Про нього мало хто знає. У сучасному світі, він поступово набирає популярність за своїх корисних і смачних властивостей. Так як його не варять, а запарюють. А для аромату додають трави, мед, шипшина, глід і т. д.
Приготований таким чином узвар, дозволяє зберегти корисні властивості в сухофруктах.
Такий напій в зимовий період захищає наш організм від авітамінозу і використовувався як ліки.
Як описує письменник В. С. Шмельов у своїй прозі — напій готували святвечір і ставили під ікони , як би в дар Христу.
Подавати його слід до свят: Різдва, Водохреща.
Ну що почнемо знайомство?
Узвар з шипшини і сухофруктів — рецепт бприготовления в домашніх умовах
Компот з фруктів можна готувати цілий рік, за винятком літніх місяців. У такому напої міститься багато аскорбінки. І це сприяє насичення організму вітаміном С. А поданий разом з кутею на Різдво, напій набуває особливе, святкове звучання!
Інгредієнти:
- набір сухофруктів
- вода
- цукор
- шипшина (10 – 15 шт)
Спосіб приготування:
Фрукти добре перебираємо і промиваємо в теплій воді, для того щоб вони трохи набрякли. Потім зливаємо з них всю вологу. Тим часом ставимо каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Висипаємо в неї сипучий компонент (на 2 літри води 3-4 ст. цукру) і кип’ятити ще 5 хвилин до його повного розчинення.
Після цього кидаємо в сироп сухі продукти за рецептом.
Проварюємо 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь. Даємо нашій солодощі настоятися кілька годин.
Після цього він буде з насиченим смаком і ароматом.
Різдвяний напій готовий!
Приємного апетиту!