Сьогодні у мене черговий салат, без якого жодне застілля або святковий стіл не обходиться. Готували мімозу, олів’є, ананас з куркою, з шинкою. Тепер же будемо знайомитися з рецептами приготування оселедця під шубою. Ось здавалося, що в ньому такого загадкового, але його люблять усі.
Салат на столі виглядає яскраво. І готується легко, швидко. А виходить дуже смачним. Три основних компонента (оселедець, картопля, майонез). Рибка повинна бути жирною, слабосоленої і пружною.
Використовувати можна будь-яку: червону рибку, консерви і т. д. А далі кожна господиня може експериментувати і додавати сир, желатин, яблука і т. д. І як говориться на смак і колір товариша немає. Також в статті я вас познайомлю з різними варіантами приготування цієї закуски. І будемо розглядати послідовність шарів. Хоча строгих правил на цей рахунок не існує.
Оселедець під шубою з яйцем по класичному рецепту з послідовністю шарів
Строгих правил немає, але кольорова гама може переходити від світлого до темного і навпаки.
На смак це не впливає. Ще в цьому рецепті будемо маринувати цибуля, так ми позбавляємося від гіркоти. Закуска виходить неймовірно смачною. Спробуйте і вам сподобається.
Інгредієнти:
- 1 шт. оселедець
- 1 шт. буряк велика
- 2 шт. картоплі
- 5 шт. яєць курячих
- 1 морква
- 1 гол. лука
- 2 ст. л. ростить. масло
- майонез
для маринаду лука
- 1 ч. л. солі
- 3 ч. л. цукру
- 1 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
Очищений цибулю шаткуємо дрібними кубиками. Висипаємо всі компоненти в нього за рецептом. Потім перемішуємо і остуджуємо.
Цибулю очистити, дрібно шаткуємо. Далі замаринуем його з оцтом, додамо туди ж сіль і цукор. Залишимо в розсолі на 10-15 хвилин. Потім з нього зливаємо рідину. І залишаємо на час в мисці.
Рибку розбираємо, повністю очищаємо від кісток і нарізаємо на дрібні шматочки. Додаємо в неї ложку рослинної олії.
Потім змішуємо рибку і цибулю.
Заздалегідь відварюємо овочі та яйця. Буряк варимо окремо.
Потім все подрібнюємо на середній тертці.
І починаємо формувати нашу страву. Викладаємо продукти пошарово.
- Рибна маса.
- Картопля.
- Буряк.
- Майонез.
- Яєчний білок.
- Моркву.
- Буряк.
- Соус.
- Яєчний жовток.
Верхівку прикрашаємо пір’ям лука та квітами з моркви. Поставимо наше блюдо в холодильник, щоб шари просочилися і подружилися.
Приємного апетиту.
Дуже смачний салат «Оселедець під шубою з яблуком» — рецепт без майонезу
Дуже незвичайне поєднання солоної риби, яблука і пікантного соусу дає незвичайний результат з чудовим смаком. І будемо його готувати без майонезу зі сметаною.
Інгредієнти:
- 1 шт. скумбрії
- 1 гол. лука
- 3 середніх картоплі (відварені)
- 1 яблуко
- 1 варена морква
- 1 варена буряк
- 4 яйця
- 200-230 р. сметана (не жирної)
- 1 ч. л. гірчиця
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Приготуємо соус: для цього беремо жовтки варених яєць, гірчиця, сметана. І всі компоненти ретельно вимішуємо.
Потім очищаємо рибу, прибираємо всі кісточки. І нарізаємо його невеликими шматочками. Дрібно шаткуємо очищений цибулю. І змішуємо ці два продукти разом. Овочі варимо в підсоленій воді, потім вони остигають. Буряк варимо окремо, щоб не забарвилися компоненти. Яйця варимо також в підсоленій воді і охолодити під холодною водою.
Потім очищаємо від шкірки всі варені овочі. Очищаємо від шкірки яблуко і видаляємо серцевину. Натираємо їх на крупній тертці.
Потім укладаємо картоплю рівномірним шаром на плоскій тарілці. Змащуємо його заправкою і наступні ряди теж. Потім йде рибна суміш. Далі перетерте яблуко. Наступний ряд моркву.
