Салати з червоною рибою – дуже смачні рецепти

Сьогодні будемо знайомитися з черговими салатами з морепродуктів. Це звичайно не дуже дешево, але дуже смачно, корисно. Готуються вони легко і швидко. І своїм гарним виглядом вони не тільки прикрасять святковий стіл, але і викличуть апетит. А це щастя для справжньої господині.

Ми вже готували всіма улюблений оселедець під шубою оселедець під шубою у різних варіаціях. А тепер дійшла черга і до червоної рибки. Для приготування підійде будь-яка слабосолона риба-сьомга, лосось, форель, кета, горбуша. А також будемо до них додавати крабові палички, рис, фрукти та ін Якщо зацікавилися, починаємо творити.

Дуже смачний салат «Суші» — рецепт з червоною рибою шарами

Наступний рецепт не залишить байдужими любителів традиційної японської кухні. І головне таким суші наїстися навіть дуже голодний чоловік!

Інгредієнти:

  • 240 гр червоної риби (лосось)
  • 1 авокадо
  • 2 огірка
  • 200 р рису для суші
  • 30 мл рисового оцту
  • сіль, цукор за смаком
  • майонез
  • васабі
  • кунжут

Спосіб приготування:

Готуємо рис: відварюємо в киплячій воді 10-15 і ще 10 хв. дамо потомитися — постояти під кришкою. Далі каструлю накриємо рушником і придавим його кришкою. У такому вигляді рис повинен пропарится ще 15 хвилин. Рушник забере зайву вологу.

На 200 гр. рису знадобиться 400 гр. води!

Лосось, огірок і авокадо ріжемо маленькими кубиками.

Перед використанням — видаліть шкірку у авокадо!

Далі готуємо заправку для рису. Для цього беремо маленьку піалу і в неї виливаємо 30 мл рисового оцту, додаємо чайну ложку солі і стільки ж цукру. Тепер заправку перемішуємо до повного розчинення сипучих продуктів!

Цю заправку виллємо в каструлю з рисом і гарненько перемішаємо!

Поки рис остигає займемося соусом. Готується він дуже просто — збиваємо в майонез з васабі. При цьому кількість гострої приправи регулюйте по своєму смаку!

Далі беремо кулінарне кільце, встановлюємо його на красиве плоске блюдо. І будемо починати збирати шарами наш шедевр.

Послідовність шарів:

Не забуваємо кожен ряд ущільнювати і змащувати нашим зеленим соусом.

  • рис
  • огірки (шар можна посолити)
  • 1/2 частина лосося (присипаємо кунжутом)
  • рис
  • авокадо
  • половину лосося

Посипаємо зверху кунжутом. Накриваємо нашу готування харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Після цього знімаємо форму і прикрашаємо свіжим кропом! Рекомендую подавати з маринованим імбиром і соєвим соусом. До речі, кажуть, соєвий соус, настояний на розмарин виходить просто чарівним!

Приємного апетиту.

Салат із солоною червоною рибою, помідорами і сиром

Блюдо виходить дуже свіжим і легким! Готується без майонезу ( що не мало важливо для тих, хто стежить за фігурою).

Інгредієнти:

  • червона риба
  • листя салату
  • сир рікотта
  • помідори
  • сіль
  • оливкова олія
  • бальзамін

Спосіб приготування:

Продукти миємо, обсушуємо на паперовому рушнику. Морепродукт ріжемо тоненькими пластинами, сир і помідори кільцями.

Беремо кулінарне кільце, поміщаємо його на плоскій тарілці. І починаємо збирати частування.

Листя салату, слайсы рибки, листя, кільця сиру, кружечки помідорів;

Всі намагаємося по можливості ущільнити. Потім солимо. Зверху додаємо оливкову олію і бальзамін. Знімаємо кільце. І приємного апетиту!

«Царський» салат-торт з червоною рибою та ікрою

Ніжний, неймовірний, дивовижний, королівський , царський ці епітети як не можна краще підходять до незвичайного закусочного тотику!

