Сьогодні будемо знайомитися з черговими салатами з морепродуктів. Це звичайно не дуже дешево, але дуже смачно, корисно. Готуються вони легко і швидко. І своїм гарним виглядом вони не тільки прикрасять святковий стіл, але і викличуть апетит. А це щастя для справжньої господині.
Ми вже готували всіма улюблений оселедець під шубою оселедець під шубою у різних варіаціях. А тепер дійшла черга і до червоної рибки. Для приготування підійде будь-яка слабосолона риба-сьомга, лосось, форель, кета, горбуша. А також будемо до них додавати крабові палички, рис, фрукти та ін Якщо зацікавилися, починаємо творити.
Дуже смачний салат «Суші» — рецепт з червоною рибою шарами
Наступний рецепт не залишить байдужими любителів традиційної японської кухні. І головне таким суші наїстися навіть дуже голодний чоловік!
Інгредієнти:
- 240 гр червоної риби (лосось)
- 1 авокадо
- 2 огірка
- 200 р рису для суші
- 30 мл рисового оцту
- сіль, цукор за смаком
- майонез
- васабі
- кунжут
Спосіб приготування:
Готуємо рис: відварюємо в киплячій воді 10-15 і ще 10 хв. дамо потомитися — постояти під кришкою. Далі каструлю накриємо рушником і придавим його кришкою. У такому вигляді рис повинен пропарится ще 15 хвилин. Рушник забере зайву вологу.
На 200 гр. рису знадобиться 400 гр. води!
Лосось, огірок і авокадо ріжемо маленькими кубиками.
Перед використанням — видаліть шкірку у авокадо!
Далі готуємо заправку для рису. Для цього беремо маленьку піалу і в неї виливаємо 30 мл рисового оцту, додаємо чайну ложку солі і стільки ж цукру. Тепер заправку перемішуємо до повного розчинення сипучих продуктів!
Цю заправку виллємо в каструлю з рисом і гарненько перемішаємо!
Поки рис остигає займемося соусом. Готується він дуже просто — збиваємо в майонез з васабі. При цьому кількість гострої приправи регулюйте по своєму смаку!
Далі беремо кулінарне кільце, встановлюємо його на красиве плоске блюдо. І будемо починати збирати шарами наш шедевр.
Послідовність шарів:
Не забуваємо кожен ряд ущільнювати і змащувати нашим зеленим соусом.
- рис
- огірки (шар можна посолити)
- 1/2 частина лосося (присипаємо кунжутом)
- рис
- авокадо
- половину лосося
Посипаємо зверху кунжутом. Накриваємо нашу готування харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Після цього знімаємо форму і прикрашаємо свіжим кропом! Рекомендую подавати з маринованим імбиром і соєвим соусом. До речі, кажуть, соєвий соус, настояний на розмарин виходить просто чарівним!
Приємного апетиту.
Салат із солоною червоною рибою, помідорами і сиром
Блюдо виходить дуже свіжим і легким! Готується без майонезу ( що не мало важливо для тих, хто стежить за фігурою).
Інгредієнти:
- червона риба
- листя салату
- сир рікотта
- помідори
- сіль
- оливкова олія
- бальзамін
Спосіб приготування:
Продукти миємо, обсушуємо на паперовому рушнику. Морепродукт ріжемо тоненькими пластинами, сир і помідори кільцями.
Беремо кулінарне кільце, поміщаємо його на плоскій тарілці. І починаємо збирати частування.
Листя салату, слайсы рибки, листя, кільця сиру, кружечки помідорів;
Всі намагаємося по можливості ущільнити. Потім солимо. Зверху додаємо оливкову олію і бальзамін. Знімаємо кільце. І приємного апетиту!
«Царський» салат-торт з червоною рибою та ікрою
Ніжний, неймовірний, дивовижний, королівський , царський ці епітети як не можна краще підходять до незвичайного закусочного тотику!