І останнім шаром йде буряк. Не забуваємо кожен ряд промазати соусом. Накриваємо блюдо харчовою плівкою і відправляємо на 1-2 години в холодильник. Верх можна прикрасити зеленню і соусом за бажанням. І приємного апетиту!
Як правильно приготувати оселедець під шубою пошарово
Список продуктів у всіх рецептах практично повторюється, змінюється тільки оформлення. І все одно кожна господиня додає свою родзинку. Від цього закуска завжди виходить по іншому і дуже смачною.
Інгредієнти:
- 260 р. оселедець
- 140 р. цибуля
- 360 р. морква відварна
- 400 р. буряк відварна
- 400 г. відвареної картоплі
- 3 шт. яйця варені
- 10 р. зелень
- 280 р. майонез
- 0, 5 ч. л. коріандр порошок за смаком
- 2 ст. л. оцет
- 1 ч. л. цукор
- сіль за смаком
- кругла форма для випічки
Спосіб приготування:
Кільце змащуємо рослинним маслом.
Далі очищений цибулю шаткуємо на кубики. Висипаємо його в миску і замаринуем. Додамо до нього оцет, 1/3 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. І залишаємо його до пори.
Потім разделаем рибку. Очищаємо його від шкірки, кісток і залишаємо тільки філе. Для тих, хто купує вже готову м’якоть. Залишається тільки дрібно нарізати маленькими кубиками.
Заздалегідь відварюємо овочі. І ми будемо стежити за ним, щоб не переварити.
їх бажано не переварювати. Так як вони будуть не смачними, не апетитними і просто можуть перетворитися на пюре. Потім їх остуджуємо і очищаємо. Далі натираємо на крупній тертці картоплю і буряк. І в останнього продукту зливаємо сік. Він буде зайвим. Всі розкладаємо по окремих тарілочках.
Яйця і 2/3 моркви подрібнюємо тільки на дрібній.
Потім починаємо формувати частування.
Беремо форму, встановлюємо його на красивому блюді. І починаємо викладати шарами нашу закуску.
Першим шаром викладаємо рибні шматочки. І посипаємо коріандром і цибулею.
Важливо! Змащуємо кожен шар майонезом.
Другий ряд картоплі. Якщо відварюєте овочі в підсоленій воді, шари можна не солити. Якщо ж немає. То тоді бажано зараз це зробити.
Третій — морква.
Четвертий — буряк і шар майонезу.
П’ятий — подрібнені яйця. Розподіляємо їх поверх салату.
Далі дрібно рубаємо свіжу зелень і залишилася моркву. І два компоненти змішуємо. Прикрашаємо сумішшю салат. Даємо страві настоятися в холодному місці. І приємного апетиту.
Оселедець під шубою рулетом — новий рецепт
Яке ж свято без цієї страви. Виглядає частування в такому виконанні дуже симпатично. Виходить дуже смачним. І піде зі столу швидше за всіх. Дуже зручно розрізати і накладати порційно. Також ми будемо дотримуватися послідовність шарів.
Інгредієнти:
- оселедець
- 4 шт. яйця відварні
- 2 шт. морква відварна
- 2 шт. буряк відварна
- 2-3 шт. картопля відвареної
- 1 голів. лука
- майонез
- 2 яблука
Спосіб приготування:
Обов’язково при варінні овочів воду підсолюємо, якщо ви забули це зробити. Тоді кожні шари треба підсолювати. І далі розглянемо рецепт покроково.
Варену буряк очищаємо і перетираємо на дрібній тертці. І віджимаємо через друшляк або через марлю.
І залишаємо на кілька хвилин там же, щоб гарненько стік сік. Також чинимо з морквою і яблуками.
Інші продукти подрібнюємо таким же способом, крім цибулі. Його ми дрібно шаткуємо.
Рибу очищаємо від шкірки і від кісток, голови і хвоста. І філе також режим на маленькі шматочки.
Всі продукти ми підготували. І приступаємо створювати шедевр. Робочу рівну поверхню застеляємо харчовою плівкою.
Першим шаром ми будемо викладати наш фіолетовий овоч і рівномірно розподіляємо по даній площі. Потім за допомогою ножа надаємо шару правильну форму і кожен шар розрівнюємо.
Потім наносимо тоненьку сітку з соусу і розмазуємо його по буряках.
Та увагу, щоб наша закуска не була рідкою і тримала форму, з майонезом не перестарайтеся.
Далі йдуть яблука.