Інгредієнти:

  • 800 р. картопля варена
  • 7 шт. варені яйця
  • 2-3 шт. огірки свіжі
  • 200-300 р. червона риба (сьомга)
  • сир Філадельфія
  • майонез;

Для прикраси:

  • 50 р. червона ікра
  • лимон;
  • зелень кропу.

Спосіб приготування:

Відварену заздалегідь картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. Яйця також подрібнюємо. Додаємо до них майонез і перемішуємо. Огірки очищаємо від шкіри. Ріжемо їх кубиками, кидаємо в них ложку соусу і добре перевертаємо.

Семгуу очищаємо і нарізаємо на невеликі смужки і одразу видаляємо з них кісточки).

Форму для закуски вистилаємо харчовою плівкою.

 

  • рівним щільним шаром покриваємо дно і стінки тари картоплею;
  • злегка змащуємо майонезом;
    І важливо: трохи залишаємо цього овоча ще для одного шару.
  • рівномірно викладаємо яйця, по центру залишаємо невелике поглиблення;
  • огірки;
  • риба;
  • закриваємо картоплею;

 

Заготівлю злегка притискаємо руками і закриваємо плівкою. І ставимо в холодильник на кілька годин. Після закінчення часу. Дістаємо наше частування. Знімаємо плівку і перевертаємо на плоске блюдо.

Змащуємо сиром Філадельфія. Прикрашаємо лимоном, ікрою і зеленню.

Приємного апетиту.

Дуже смачний листковий салат з червоною рибою і картоплею — рецепт до Нового року

Якщо Ви любите пригощати друзів і близьких смачно і незвично, тоді це страва для Вас! Усі потрібні продукти напевно знайдуться в холодильнику, а в результаті вийде дуже класна Новорічна закуска!

Інгредієнти:

  • 3-5 шт. картоплі
  • 200-300 г вершкового сиру
  • 200-300 р. слабосоленої сьомги
  • 1 головка цибулі
  • 4 – 6 яйця
  • 2-3шт. моркви
  • 100 р. твердий. сиру
  • 30 р. злив. масла
  • майонез

Для прикраси:

  • зелень петрушки, кріп, біла частина зеленої цибулі

Спосіб приготування:

Миємо й відварюємо продукти до готовності. Потім чистимо і подрібнюємо. Картоплю на крупній тертці. Морква, сир — на дрібній. Яйця відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо або дрібно ріжемо.

Сьомгу рубаємо маленькими шматочками. Цибулю чистимо і обдаємо його окропом. Потім зливаємо рідину і змішуємо його з сьомгою. Туди ж додаємо тертого вершкового сиру. І гарненько все перемішуємо.

І починаємо збирати нашу смачну закуску. Для цього нам знадобиться форма для запікання.

Встановлюємо її на плоске блюдо і викладаємо всі компоненти шарами:

 

  • Картопля.
  • Сьомга.
  • Жовтки.
  • Морква, майонез.
  • Сир твердий.
  • Зверху потерте вершкової олії.
  • Яєчні білки, соус

 

Прикрашаємо блюдо дрібно січеною зеленню кропу, петрушки і білої частини цибулі. А як дивимося по ситуації на Новий рік дуже добре буде виглядати у вигляді ялинки. Даємо нашій страві постояти в холодильнику кілька годин. Потім знімаємо кільце. Приємного апетиту.

Салат «Роли» з червоною рибою і огірком

Хто сказав, що шари повинні бути горизонтально? Ми розташуємо їх по колу. Зовні закуска нагадує роли. Цікаво, яким вона вийде на смак? Спробуємо!

Інгредієнти:

  • 2 шт. морква
  • 3 шт. картопля
  • 3 шт. яйця
  • 1 шт. огірок
  • 200 р. червона риба (горбуша, сьомга, форель)
  • 1 пучок кріп
  • 2-3 ст. л. червона ікра
  • майонез, сіль за смаком

Спосіб приготування:

Овочі миємо, відварюємо до готовності. І подрібнюємо їх на дрібній тертці. Горбушу очищаємо і теж ріжемо маленькими шматочками. Огірок – тонкими смужками.
На рівній поверхні розкладаємо лист фольги. І на ньому будемо збирати шарами нашу закуску. І пам’ятайте – кожен наступний шар повинен бути трохи менше за розміром попереднього.

