Рецепти салату «Оселедець під шубою» з червоною рибою

Сьогодні у мене в меню знову салат з червоною рибою. Готувати будемо з огірком, авокадо та ін. Чимось рецепти будуть нагадувати улюблену класичну оселедець під шубою. Загалом старі рецепти готуємо по-новому!

Закуска вийде дуже легка і в теж час ситна.

Не буду довго затримувати вас. Приступаємо творити і фантазувати. Так що швидше списуємо рецепти — починаємо готувати! Діліться ними з друзями в соц. мережах.

Листковий салат «Оселедець під шубою» — рецепт з червоною рибою

У рецепті можна замінити майонез змішати сметану або два смаку. Овочі можна запекти у фользі в духовці або мікрохвильовій печі.

Інгредієнти:

  • 300 г. філе сьомги
  • 1-2 гол. лука
  • 2 яйця
  • 1 шт. морква
  • 1-2 буряків
  • 2-3 картоплі
  • 100-200 г. майонезу
  • зелень за смаком

Спосіб приготування:

Всі продукти, які треба відварити, робимо це заздалегідь і охолоджуємо. Далі овочі натираємо на крупній тертці. Яйця також подрібнюємо. Цибулю дрібно шаткуємо. У майонез можна додати метану побажанням.

Потім беремо форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом.
І збираємо смакоту шарами, кожен ряд промазуємо соусом:
— буряк; морква, картопля, яйця, цибуля і на самий верх шматочки сьомги.

Прикрашаємо свіжою зеленню. Прибираємо блюдо в холодильник на 2-3 години. Знімаємо кільце. І приємного апетиту.

Салат «Під шубою» без буряка

Така закуска гарна альтернатива для будь-якого святкового столу. Завжди виходить смачною і ситною.

Інгредієнти:

  • 300 р. малосольна горбуша
  • 2 шт. картопля
  • 2 шт. морква
  • 3 шт. яйця
  • зелений лук, майонез, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Перше, що ми робимо, це миємо й відварюємо до готовності овочі та яйця. Потім протираємо їх на крупній тертці (можна і на середній). Рибку ріжемо на маленькі шматочки. Цибулю дрібно шаткуємо. Подрібнені яйця змішуємо з соусом, щоб вони тримали форму і не розвалювалися.

Всі підготовлені продукти, починаємо збирати нашу угощеие. Викладати ми їх будемо традиційно шарами.

Кожний ряд ущільнюємо і розрівнюємо в кулінарному кільці. Його ми поміщаємо на плоску тарілку.

Страва виглядає апетитніше, якщо воно підноситься над тарілкою!

  • 1 – картопля, майонез
  • 2 – дрібно порізану зелену цибулю
  • 3 – горбуша
  • 4 – яєчна суміш
  • 5-морква, соус

Прибираємо наш шедевр в холодильник на 1-2 години. Потім знімаємо кільце і прикрашаємо на свій смак. І приємного апетиту.

Салат «Червона риба під шубою» з буряком і яблуком

У цьому рецепті присутній яблуко, воно надає більш соковитий і м’який смак. Цибулю додаємо за бажанням. Якщо будете додавати, його можна обдати окропом і дати 10-15 хвилин постояти. Потім позбавляємося від рідини. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти. Але це вже вам вирішувати.

Інгредієнти:

  • 1 шт. буряк
  • 1 шт. морква
  • 1 шт. картопля
  • 1 шт. яблучко
  • 100 р. сир
  • 3-4 шт. яйце
  • 150 р. лосось слабосоленої
  • цибуля за бажанням
  • майонез
  • сіль за смаком
  • кріп

Спосіб приготування:

Продукти миємо й відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Яблуко теж готуємо — видаляємо шкірку і насінну коробочку. Подрібнюємо на тертці.

Щоб яблуко не потемніло, збризніть його лимонним соком!

Морква, картопля, яйця на дрібній тертці.