Зверніть увагу, що кожен наступний шар повинен бути меншим, ніж попередній.
Далі моркву. Потім соус. Після цього яєчний ряд. Наступний ряд картоплі.
І останній нюанс. Ми змішаємо подрібнену рибу з цибулею. Це ми зробимо для того. Щоб надалі наш овоч не висипався. Також туди ж за бажанням можна додати будь-яку зелень. І викладаємо цю масу зверху. Тепер наше завдання акуратно загорнути нашу заготовку. Беремо плівку за боки і спрессовываем їх.
Якщо ж не вистачило шару буряків, скористайтесь вареною картоплею і закрийте нею невелику прогалину. Підтягуємо краю плівки, щоб краще згуртувати нашу масу. І будемо перекладати рулет в красиве блюдо. Для цього відкриваємо краю плівки і акуратно перевертаємо ковбаску на тарілочку. Злегка пригладжуємо поверхню частування і знімаємо неїстівне покриття.
Після цього будемо нашу смакоту прикрашати. Обрізаємо боковинки. Краї тарілочки протираємо серветкою. Але можна і не зрізати краї. Потім наша страва потримаємо в холодильнику кілька годин. Після цього прикрашаємо його майонезом і зеленню. От і все. Приємного апетиту.
«Оселедець під шубою» класичний рецепт без яєць (послідовність шарів)
Спробуйте приготувати за цим рецептом. У ньому відсутні яйця. І першим шаром відварну картоплю, а рибку сховаємо всередину. Якщо хтось не любить маринований лук. Можна цю операцію пропустити.
Інгредієнти:
- 500-600 р. картопля
- 300 р. морква
- 300 р. буряк
- 150 р. ріпчаста цибуля
- 1 шт. велика оселедець
- 200 мл. столовий оцет
- 1 чайна ложка цукру
- 450 р. майонез
Спосіб приготування:
Овочі відварюємо до готовності. Буряк – окремо. Готовність перевіряємо ножем або виделкою. Потім їх очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці.
Очищену цибулю дрібно шаткуємо. Потім обварюють його окропом. Пересипаємо його в миску і додаємо в нього оцет і цукор. Через 10 хвилин ми відкидаємо його на друшляк і позбавляємося від рідини. Обсушуємо на паперовому рушнику.
Тепер приступаємо до розбирання оселедці. Вона повинна бути щільною і жирної. Обрізаємо голову. хвіст, шкірку, нутрощі і всі кістки. І філе нарізаємо дрібними шматочками. Беремо кулінарне кільце і встановлюємо його на плоске красиве блюдо. Кількість продуктів регулюйте самі, так як у кого-то побільше або поменше форма. Тут головне-принцип. І починаємо збирати салат шарами.
картопля, і далі майонез, оселедець, цибуля, морква, соус, буряк, майонез
Кількість майонезу регулюйте самі за смаком. Прибираємо наше блюдо в холодильник на 2 години. Через зазначений час знімаємо кільце і прикрашаємо. Робимо сіточку з майонезу. Часточки ріпчастої цибулі, зелень петрушки і слайс лимона. І приємного апетиту.
Королівський рецепт оселедець під шубою з червоною рибою (сьомгою)
З послідовність шарів ми всі знайомі. І навіть якщо ми трохи змінимо порядок шарів, нічого страшного не станеться. Частування сметется зі столу першим справою. Принаймні у мене завжди так виглядає. Ну що приступимо до приготування шуби по царськи?
Інгредієнти:
- 300 р. сьомги
- 3-4 варених картоплі
- 2 шт. варених моркви
- 2-3 шт. вареної буряків середньої
- 1 гол. лука
- 3 шт. яєць
- 1 ст. ложка сік лимона
- 40 р. волоські горіхи (за бажанням)
- майонез за смаком
Спосіб приготування:
Овочі заздалегідь відварюємо. Потім чистимо і подрібнюємо їх на крупній тертці. У рибки видаляємо шкіру і кісточки. І так само дрібно нарізаємо кубиками.
Потім починаємо збирати наше частування. Послідовність шарів: спочатку картоплю, сьомга, цибулю.
Зверху поливаємо соком лимона, яйця, морква, буряк, майонез.
Соус можна розподілити по всій поверхні. Це за бажанням.
