Сьогодні у мене в меню знову салат з червоною рибою. Готувати будемо з огірком, авокадо та ін. Чимось рецепти будуть нагадувати улюблену класичну оселедець під шубою. Загалом старі рецепти готуємо по-новому!
Закуска вийде дуже легка і в теж час ситна.
Не буду довго затримувати вас. Приступаємо творити і фантазувати. Так що швидше списуємо рецепти — починаємо готувати! Діліться ними з друзями в соц. мережах.
Листковий салат «Оселедець під шубою» — рецепт з червоною рибою
У рецепті можна замінити майонез змішати сметану або два смаку. Овочі можна запекти у фользі в духовці або мікрохвильовій печі.
Інгредієнти:
- 300 г. філе сьомги
- 1-2 гол. лука
- 2 яйця
- 1 шт. морква
- 1-2 буряків
- 2-3 картоплі
- 100-200 г. майонезу
- зелень за смаком
Спосіб приготування:
Всі продукти, які треба відварити, робимо це заздалегідь і охолоджуємо. Далі овочі натираємо на крупній тертці. Яйця також подрібнюємо. Цибулю дрібно шаткуємо. У майонез можна додати метану побажанням.
Потім беремо форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом.
І збираємо смакоту шарами, кожен ряд промазуємо соусом:
— буряк; морква, картопля, яйця, цибуля і на самий верх шматочки сьомги.
Прикрашаємо свіжою зеленню. Прибираємо блюдо в холодильник на 2-3 години. Знімаємо кільце. І приємного апетиту.
Салат «Під шубою» без буряка
Така закуска гарна альтернатива для будь-якого святкового столу. Завжди виходить смачною і ситною.
Інгредієнти:
- 300 р. малосольна горбуша
- 2 шт. картопля
- 2 шт. морква
- 3 шт. яйця
- зелений лук, майонез, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Перше, що ми робимо, це миємо й відварюємо до готовності овочі та яйця. Потім протираємо їх на крупній тертці (можна і на середній). Рибку ріжемо на маленькі шматочки. Цибулю дрібно шаткуємо. Подрібнені яйця змішуємо з соусом, щоб вони тримали форму і не розвалювалися.
Всі підготовлені продукти, починаємо збирати нашу угощеие. Викладати ми їх будемо традиційно шарами.
Кожний ряд ущільнюємо і розрівнюємо в кулінарному кільці. Його ми поміщаємо на плоску тарілку.
Страва виглядає апетитніше, якщо воно підноситься над тарілкою!
- 1 – картопля, майонез
- 2 – дрібно порізану зелену цибулю
- 3 – горбуша
- 4 – яєчна суміш
- 5-морква, соус
Прибираємо наш шедевр в холодильник на 1-2 години. Потім знімаємо кільце і прикрашаємо на свій смак. І приємного апетиту.
Салат «Червона риба під шубою» з буряком і яблуком
У цьому рецепті присутній яблуко, воно надає більш соковитий і м’який смак. Цибулю додаємо за бажанням. Якщо будете додавати, його можна обдати окропом і дати 10-15 хвилин постояти. Потім позбавляємося від рідини. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти. Але це вже вам вирішувати.
Інгредієнти:
- 1 шт. буряк
- 1 шт. морква
- 1 шт. картопля
- 1 шт. яблучко
- 100 р. сир
- 3-4 шт. яйце
- 150 р. лосось слабосоленої
- цибуля за бажанням
- майонез
- сіль за смаком
- кріп
Спосіб приготування:
Продукти миємо й відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Яблуко теж готуємо — видаляємо шкірку і насінну коробочку. Подрібнюємо на тертці.
Щоб яблуко не потемніло, збризніть його лимонним соком!
Морква, картопля, яйця на дрібній тертці.
Буряк — на крупній (бажано віджати через марлю). Рибу ріжемо на дрібні шматочки.
Можна додати цибулю, але я орієнтуюся на маленьких дітей і роблю без нього. І починаємо збирати частування.
Беремо кулінарне кільце, ставимо його на плоску тарілку. Викладаємо в нього компоненти шарами і промазуємо кожен (крім лосося) майонезом. І не забуваємо підсолювати.
Послідовність шарів: буряк, картопля, морква, яблука, сир, риба, картопля, буряк, яйця, лосось і кріп.
Даємо страві настоятися в холодильнику 2 години. Акуратно знімаємо кільце.
Прикрашати можна на ваш смак. Бажано тими продуктами, які входять до складу страви.
Ось такий тортик у мене вийшов!
Приємного апетиту!
Оселедець під шубою з червоною рибою з желатином по-новому
Цей салат можна сказати перевертиш. Шари будемо викладати від зворотного. Верхівка внизу, а початок виявиться вгорі. Потім блюдо перевернемо і ву а ля. Отримаємо дуже красиве і смачне частування.
Інгредієнти:
- 3-4 шт. картопля
- лосось слабосоленої
- оселедець
- 1 шт. морква
- 1-2 шт. буряк
- 4 шт. яйця
- 1 гол. цибуля
- сіль за смаком
- 20 р. желатин
- майонез
Спосіб приготування:
Продукти заздалегідь відварюємо і остуджуємо. Потім очищаємо перетираємо на крупній тертці.
Лук очищаємо і шаткуємо маленькими кубиками.
Рибу очищаємо, прибираємо з неї все зайве (залишаємо тільки філе) і режим маленькими шматочками.
Кількість желатину і майонезу повинно бути порівну (на приклад по 250 мл). Желатин розвести по інструкції. Потім розігріємо в мікрохвильовці і додамо в майонез. І отриманим соусом будемо промащувати кожен ряд закуски.
Беремо будь-яку форму (у даному випадку – силіконова). І починаємо формувати наше частування пошарово.
