Сьогодні будемо знайомитися з черговими салатами з морепродуктів. Це звичайно не дуже дешево, але дуже смачно, корисно. Готуються вони легко і швидко. І своїм гарним виглядом вони не тільки прикрасять святковий стіл, але і викличуть апетит. А це щастя для справжньої господині.
Ми вже готували всіма улюблений оселедець під шубою оселедець під шубою у різних варіаціях. А тепер дійшла черга і до червоної рибки. Для приготування підійде будь-яка слабосолона риба-сьомга, лосось, форель, кета, горбуша. А також будемо до них додавати крабові палички, рис, фрукти та ін Якщо зацікавилися, починаємо творити.
Дуже смачний салат «Суші» — рецепт з червоною рибою шарами
Наступний рецепт не залишить байдужими любителів традиційної японської кухні. І головне таким суші наїстися навіть дуже голодний чоловік!
Інгредієнти:
- 240 гр червоної риби (лосось)
- 1 авокадо
- 2 огірка
- 200 р рису для суші
- 30 мл рисового оцту
- сіль, цукор за смаком
- майонез
- васабі
- кунжут
Спосіб приготування:
Готуємо рис: відварюємо в киплячій воді 10-15 і ще 10 хв. дамо потомитися — постояти під кришкою. Далі каструлю накриємо рушником і придавим його кришкою. У такому вигляді рис повинен пропарится ще 15 хвилин. Рушник забере зайву вологу.
На 200 гр. рису знадобиться 400 гр. води!
Лосось, огірок і авокадо ріжемо маленькими кубиками.
Перед використанням — видаліть шкірку у авокадо!
Далі готуємо заправку для рису. Для цього беремо маленьку піалу і в неї виливаємо 30 мл рисового оцту, додаємо чайну ложку солі і стільки ж цукру. Тепер заправку перемішуємо до повного розчинення сипучих продуктів!
Цю заправку виллємо в каструлю з рисом і гарненько перемішаємо!
Поки рис остигає займемося соусом. Готується він дуже просто — збиваємо в майонез з васабі. При цьому кількість гострої приправи регулюйте по своєму смаку!
Далі беремо кулінарне кільце, встановлюємо його на красиве плоске блюдо. І будемо починати збирати шарами наш шедевр.
Послідовність шарів:
Не забуваємо кожен ряд ущільнювати і змащувати нашим зеленим соусом.
- рис
- огірки (шар можна посолити)
- 1/2 частина лосося (присипаємо кунжутом)
- рис
- авокадо
- половину лосося
Посипаємо зверху кунжутом. Накриваємо нашу готування харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Після цього знімаємо форму і прикрашаємо свіжим кропом! Рекомендую подавати з маринованим імбиром і соєвим соусом. До речі, кажуть, соєвий соус, настояний на розмарин виходить просто чарівним!
Приємного апетиту.