Інгредієнти:
- 800 р. картопля варена
- 7 шт. варені яйця
- 2-3 шт. огірки свіжі
- 200-300 р. червона риба (сьомга)
- сир Філадельфія
- майонез;
Для прикраси:
- 50 р. червона ікра
- лимон;
- зелень кропу.
Спосіб приготування:
Відварену заздалегідь картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. Яйця також подрібнюємо. Додаємо до них майонез і перемішуємо. Огірки очищаємо від шкіри. Ріжемо їх кубиками, кидаємо в них ложку соусу і добре перевертаємо.
Семгуу очищаємо і нарізаємо на невеликі смужки і одразу видаляємо з них кісточки).
Форму для закуски вистилаємо харчовою плівкою.
- рівним щільним шаром покриваємо дно і стінки тари картоплею;
- злегка змащуємо майонезом;
І важливо: трохи залишаємо цього овоча ще для одного шару. - рівномірно викладаємо яйця, по центру залишаємо невелике поглиблення;
- огірки;
- риба;
- закриваємо картоплею;
Заготівлю злегка притискаємо руками і закриваємо плівкою. І ставимо в холодильник на кілька годин. Після закінчення часу. Дістаємо наше частування. Знімаємо плівку і перевертаємо на плоске блюдо.
Змащуємо сиром Філадельфія. Прикрашаємо лимоном, ікрою і зеленню.
Приємного апетиту.
Дуже смачний листковий салат з червоною рибою і картоплею — рецепт до Нового року
Якщо Ви любите пригощати друзів і близьких смачно і незвично, тоді це страва для Вас! Усі потрібні продукти напевно знайдуться в холодильнику, а в результаті вийде дуже класна Новорічна закуска!
Інгредієнти:
- 3-5 шт. картоплі
- 200-300 г вершкового сиру
- 200-300 р. слабосоленої сьомги
- 1 головка цибулі
- 4 – 6 яйця
- 2-3шт. моркви
- 100 р. твердий. сиру
- 30 р. злив. масла
- майонез
Для прикраси:
- зелень петрушки, кріп, біла частина зеленої цибулі
Спосіб приготування:
Миємо й відварюємо продукти до готовності. Потім чистимо і подрібнюємо. Картоплю на крупній тертці. Морква, сир — на дрібній. Яйця відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо або дрібно ріжемо.
Сьомгу рубаємо маленькими шматочками. Цибулю чистимо і обдаємо його окропом. Потім зливаємо рідину і змішуємо його з сьомгою. Туди ж додаємо тертого вершкового сиру. І гарненько все перемішуємо.
І починаємо збирати нашу смачну закуску. Для цього нам знадобиться форма для запікання.
Встановлюємо її на плоске блюдо і викладаємо всі компоненти шарами:
- Картопля.
- Сьомга.
- Жовтки.
- Морква, майонез.
- Сир твердий.
- Зверху потерте вершкової олії.
- Яєчні білки, соус
Прикрашаємо блюдо дрібно січеною зеленню кропу, петрушки і білої частини цибулі. А як дивимося по ситуації на Новий рік дуже добре буде виглядати у вигляді ялинки. Даємо нашій страві постояти в холодильнику кілька годин. Потім знімаємо кільце. Приємного апетиту.
Салат «Роли» з червоною рибою і огірком
Хто сказав, що шари повинні бути горизонтально? Ми розташуємо їх по колу. Зовні закуска нагадує роли. Цікаво, яким вона вийде на смак? Спробуємо!
Інгредієнти:
- 2 шт. морква
- 3 шт. картопля
- 3 шт. яйця
- 1 шт. огірок
- 200 р. червона риба (горбуша, сьомга, форель)
- 1 пучок кріп
- 2-3 ст. л. червона ікра
- майонез, сіль за смаком
Спосіб приготування:
Овочі миємо, відварюємо до готовності. І подрібнюємо їх на дрібній тертці. Горбушу очищаємо і теж ріжемо маленькими шматочками. Огірок – тонкими смужками.