Перший та наступні ряди: червона рибка, оселедець, соус, цибулю, картоплю, яйця, морква, буряк.
Потім відправляємо наше частування в холодильник на кілька годин (не менше 4х). Потім дістаємо і перевертаємо на плоске блюдо. От і все. Прикрашати можна на ваш смак. І приємного апетиту.
«Царська шуба» — рулет з ікрою та червоною рибою
Виглядає на столі таке частування просто шикарно. Виходить дуже смачним і з’їдається в одну мить. А для будь-якої господині це найвища похвала, значить вона не даремно клопотала.
Інгредієнти:
- 200 г слабосоленої сьомги
- 2-3 моркви
- 2-3 картоплі
- 3 яйця
- червона ікра
- майонез і зелень за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо заздалегідь овочі та яйця. Чистимо і подрібнюємо. Моркву на дрібній, а інші продукти на крупній тертці. Потім починаємо формувати наше частування. Для цього нам знадобиться фольга (харчова плівка).
На неї викладаємо рівним шарами компоненти і змащуємо кожен ряд майонезом.
- Перший шар-морква, злегка підсолимо, далі соус;
- Другим шаром – йде картопля, перчимо і солимо за смаком;
- Третій – яйця;
- Четвертий – ближче до центру поміщаємо шматочки сьомги і поряд смужку зелені;
І не забуваємо основне правило – кожен наступний шар повинен бути трохи менше попереднього.
Піднімаємо краї фольги і при її допомозі з’єднуємо наше частування. Злегка притискаємо, ущільнюємо і таким чином формуємо рулет.
Поміщаємо його в холодильник на кілька годин, щоб наше блюдо просочилося і подружилось з один одним. При подачі на стіл прикрашаємо. По краях наносимо тонкі смужки соусу, червоною ікрою і зеленню з зеленими огірками. Приємного апетиту!
Шуба з червоною рибою і авокадо
Така закуска дуже порадує гостей і не тільки. Робиться дуже легко і швидко. А вона виходить дуже смачною. А заморські продукти додають пікантності. Будемо готувати частування шарами і промащувати соусом. Сподіваюся вам сподобається.
Інгредієнти:
- 2-3 шт. картопля
- 2-3 шт. морква
- 4-5 шт. яйця
- 1 шт. авокадо
- 1 б. маслини консервовані
- 250-300 р. риба червона (філе копченої сьомги)
- 100 р. ікра червона
- майонез за смаком
- сіль, перець (за бажанням)
Спосіб приготування:
Овочі та яйця миємо й відварюємо до готовності. Потім картоплю і моркву чистимо й ріжемо овочерізкою. Яйця на жовтки відділяємо білки. І також подрібнюємо на дрібній тертці.
Авокадо нарізаємо на маленькі шматочки. Маслини – кільцями. Рибку очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками. І починаємо збирати частування. Беремо кулінарне і встановлюємо на плоске блюдо. Але можна це зробити в салатнику. Викладати будемо шарами і кожен ряд промазуємо майонезом (крім сьомги). Всі продукти рівномірно розподіляємо по поверхні, намагаючись добре їх ущільнювати.
-картопля; морква; маслини; авокадо; риба; жовтки; білки і соус.
Готову страву прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрашаємо ікрою, маслинами і зеленню.
Але це вже на ваш вибір. І приємного апетиту.
Салат «Шуба з червоною рибою і сиром»
В цьому смачному рецепті присутній сир. І він в поєднанні з копченою рибкою додасть страві новий чарівний смак.
Інгредієнти:
- 200 р. лосось копчений
- 1 гол. цибуля ріпчаста
- 3-4 шт. картопля
- 500 р. буряк
- 3-4 шт. морква
- 5 шт. яйце куряче
- майонез і сіль за смаком
- 150 р. сиру
Спосіб приготування:
Відварюємо овочі та яйця до готовності. Очищаємо і подрібнюємо. Яйця і сир на дрібній тертці. Морква, картопля і буряк на крупній. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками. Рибку невеликими шматочками. Коли все підготували, збираємо частування і викладаємо рівними шарами і кожен ряд промазуємо соусом (крім риби).
Першим – лосось, цибуля, соус, картоплю, злегка присаливаем, яйця, морква, буряк, сир.
Прикрашаємо зеленню і ягоди (журавлина, червона смородина). І частування готово. Поставимо в холодильник на кілька годин. І приємного апетиту!
Оселедець під шубою з червоною рибою
В рецепті присутній лук, але не всі його люблять. Його можна замаринувати. Для цього заливаємо його водою і оцтом, додаємо сіль і цукор за смаком, даємо постояти 10-15 хвилин. Зливаємо рідину і наш гіркий овоч готовий до вживання.
Інгредієнти:
- 200 р. форель
- 1/2 гол. лука (фіолетового)
- 3 шт. картоплі
- 2 шт. моркви
- 4 яйця
- 4 ст. ложки майонезу
Спосіб приготування:
Відварюємо овочі, чистимо і подрібнюємо. 3 яйця + 1 білок, картоплю і моркву на крупній тертці.
Рибку нарізаємо маленькими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо. І ці два компоненти змішуємо з один одним.
Додаємо в чашу до них в суміш кілька крапель рослинної олії, для того щоб вони подружилися.
Потім починаємо збирати і викладати шарами закуску:
- 1-ий: робимо подушечку з картоплі;
- 2-ий: форель з цибулею;
- 3-ій: морква, майонез
- 4-ий: яйця; соус;
- 5-ий: буряк, майонез
Прикрашаємо верхівку жовтком і зеленню. Даємо настоятися нашій страві. І приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати! І до нових кулінарних зустрічей!