Або промащувати їм злегка кожен шар салату. Зверху посипаємо перемеленими на дрібні шматочки волоськими горіхами. Відправляємо частування в холодильник на 2 і більше годин. Царський саат готовий! І приємного апетиту.
«Оселедець під шубою» у вигляді полуниці
Цей рецепт сподобається своїм виглядом не лише дітям. Завжди приємно бачити на столі яскраві фрукти. А готувати ми їх будемо легко і просто. Нам знадобляться незмінні продукти – це картопля, буряк, оселедець. Вони присутні в холодильнику у кожної господині. Приступаємо?
Інгредієнти:
- оселедець с/з (філе)
- 1 гол. лука
- 2 шт. буряк варена
- 3-5 шт. варену картоплю
- зелень петрушки
- кунжут
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Овочі миємо й відварюємо до готовності. Чистимо і остуджуємо. Потім картоплю подрібнюємо на дрібній тертці. Також чинимо і з буряком.
Потім дрібно шаткуємо цибулю і філе оселедця. І змішуємо їх разом.
Далі з’єднуємо терті овочі разом і гарненько перемішуємо. Картоплі у нас повинно бути більше ніж буряків, майже в 2 рази.
У невелику миску наливаємо олію. І будемо нею змащувати руки і заготовки.
І з отриманої маси зробимо невеликі коржики. У середину кладемо чайну ложку рибну суміш. Сформировываем пиріжок у вигляді полунички. І викладаємо наше частування на тарілочку. Потім посипаємо їх кунжутом і петрушки робимо чашолистки. І приємного апетиту.
Рулет «Оселедець під шубою» в лаваші
Всіма улюблений салат в новому виконанні. І він буде нас у формі рулету в лаваші. Така закуска підійде як для святкового столу, так і на кожен день.
Інгредієнти:
- 2,5 шт лаваш (тонкий)
- 1 шт. оселедець солона
- 4 шт. яйця курячі
- 2шт. буряків
- 2 шт. морква
- 1 шт. цибуля ріпчаста
- 200-250 р. майонез
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця, моркву і буряк до готовності. Увага – всі продукти окремо. Далі остуджуємо і очищаємо. Потім натираємо всі компоненти на середній тертці. Рубіновий овоч подрібнюємо останнім, щоб не забарвилися інші товариші. І потім його бажано віджати через марлю або дрібне сито. Але без фанатизму.
Лук очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками. Якщо цибуля дуже гіркий, його бажано ошпарити окропом. Далі обробляємо рибу. І філе рибки нарізаємо дрібними шматочками.
Потім беремо наші лаваші і розрізаємо їх навпіл. Кладемо на робочу поверхню харчову фольгу. Щоб потім в нього загорнути рулет. І поміщаємо на нього один шар млинця. Далі змащуємо його тонким шаром майонезу. І так будемо робити з кожним шаром. А їх у нас буде 5 шт. На нього кладемо ще один лаваш. І знову в хід йде соус. Потім розподіляємо на нього рівним шаром буряк. Далі кладемо третій ряд тонкого хліба. Також наносимо на нього мастило і потім моркву. Водружаем наступний млинець, майонез і яйця. На них ще один шар млинця, тонкий шар соусу, шматочки риби і цибулю.
Потім починаємо акуратно згортати нашу закуску в рулет.
Відправляємо його в холодильник на 1-2 години і даємо нашій страві просочитися. Після цього озброюємося гострим ножем і нарізаємо його порційними шматочками.
Виходить дуже ефектно, апетитно і дуже смачно. Приємного апетиту.
Лінива оселедець рецепт в яйці
Сама назва говорить за себе. Цей рецепт для тих, у кого немає часу на готування. Але блюдо виходить дуже смачним. І підійде для будь-якого столу.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
У киплячу воду кладемо яйця і варимо до готовності. Потім охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 частини. І у нас вийшли дві однакові половинки. Для приготування начинки жовтки виймаємо і виделкою їх розминаємо.
Цибулю шаткуємо дрібними кубиками. І перекладаємо його в невелику миску. Потім додаємо в нього оцет, цукор і сіль за смаком. І перемішуємо суміш. Залишаємо його маринуватися протягом 1-15 хвилин. І по закінченні часу зливаємо з лука рідина.
Тепер приступаємо до овочів. Буряк подрібнюємо на дрібній тертці. Філе оселедця нарізаємо порційними шматочками.
У велику чашу висипаємо жовтки, натерту буряк, маринована цибуля, майонез. Потім трохи солимо і перчимо. І все добре перемішуємо.
Приготованою начинкою фаршируємо половинки білків. Зверху викладаємо на кожну половинку скибочку риби.
І прикрашаємо зеленню. Салат повністю готовий до подачі на стіл. Приємного апетиту.
Оселедець під шубою без буряка
У цьому рецепті відсутній буряк. Завдяки поєднанню свіжого огірочка з солоною рибою і сиром, ми отримаємо дивно смачне частування. Закуску будемо викладати шарами. І вигляд у нього вийде чудовим.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Рибу очищаємо і видаляємо всі кісточки. Філе рибки режим на дрібні шматочки. І поміщаємо її рівним шаром на тарілочку. І далі будемо укладати продукти пошарово, дотримуючи черговість.
Потім заздалегідь відварену картоплю в мундирі, очистити і подрібнюємо її на середній тертці.
І укладаємо її наступним рядком. Змащуємо її зверху майонезом. Далі йдуть нарізані кубиками свіжі огірочки. І знову тертий картопля. Потім соус. Далі посипаємо тертим сиром, розрівнюємо його по всій поверхні виделкою або ложкою. І знову майонез. У висновку прикрашаємо дрібно посіченою зеленню. Даємо частування настоятися в холодильнику 1-2 години. Салат без буряка готовий! Приємного апетиту!
Торт-салат «Оселедець під шубою» з желатином
Всі рецепти робляться однаково, але оформлюються по – різному. У цьому варіанті ми будемо використовувати желатин і форму (рибка). Так що, будемо дивувати своїх близьких і друзів.
Інгредієнти:
- 1 шт філе оселедця
- 3 картоплини
- 3 морквини
- 3 буряків
- половинка цибулини
- 200 гр майонезу
- 1 ст. ложка желатину
Спосіб приготування:
Овочі відварюємо до готовності, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Всі продукти робимо окремо.
Якщо ви купуєте целиковую рибу, очищаємо від шкірки і кісток. У цьому рецепті використовується готове філе, але вона смачна. Нам залишається її тільки дрібно нарізати кубиками. Цибуля нашинкуем маленькими шматочками. Якщо у вас гіркий овоч, його треба обдати окропом і потім злити всю рідину. Після цього бажано замаринувати за бажанням (сіль, цукор і оцет). У цьому рецепті використовуємо солодкий солодкий продукт. Тому операцію з видалення гіркоти ми пропускаємо. Далі розводимо желатин по інструкції, щоб був без грудочок і додаємо його теплим майонез. Гарненько перемішуємо до однорідності.
І коли нарешті ми закінчили з підготовчими роботами, починаємо збирати наш шедевр. Для цього беремо форму, змащуємо її рослинним маслом. Далі у буряк додаємо майонез і перемішуємо.
Також чинимо і з морквою. У оселедець кидаємо цибулька і гарненько все перевернемо. Картоплю злегка підсолимо. І також подружим його з соусом. Далі викладаємо шари по порядку. І намагаємося добре їх ущільнювати.
- 1 шар: бурякова суміш;
- 2 ряд: морквяна маса;
- 3-ій: рибка;
- 4-ий; картопля
Далі закриваємо заготівлю харчовою плівкою. І прибираємо його в холодильник на 4-6 годин, можна на ніч. За цей час наша маса добре з желатином затвердіє. А майонез подружиться з іншими продуктами. І салат буде тримати добре контури. Невелика підказка з досвіду. Поверхня посудини, в якій будемо творити, краще застелити харчовою плівкою. Так отримане блюдо краще відокремлюється від кулінарної форми. Після закінчення часу беремо заготовку і перевертаємо на плоске блюдо.
Робимо нашої рибки оченята. А також можна прикрасити зеленню. І приємного апетиту.
Оселедець під шубою в батоні
Ця закуска виходить дуже смачною, хоча і виглядає незвично. Будемо готувати її в хлібі. І готується за лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 1 шт. оселедець
- 2 шт. моркви
- 1 ши. батон (багет)
- 3 шт. буряка
- сир вершковий
- майонез
- сіль
- харчова плівка
Спосіб приготування:
Буряк і моркву заздалегідь відварюємо, остуджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Рибу очищаємо від кісток, шкірки і нутрощів. І отримуємо смачне філе. У моркву, додаємо сир і розмішуємо. У миску з буряком додаємо майонез і гарненько перевертаємо компоненти. Потім починаємо збирати нашу страву.
Багет розрізаємо навпіл. І кожну половинку ріжемо уздовж, але не прорізаємо до кінця.
М’якоть злегка приминаем і розподіляємо начинку. З одного боку, буде шар морквяної маси, з іншого буряк. А посередині поміщаємо філе рибки.
Поправляємо її злегка ножем, щоб вона добре увійшла. Потім булку з’єднуємо і закручуємо в харчову плівку. Кінчики ковбасок зав’язуємо і кладемо рулети в холодильник ан 2 години. Потім дістаємо і нарізаємо на порційні шматочки.
Плівку попередньо знімаємо або вона зніметься сама в процесі. Шуба в батоні готова. Приємного апетиту!
Оселедець під шубою з трояндами з млинців
Зовнішній вигляд страви повинен викликати апетит, тому при приготуванні страви потрібно подумати не тільки про його смак, але і про його оздобленні. Цей варіант оформлення здивує всіх.
Інгредієнти:
- 500 р. філе оселедця
- 3 шт. картопля середнього розміру
- 2 шт. морква
- 1 гол. лука
- 3 шт. яйця
- 2 шт. буряк
- зелень для прикраси
- Майонез
- Для троянд:
- яйце — 1 шт
- молоко — 1 стакан
- борошно — 150-200 гр
- сіль щіпка
- 1 шт. буряк
Спосіб приготування:
Овочі заздалегідь відваримо, очистимо і натремо на крупній тертці. Яйця – на дрібній. Рибка у нас вже готова і ми її просто подрібнити. Потім починаємо збирати наше частування пошарово. Можна приготувати в загальному салатнику або в порційних кулінарних кільцях. Це вже вам вибирати. Смак від цього не зміниться. Буде дуже смачно. Увага для салату використовуємо 2 штуки фіолетового овоча. Ну що ж, почнемо.
- 1 шар – картопля і змащуємо його невеликою кількістю майонезу.
- 2 – шматочки риби;
- 3 – подрібнений цибулю, сіточка соусу
- 4 – морква, майонез
- 5 – яйця, соус
- 6 – буряк, майонез
Закуску зібрали. Тепер будемо готувати прикраса. Для цього подрібнимо залишилася буряк на дрібній тертці, посолити, поперчити. І додамо майонез. Масу перемішати. Це буде начинка для троянд.
Далі готуємо тісто на млинці.
Розбиваємо в миску яйце. Додаємо в нього молоко (тепле), борошно (просеянная) і сіль не багато. Додаючи компоненти ви самі регулюйте кількість. Все перемішуємо вінчиком. І випікаємо тоненькі млинці. Нам треба 4 штуки. На кожен потім викладаємо натерту буряк і звертаємо їх у трубочку.
І виходить у нас рулет. Потім кожен розрізаємо на шматочки шириною 3 див. Далі наші роли викладаємо зверху на салат і додаємо свіжу зелень.
Прибираємо нашу смакоту в холодильник на 2-3 години. Готуйте із задоволенням. Радуйте своїх близьких та друзів. І приємного апетиту.
Відео про те, як приготувати і оригінально оформити салат «Оселедець під шубою»
Готуючи матеріал для статті, натрапила на дуже цікаве оформлення улюбленого салату. Робиться дуже просто. А виглядає симпатично і незвично!
Чудовий наряд вийшов! І господині не доведеться розповідати гостям що це за частування!
Для тих, хто готує салат вперше дам кілька порад.
- щоб картопля, який варимо в мундирі, не розварився, бажано у воду додати сіль.
- якщо ж ми його варимо очищеним, він буде смачнішою, якщо у воду кинути 1-2 часточки часнику і лавровий лист. Також добре покласти в каструлю трохи сушеного кропу, загорнувши його в марлю;
- буряк зазвичай вариться не менше 2-3 годин. Час можна скоротити, якщо через годину після варіння овоч потримати в холодній воді, а потім продовжити варити. Але можна скористатися мультиварка, мікрохвильовкою або запекти в духовці. Це вже на ваш смак;
- курячі яйця для салату варимо в підсоленій воді 8-10 хвилин, а потім охолодити під холодною водою;
Сподіваюся вам сподобаються рецепти.