На рівній поверхні розкладаємо лист фольги. І на ньому будемо збирати шарами нашу закуску. І пам’ятайте – кожен наступний шар повинен бути трохи менше за розміром попереднього.
Шари: -морква (формуємо по всій площі рівний прямокутник), майонез, картопля, яйця, соус, зелень, смужку з шматочків горбуші і поряд розкладаємо огірки.
І приступаємо до скручування нашого ролу. Беремося за краї паперу і акуратно не поспішаємо загортаємо закуску. Притискаємо, ущільнюємо. І у нас вийшла ось така рибна ковбаска.
Закриваємо боки і прибираємо в холодильник на 2 години. Перед вживанням ріжемо на порційні шматочки.
Викладаємо в блюдо і прикрашаємо ікрою. Приємного апетиту.
Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою
Закуска виходить дуже смачною і добре виглядає на святковому столі. А екзотичний фрукт додає пікантну нотку у поєднанні сирів і рибки.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки рис
- 2 шт. авокадо
- 100-150 г сьомги (філе)
- 200 р. сиру твердих сортів
- 1 б. сир Філадельфія
- ¼ Ч. л. солі
- ¼ С. л. цукру
- 25 мл. винний оцет
- Чорний перець щіпка
Спосіб приготування:
Миємо та очищаємо фрукт як картоплю і ріжемо на маленькі кубики.
Рис відварюємо до готовності, перекладаємо в чашку і остуджуємо. Далі беремо оцет і висипаємо в нього цукор. Добре перемішуємо до повного розчинення солодощі. І виливаємо суміш у миску до зернової культури. Таким чином ми додамо рісу особливий присмак.
Сир твердий натираємо на дрібній тертці.
З сьомги знімаємо шкірку і подрібнюємо на шматочки (якщо трапляються кістки – видаляємо).
Сир Філадельфія – розминаємо і поміщаємо в кулінарний мішок. Відрізаємо кінчик з пакета. І будемо вміст мішка використовувати як соус.
Потім беремо кулінарне кільце і встановлюємо його на плоске блюдо. І збираємо наше частування шарами і намагаємося по можливості добре ущільнювати.
Кожний ряд будемо промащувати м’яким сиром по всій поверхні:
- сьомга,
- рис, посипаємо сіллю і перцем
- авокадо
- рис
- сьомга
- подрібнений сир
Даємо нашому частування настоятися 1-2 години в холодильнику. І приємного апетиту.
Салат з червоною рибою з крабовими паличками
Дуже незвичайний рецепт! Готувати закусочний тортик дуже просто. Як коржів будемо використовувати розгорнуті крабові палички.
Інгредієнти:
- 100 р. червона риба
- 4 шт. яйця
- 400 г крабові палички
- 150 г рис відварний
- 4 шт. огірки малосольні
- майонез — за смаком
Спосіб приготування:
Рис і яйця відварюємо до готовності. Потім яйця і огірки подрібнюємо на тертці.
Палички розморожуємо і знімаємо плівку. Потім їх розкручуємо. Рибу очищаємо і нарізаємо на шматочки (кісточки видаляємо).
Далі в зручну чашу висипаємо рис та інші підготовлені продукти. Додаємо туди ж майонез, і все добре перемішуємо.
Далі беремо, розкручені листи паличок викладаємо їх на плоску тарілку з нахлестом один на одного ярусами.
Зверху на них намазуємо нашу заготовку по всій поверхні і так робимо, до тих пір, поки не закінчиться суміш.
Верхівку промазуємо майонезом. Потім порційно розрізаємо і прикрашаємо на свій смак.
Приємного апетиту!
Листковий «Флагман»: з помідорами, сиром і яйцем
Швидкий у приготуванні і з’їдаються без залишку, цей чудовий салат не даремно називається — Флагман. Він стане головним на Вашому столі!