Шари: -морква (формуємо по всій площі рівний прямокутник), майонез, картопля, яйця, соус, зелень, смужку з шматочків горбуші і поряд розкладаємо огірки.

І приступаємо до скручування нашого ролу. Беремося за краї паперу і акуратно не поспішаємо загортаємо закуску. Притискаємо, ущільнюємо. І у нас вийшла ось така рибна ковбаска.

Закриваємо боки і прибираємо в холодильник на 2 години. Перед вживанням ріжемо на порційні шматочки.

Викладаємо в блюдо і прикрашаємо ікрою. Приємного апетиту.

Дуже смачний салат з авокадо і червоною рибою

Закуска виходить дуже смачною і добре виглядає на святковому столі. А екзотичний фрукт додає пікантну нотку у поєднанні сирів і рибки.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки рис
  • 2 шт. авокадо
  • 100-150 г сьомги (філе)
  • 200 р. сиру твердих сортів
  • 1 б. сир Філадельфія
  • ¼ Ч. л. солі
  • ¼ С. л. цукру
  • 25 мл. винний оцет
  • Чорний перець щіпка

Спосіб приготування:

Миємо та очищаємо фрукт як картоплю і ріжемо на маленькі кубики.

Рис відварюємо до готовності, перекладаємо в чашку і остуджуємо. Далі беремо оцет і висипаємо в нього цукор. Добре перемішуємо до повного розчинення солодощі. І виливаємо суміш у миску до зернової культури. Таким чином ми додамо рісу особливий присмак.

Сир твердий натираємо на дрібній тертці.

З сьомги знімаємо шкірку і подрібнюємо на шматочки (якщо трапляються кістки – видаляємо).

Сир Філадельфія – розминаємо і поміщаємо в кулінарний мішок. Відрізаємо кінчик з пакета. І будемо вміст мішка використовувати як соус.

Потім беремо кулінарне кільце і встановлюємо його на плоске блюдо. І збираємо наше частування шарами і намагаємося по можливості добре ущільнювати.

Кожний ряд будемо промащувати м’яким сиром по всій поверхні:

 

  • сьомга,
  • рис, посипаємо сіллю і перцем
  • авокадо
  • рис
  • сьомга
  • подрібнений сир

 

Даємо нашому частування настоятися 1-2 години в холодильнику. І приємного апетиту.

Салат з червоною рибою з крабовими паличками

Дуже незвичайний рецепт! Готувати закусочний тортик дуже просто. Як коржів будемо використовувати розгорнуті крабові палички.

Інгредієнти:

  • 100 р. червона риба
  • 4 шт. яйця
  • 400 г крабові палички
  • 150 г рис відварний
  • 4 шт. огірки малосольні
  • майонез — за смаком

Спосіб приготування:

Рис і яйця відварюємо до готовності. Потім яйця і огірки подрібнюємо на тертці.

Палички розморожуємо і знімаємо плівку. Потім їх розкручуємо. Рибу очищаємо і нарізаємо на шматочки (кісточки видаляємо).

Далі в зручну чашу висипаємо рис та інші підготовлені продукти. Додаємо туди ж майонез, і все добре перемішуємо.

Далі беремо, розкручені листи паличок викладаємо їх на плоску тарілку з нахлестом один на одного ярусами.

Зверху на них намазуємо нашу заготовку по всій поверхні і так робимо, до тих пір, поки не закінчиться суміш.

Верхівку промазуємо майонезом. Потім порційно розрізаємо і прикрашаємо на свій смак.

Приємного апетиту!

Листковий «Флагман»: з помідорами, сиром і яйцем

Швидкий у приготуванні і з’їдаються без залишку, цей чудовий салат не даремно називається — Флагман. Він стане головним на Вашому столі!