Буряк — на крупній (бажано віджати через марлю). Рибу ріжемо на дрібні шматочки.

Можна додати цибулю, але я орієнтуюся на маленьких дітей і роблю без нього. І починаємо збирати частування.

Беремо кулінарне кільце, ставимо його на плоску тарілку. Викладаємо в нього компоненти шарами і промазуємо кожен (крім лосося) майонезом. І не забуваємо підсолювати.

Послідовність шарів: буряк, картопля, морква, яблука, сир, риба, картопля, буряк, яйця, лосось і кріп.

Даємо страві настоятися в холодильнику 2 години. Акуратно знімаємо кільце.

Прикрашати можна на ваш смак. Бажано тими продуктами, які входять до складу страви.

Ось такий тортик у мене вийшов!

Приємного апетиту!

Оселедець під шубою з червоною рибою з желатином по-новому

Цей салат можна сказати перевертиш. Шари будемо викладати від зворотного. Верхівка внизу, а початок виявиться вгорі. Потім блюдо перевернемо і ву а ля. Отримаємо дуже красиве і смачне частування.

Інгредієнти:

  • 3-4 шт. картопля
  • лосось слабосоленої
  • оселедець
  • 1 шт. морква
  • 1-2 шт. буряк
  • 4 шт. яйця
  • 1 гол. цибуля
  • сіль за смаком
  • 20 р. желатин
  • майонез

Спосіб приготування:

Продукти заздалегідь відварюємо і остуджуємо. Потім очищаємо перетираємо на крупній тертці.
Лук очищаємо і шаткуємо маленькими кубиками.
Рибу очищаємо, прибираємо з неї все зайве (залишаємо тільки філе) і режим маленькими шматочками.

Кількість желатину і майонезу повинно бути порівну (на приклад по 250 мл). Желатин розвести по інструкції. Потім розігріємо в мікрохвильовці і додамо в майонез. І отриманим соусом будемо промащувати кожен ряд закуски.

Беремо будь-яку форму (у даному випадку – силіконова). І починаємо формувати наше частування пошарово.
Перший та наступні ряди: червона рибка, оселедець, соус, цибулю, картоплю, яйця, морква, буряк.

Потім відправляємо наше частування в холодильник на кілька годин (не менше 4х). Потім дістаємо і перевертаємо на плоске блюдо. От і все. Прикрашати можна на ваш смак. І приємного апетиту.

«Царська шуба» — рулет з ікрою та червоною рибою

Виглядає на столі таке частування просто шикарно. Виходить дуже смачним і з’їдається в одну мить. А для будь-якої господині це найвища похвала, значить вона не даремно клопотала.

Інгредієнти:

  • 200 г слабосоленої сьомги
  • 2-3 моркви
  • 2-3 картоплі
  • 3 яйця
  • червона ікра
  • майонез і зелень за смаком

Спосіб приготування:

Відварюємо заздалегідь овочі та яйця. Чистимо і подрібнюємо. Моркву на дрібній, а інші продукти на крупній тертці. Потім починаємо формувати наше частування. Для цього нам знадобиться фольга (харчова плівка).
На неї викладаємо рівним шарами компоненти і змащуємо кожен ряд майонезом.

  • Перший шар-морква, злегка підсолимо, далі соус;
  • Другим шаром – йде картопля, перчимо і солимо за смаком;
  • Третій – яйця;
  • Четвертий – ближче до центру поміщаємо шматочки сьомги і поряд смужку зелені;

І не забуваємо основне правило – кожен наступний шар повинен бути трохи менше попереднього.

Піднімаємо краї фольги і при її допомозі з’єднуємо наше частування. Злегка притискаємо, ущільнюємо і таким чином формуємо рулет.

Поміщаємо його в холодильник на кілька годин, щоб наше блюдо просочилося і подружилось з один одним. При подачі на стіл прикрашаємо. По краях наносимо тонкі смужки соусу, червоною ікрою і зеленню з зеленими огірками. Приємного апетиту!