Інгредієнти:
- 250 гр. слабосоленої риби сімейства лососевих (форель, сьомга та ін)
- 4 яйця
- 2 помідори
- 150 гр сиру твердих сортів (не дуже гострий)
- 100 – 150 мл майонезу
Приготування:
Яйця відварюємо «круто» — 10 хв. А після охолодження, відділити білки від жовтків.
Почнемо подрібнювати складові. Так як готувати будемо шарами — намагайтеся не змішувати продукти.
- Жовтки розминаємо виделкою.
- Сир і яєчні білки натремо на тертці.
- Томати і сьомгу ріжемо кубиками.
Тепер почнемо збирати частування, дотримуючись чередность шарів:
- сьомга
- яєчні жовтки
- помідори
- сир
- майонез
- яєчний білки
Прикрасити можна рубаним зеленим луком!
Щоб блюдо стало смачнішим, а складові подружилися поставте блюдо на деякий час в холодильник.
Приємного апетиту!
«Зірка»: салат з креветками і червоною рибою
В продовження морської тематики, пропоную пригоститися морською зіркою. Правда не справжньою, але дуже смачною.
Інгредієнти:
- 200 р. риба (червона, малосольна)
- 300 р. креветки (очищені)
- 100 г сир твердий
- 2 шт. яйце куряче
- 100 г маслини (можна мариновані огірочки)
- 1 шт. помідор (великий)
- лимон, сметана, майонез, сіль (за смаком)
Спосіб приготування:
яйця відварюємо до готовності. Сир і яйця натираємо на тертці, маслини і креветки ріжемо невеликими шматочками.
Готуємо соус: сметана і майонез в рівних частинах, трохи лимонного соку, сіль за смаком. Змішуємо сир, яйця, креветки, оливки з соусом, викладаємо ложкою на блюдо у вигляді зірки.
Надаємо ложкою максимально ідеальну форму.
Помідор шаткуємо тонюсенькими скибочками і викладаємо на салат.
Фінальним шаром стане солоні рибні пластини.
Краще купувати рибну нарізку, тоді легко просто викласти її зверху рівненько і акуратненько.
В ідеалі потрібно посипати нашу зірку кунжутним насінням. Але якщо їх немає, припудрюємо подрібненим жовтком. Прикрашаємо маслинами і лимончиком. Приємного апетиту!
«Ситий боцман» з червоною рибою і кальмарами, прикрашений креветками
Закуска з морепродуктів готується легко і швидко. А виходить дуже смачною, ніжною і дуже корисною.
Інгредієнти:
- 150 р. форель (сьомга, горбушу)
- 2-3 тушки кальмари
- 60 р. сир твердих сортів
- 2 шт. варених яєць
- 2 ст. л. майонезу
- 5-6 шт. креветок для прикраси
Спосіб приготування:
Варимо до готовності яйця, остуджуємо і подрібнюємо на крупній тертці. Сир натираємо на середній. Рибу очищаємо і шаткуємо маленькими шматочками.
Очищаємо і відварюємо кальмари (не більше 3-4 хвилин). Опускаємо в киплячу підсолену воду (можна додати в бульйон кріп (сухий або свіжий).
Потім нарізаємо їх соломкою. Додаємо в них майонез, перець за смаком і перемішуємо.
Також чинимо і з креветками.
Беремо кулінарне кільце і ставимо його на плоску тарілку. Також ще нарізаємо із щільного файлу смужку. Поміщаємо його в кільце для підстраховки, щоб наша заготовка не розсипалася при знятті кола.
І починаємо збирати нашу страву шарами добре розподіляємо по поверхні:
Перший та наступні ряди: форель, майонез, яйця, кальмари, сир. Прикрашає кожен на свій смак. У цьому рецепті креветки (варені).
Соусом промазуємо кожен шар (крім сиру), але це на любителя. Даємо нашому частування настоятися в холодильнику на менш 1 години. Потім знімаємо кола. Кількість продуктів можна збільшувати на ваш смак. І приємного апетиту!
Сподіваюся вам сподобаються рецепти. І ви виберете собі найулюбленіший.