Інгредієнти:

  • 250 гр. слабосоленої риби сімейства лососевих (форель, сьомга та ін)
  • 4 яйця
  • 2 помідори
  • 150 гр сиру твердих сортів (не дуже гострий)
  • 100 – 150 мл майонезу

Приготування:

Яйця відварюємо «круто» — 10 хв. А після охолодження, відділити білки від жовтків.

Почнемо подрібнювати складові. Так як готувати будемо шарами — намагайтеся не змішувати продукти.

  • Жовтки розминаємо виделкою.
  • Сир і яєчні білки натремо на тертці.
  • Томати і сьомгу ріжемо кубиками.

Тепер почнемо збирати частування, дотримуючись чередность шарів:

 

  • сьомга
  • яєчні жовтки
  • помідори
  • сир
  • майонез
  • яєчний білки

 

Прикрасити можна рубаним зеленим луком!

Щоб блюдо стало смачнішим, а складові подружилися поставте блюдо на деякий час в холодильник.

Приємного апетиту!

«Зірка»: салат з креветками і червоною рибою

В продовження морської тематики, пропоную пригоститися морською зіркою. Правда не справжньою, але дуже смачною.

Інгредієнти:

  • 200 р. риба (червона, малосольна)
  • 300 р. креветки (очищені)
  • 100 г сир твердий
  • 2 шт. яйце куряче
  • 100 г маслини (можна мариновані огірочки)
  • 1 шт. помідор (великий)
  • лимон, сметана, майонез, сіль (за смаком)

Спосіб приготування:

яйця відварюємо до готовності. Сир і яйця натираємо на тертці, маслини і креветки ріжемо невеликими шматочками.

Готуємо соус: сметана і майонез в рівних частинах, трохи лимонного соку, сіль за смаком. Змішуємо сир, яйця, креветки, оливки з соусом, викладаємо ложкою на блюдо у вигляді зірки.

Надаємо ложкою максимально ідеальну форму.
Помідор шаткуємо тонюсенькими скибочками і викладаємо на салат.

Фінальним шаром стане солоні рибні пластини.

Краще купувати рибну нарізку, тоді легко просто викласти її зверху рівненько і акуратненько.
В ідеалі потрібно посипати нашу зірку кунжутним насінням. Але якщо їх немає, припудрюємо подрібненим жовтком. Прикрашаємо маслинами і лимончиком. Приємного апетиту!

«Ситий боцман» з червоною рибою і кальмарами, прикрашений креветками

Закуска з морепродуктів готується легко і швидко. А виходить дуже смачною, ніжною і дуже корисною.

Інгредієнти:

  • 150 р. форель (сьомга, горбушу)
  • 2-3 тушки кальмари
  • 60 р. сир твердих сортів
  • 2 шт. варених яєць
  • 2 ст. л. майонезу
  • 5-6 шт. креветок для прикраси

Спосіб приготування:

Варимо до готовності яйця, остуджуємо і подрібнюємо на крупній тертці. Сир натираємо на середній. Рибу очищаємо і шаткуємо маленькими шматочками.

Очищаємо і відварюємо кальмари (не більше 3-4 хвилин). Опускаємо в киплячу підсолену воду (можна додати в бульйон кріп (сухий або свіжий).

Потім нарізаємо їх соломкою. Додаємо в них майонез, перець за смаком і перемішуємо.

Також чинимо і з креветками.

Беремо кулінарне кільце і ставимо його на плоску тарілку. Також ще нарізаємо із щільного файлу смужку. Поміщаємо його в кільце для підстраховки, щоб наша заготовка не розсипалася при знятті кола.

І починаємо збирати нашу страву шарами добре розподіляємо по поверхні:

Перший та наступні ряди: форель, майонез, яйця, кальмари, сир. Прикрашає кожен на свій смак. У цьому рецепті креветки (варені).

Соусом промазуємо кожен шар (крім сиру), але це на любителя. Даємо нашому частування настоятися в холодильнику на менш 1 години. Потім знімаємо кола. Кількість продуктів можна збільшувати на ваш смак. І приємного апетиту!

Сподіваюся вам сподобаються рецепти. І ви виберете собі найулюбленіший.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *