Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Про нього мало хто знає. У сучасному світі, він поступово набирає популярність за своїх корисних і смачних властивостей. Так як його не варять, а запарюють. А для аромату додають трави, мед, шипшина, глід і т. д.

Приготований таким чином узвар, дозволяє зберегти корисні властивості в сухофруктах.

Такий напій в зимовий період захищає наш організм від авітамінозу і використовувався як ліки.
Як описує письменник В. С. Шмельов у своїй прозі — напій готували святвечір і ставили під ікони , як би в дар Христу.

Подавати його слід до свят: Різдва, Водохреща.

Ну що почнемо знайомство?

Узвар з шипшини і сухофруктів — рецепт бприготовления в домашніх умовах

Компот з фруктів можна готувати цілий рік, за винятком літніх місяців. У такому напої міститься багато аскорбінки. І це сприяє насичення організму вітаміном С. А поданий разом з кутею на Різдво, напій набуває особливе, святкове звучання!

Інгредієнти:

  • набір сухофруктів
  • вода
  • цукор
  • шипшина (10 – 15 шт)

Спосіб приготування:

Фрукти добре перебираємо і промиваємо в теплій воді, для того щоб вони трохи набрякли. Потім зливаємо з них всю вологу. Тим часом ставимо каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Висипаємо в неї сипучий компонент (на 2 літри води 3-4 ст. цукру) і кип’ятити ще 5 хвилин до його повного розчинення.

Після цього кидаємо в сироп сухі продукти за рецептом.

Проварюємо 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь. Даємо нашій солодощі настоятися кілька годин.

Після цього він буде з насиченим смаком і ароматом.

Різдвяний напій готовий!

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *