Салати з червоною рибою – дуже смачні рецепти

Сьогодні будемо знайомитися з черговими салатами з морепродуктів. Це звичайно не дуже дешево, але дуже смачно, корисно. Готуються вони легко і швидко. І своїм гарним виглядом вони не тільки прикрасять святковий стіл, але і викличуть апетит. А це щастя для справжньої господині.

Ми вже готували всіма улюблений оселедець під шубою оселедець під шубою у різних варіаціях. А тепер дійшла черга і до червоної рибки. Для приготування підійде будь-яка слабосолона риба-сьомга, лосось, форель, кета, горбуша. А також будемо до них додавати крабові палички, рис, фрукти та ін Якщо зацікавилися, починаємо творити.

Дуже смачний салат «Суші» — рецепт з червоною рибою шарами

Наступний рецепт не залишить байдужими любителів традиційної японської кухні. І головне таким суші наїстися навіть дуже голодний чоловік!

Інгредієнти:

  • 240 гр червоної риби (лосось)
  • 1 авокадо
  • 2 огірка
  • 200 р рису для суші
  • 30 мл рисового оцту
  • сіль, цукор за смаком
  • майонез
  • васабі
  • кунжут

Спосіб приготування:

Готуємо рис: відварюємо в киплячій воді 10-15 і ще 10 хв. дамо потомитися — постояти під кришкою. Далі каструлю накриємо рушником і придавим його кришкою. У такому вигляді рис повинен пропарится ще 15 хвилин. Рушник забере зайву вологу.

На 200 гр. рису знадобиться 400 гр. води!

Лосось, огірок і авокадо ріжемо маленькими кубиками.

Перед використанням — видаліть шкірку у авокадо!

Далі готуємо заправку для рису. Для цього беремо маленьку піалу і в неї виливаємо 30 мл рисового оцту, додаємо чайну ложку солі і стільки ж цукру. Тепер заправку перемішуємо до повного розчинення сипучих продуктів!

Цю заправку виллємо в каструлю з рисом і гарненько перемішаємо!

Поки рис остигає займемося соусом. Готується він дуже просто — збиваємо в майонез з васабі. При цьому кількість гострої приправи регулюйте по своєму смаку!

Далі беремо кулінарне кільце, встановлюємо його на красиве плоске блюдо. І будемо починати збирати шарами наш шедевр.

Послідовність шарів:

Не забуваємо кожен ряд ущільнювати і змащувати нашим зеленим соусом.

  • рис
  • огірки (шар можна посолити)
  • 1/2 частина лосося (присипаємо кунжутом)
  • рис
  • авокадо
  • половину лосося

Посипаємо зверху кунжутом. Накриваємо нашу готування харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Після цього знімаємо форму і прикрашаємо свіжим кропом! Рекомендую подавати з маринованим імбиром і соєвим соусом. До речі, кажуть, соєвий соус, настояний на розмарин виходить просто чарівним!

Приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *