Курка в духовці цілком – найсмачніші рецепти

Сьогодні ми будемо запікати в духовці курочку цілком. Її можна подати як самостійне блюдо, так і використовувати в салатах.

Для того щоб дієтичне м’ясо радувало своїм прекрасним виглядом і дивовижним ароматом, будемо використовувати різні приправи, соєвий соус, гірчицю, майонез. А якщо додати фруктів – вийде казка.

Пропоную познайомитися з простими варіантами приготування цієї домашньої птиці. Починаємо?

Курка з яблуками в духовці цілком — найсмачніший рецепт

У цьому варіанті ми використовуємо пакет (рукав) для запікання. А для різноманітності смаку будемо фрукти, в даному випадку яблука. Можна брати будь-які, які вам подобаються і експериментувати.

Інгредієнти:

  • тушка курчати
  • 2 яблука
  • 1 зубчик часнику
  • соняшникова олія
  • сіль
  • перець
  • приправа (італійські трави, паприка)

Спосіб приготування:

Птицю миємо, обсушуємо на паперових полотенчиках.
Потім беремо невелику миску. І будемо готувати соус. Виливаємо в неї 2 ст. ложки рослинної олії.

Додаємо туди ж 1 ч. л. солі, очищений і пропущений через прес часник, суміш перців і прянощі за смаком. Все перемішуємо. І цією сумішшю будемо обмазувати наш основний продукт. По всій зовнішній поверхні, а потім і всередині.

Фрукти моєму, очищаємо від нутрощів, нарізаємо на скибочки. І начиняємо ними курочку. Після цього поміщаємо її в відрізаний харчової рукав. Зав’язуємо його з двох сторін. Зубочисткою робимо вгорі пакету проколи, щоб мішок не вибухнув. Залишаємо його на 40-50 хвилин маринуватися.

Потім поміщаємо нашу заготовку на піддон і відправляємо в електричну духовку на 1 годину. Будемо запікати при 200 °С. Після цього дістаємо, трохи даємо охолонути.

Курка, фарширована яблуками і запечена в рукаві готова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *