегка ущільнюємо), змащуємо соусом
5 шар — маринований цибулю + майонез;
6 шар — морква, розподіляємо її по всій поверхні заготовки (бажано, щоб не було просвіту).
Чистою серветкою протираємо краю страви. Прикрашаємо на свій смак. Готове. Даємо виробу настоятися 3-4 години. Приємного апетиту!
«Обжорка» з куркою, грибами і солоними огірками
Таке блюдо можна приготувати також з солоними грибами, свіжими. Дуже ситне частування. Простий рецепт, найголовніше, всі продукти доступні. Якщо віддаєте перевагу свіжі гриби, бажано додати смажену цибулю.
Інгредієнти:
- 1 б. маринованих опеньків
- 200 р. солоні огірки
- 300-400 р. куряче філе
- 500-600 р. картоплі
- зелень (цибуля, петрушка)
- майонез
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Гриби виймаємо з банки і зливаємо з них рідина. Потім промиваємо й обсушуємо всі продукти. Відварюємо заздалегідь філе, картоплю до готовності. Нарізаємо картоплю кубиками. Солоні огірки подрібнюємо.
Потім також чинимо з куркою, цибулею, петрушкою.
Висипаємо всі підготовлені компоненти в салатник.
Додаємо майонез і перець чорний мелений. Масу перемішуємо.
Потім беремо порційне кільце. Ставимо його на плоске блюдо. І викладаємо в нього нашу заготовку. Намагаємося суміш ущільнювати, щоб страва не розсипалося. Після того, як заповнимо форму. Акуратно знімаємо її. Верх прикрашаємо. Даємо трохи виробу постояти деякий час. Готове. Приємного апетиту!
«Гніздо зозулі» з картоплею
Дуже порожня і смачне блюдо виходить. Головне все просто. Картопля «Пай» готується легше легкого. Головне читайте уважно весь рецепт. І у нас вийде чудове святкове блюдо.
Інгредієнти:
- 2 шт. куряча грудка
- 1 гол. лука
- 2 огірка
- 4 яйця
- 2 ст. л. майонез
- 3 шт. картоплі
- олія рослинна (без запаху)
для маринування лука:
- 2 ст. л. оцет 9%
- 1 ч. л. цукор
- 100 мл води
на прикрасу:
- кріп
- 3 шт. яйця перепелині
Спосіб приготування:
Промиваємо і грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді з лаврушечкой. Можна запекти в духовці при температурі 180 °С 30-40 хвилин. Попередньо посолити, поперчити і загорніть у фольгу. Після цього остуджуємо і нарізаємо кубиками.
Далі приготуємо картопля «Пай». Для цього чистий продукт дрібно нарізаємо соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви.
Робіть, як вам зручніше. Другий варіант робиться швидше. Потім подрібнений овоч промиваємо в холодній воді кілька разів (поки вода стане прозорою). Після водних процедур, продукт просушуємо на рушник.
Смажити картоплю будемо дуже швидко маленькими порціями в розпеченому рослинному маслі. Потім ми його дістаємо шумівкою і покласти на паперові рушники. Щоб стік зайвий жир.
Замаринуем цибулю. Очистимо його від лушпиння, промиємо і дрібно нашинкуем. Потім пересыплем його в невелику чашу. Додамо холодної води, оцет, цукор. Залишаємо на 15-25 хвилин. Потім рідина з нього зливаємо.
Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
Подрібнюємо відварені і очищені яйця.
Змішуємо грудку, огірки, яйця, маринований цибулю і трохи картоплі Пай, майонез. Все добре перемішуємо.
Солимо і перчимо за смаком.
Викладаємо на плоске блюдо гіркою. В середині формуємо поглиблення.
Повністю обсипаємо обсмаженою картоплею.
Оформляємо гніздо. У поглиблення покласти кріп і перепелині яйця. Готове. Приємного апетиту!
«Грецький» салат
Дуже смачний і в той же час легкий салат на святковий стіл, для тих, хто не вживає м’ясо. Його люблять, сподіваюся все. Навесні хочеться саме чогось таке зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
- 2 огірка
- 3 шт. помідори
- 1 шт. болгарський перець
- 1 голів. лука (червоний)
- 200 г сир фету (будь-м’який)
- маслини без кісточок
- сіль
- приправа «орегано»
- оливкова олія
Спосіб приготування:
Промиємо і обсушим продукти. Потім беремо огірки. Обрізаємо шкірку невеликими смужками, але не повністю, а через ряд. Потім нарізаємо їх великими кільцями.
Перекладаємо нарізку у велику ємність. Помідори подрібнюємо невеликими часточками, видаляємо попередньо плодоніжку. Відправляємо їх у чашу. Перець солодкий розрізаємо, очистити від нутрощів і нарізаємо соломкою. Висипаємо його в загальну миску. Цибулю шаткуємо на півкільця. Потім розбираємо руками його на маленькі часточки. Переміщаємо його до решти продуктів. Сир ріжемо мокрим ножем на маленькі кубики.
І як ви вже здогадалися, пересипаємо його до овочів. Додаємо маслини, солимо за смаком, приправу, оливкова олія. Перемішуємо всі продукти. За бажанням можна збризнути лимонним соком. Готове. Приємного апетиту!
Невеликий огляд смачних рецептів підійшов до кінця.