Шуба з червоною рибою і авокадо

Така закуска дуже порадує гостей і не тільки. Робиться дуже легко і швидко. А вона виходить дуже смачною. А заморські продукти додають пікантності. Будемо готувати частування шарами і промащувати соусом. Сподіваюся вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 2-3 шт. картопля
  • 2-3 шт. морква
  • 4-5 шт. яйця
  • 1 шт. авокадо
  • 1 б. маслини консервовані
  • 250-300 р. риба червона (філе копченої сьомги)
  • 100 р. ікра червона
  • майонез за смаком
  • сіль, перець (за бажанням)

Спосіб приготування:

Овочі та яйця миємо й відварюємо до готовності. Потім картоплю і моркву чистимо й ріжемо овочерізкою. Яйця на жовтки відділяємо білки. І також подрібнюємо на дрібній тертці.

Авокадо нарізаємо на маленькі шматочки. Маслини – кільцями. Рибку очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками. І починаємо збирати частування. Беремо кулінарне і встановлюємо на плоске блюдо. Але можна це зробити в салатнику. Викладати будемо шарами і кожен ряд промазуємо майонезом (крім сьомги). Всі продукти рівномірно розподіляємо по поверхні, намагаючись добре їх ущільнювати.

-картопля; морква; маслини; авокадо; риба; жовтки; білки і соус.

Готову страву прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрашаємо ікрою, маслинами і зеленню.

Але це вже на ваш вибір. І приємного апетиту.

Салат «Шуба з червоною рибою і сиром»

В цьому смачному рецепті присутній сир. І він в поєднанні з копченою рибкою додасть страві новий чарівний смак.

Інгредієнти:

  • 200 р. лосось копчений
  • 1 гол. цибуля ріпчаста
  • 3-4 шт. картопля
  • 500 р. буряк
  • 3-4 шт. морква
  • 5 шт. яйце куряче
  • майонез і сіль за смаком
  • 150 р. сиру

Спосіб приготування:

Відварюємо овочі та яйця до готовності. Очищаємо і подрібнюємо. Яйця і сир на дрібній тертці. Морква, картопля і буряк на крупній. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками. Рибку невеликими шматочками. Коли все підготували, збираємо частування і викладаємо рівними шарами і кожен ряд промазуємо соусом (крім риби).

Першим – лосось, цибуля, соус, картоплю, злегка присаливаем, яйця, морква, буряк, сир.

Прикрашаємо зеленню і ягоди (журавлина, червона смородина). І частування готово. Поставимо в холодильник на кілька годин. І приємного апетиту!

Оселедець під шубою з червоною рибою

В рецепті присутній лук, але не всі його люблять. Його можна замаринувати. Для цього заливаємо його водою і оцтом, додаємо сіль і цукор за смаком, даємо постояти 10-15 хвилин. Зливаємо рідину і наш гіркий овоч готовий до вживання.

Інгредієнти:

  • 200 р. форель
  • 1/2 гол. лука (фіолетового)
  • 3 шт. картоплі
  • 2 шт. моркви
  • 4 яйця
  • 4 ст. ложки майонезу

Спосіб приготування:

Відварюємо овочі, чистимо і подрібнюємо. 3 яйця + 1 білок, картоплю і моркву на крупній тертці.
Рибку нарізаємо маленькими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо. І ці два компоненти змішуємо з один одним.

Додаємо в чашу до них в суміш кілька крапель рослинної олії, для того щоб вони подружилися.
Потім починаємо збирати і викладати шарами закуску:

  • 1-ий: робимо подушечку з картоплі;
  • 2-ий: форель з цибулею;
  • 3-ій: морква, майонез
  • 4-ий: яйця; соус;
  • 5-ий: буряк, майонез

Прикрашаємо верхівку жовтком і зеленню. Даємо настоятися нашій страві. І приємного апетиту!

Не бійтеся експериментувати! І до нових кулінарних зустрічей!