Великодні паски — прості і смачні рецепти

Добрий день всім!

Ось і підходить до кінця семитижневий піст. У п’ятницю перед Світлим воскресінням господині готують різні скоромні страви (салати, крочку тощо). Основними ж будуть паски, сир і фарбовані яйця.

Сьогодні поговоримо про великодні паски. Я вже ділилася з вами самими смачними рецептами. Зараз будемо розглядати прості варіанти приготування пасхального хліба (без проблем). Всі вони дуже легкі, так що у всіх все вийде.

Як і належить будемо готувати здобне тісто і додамо в нього родзинки, прянощі або горіхи. Прикрашаємо глазур’ю на свій смак.

Паска великодня: простий і смачний рецепт з сухими дріжджами

За запропонованим рецептом випічка виходить дуже смачною, соковитою і ніжною. Печуть їх не перший рік, він уже перевірений роками. При роботі з тестом, головне, щоб у приміщенні було тепло, і були відсутні протяги.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 500 мл. молока
  • 1 п. дріжджів (сухих)
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. борошна

Для тіста:

  • 5 жовтків
  • ½ П. вершкового масла
  • 130 р. родзинок
  • 100 р. цукати
  • 100 р. цукру
  • борошно
  • ½ Ч. л. соди

Спосіб приготування:

Продукти ми дістали заздалегідь, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Молоко підігріваємо до температури 300 С. Борошно просіваємо. Родзинки промиваємо, запарюємо на10-15 хвилин у гарячій воді. Потім його просушуємо. Розтопимо вершкове масло. Тепер приготуємо в першу чергу опару. Виливаємо теплу рідину в глибоку чашу. Висипаємо туди цукор, дріжджі, борошно. Перемішуємо, суміш повинна вийти по консистенції, як рідка сметана.

Залишаємо постояти на 30 хвилин у тепле місце. Висипаємо в опару поступово цукор, родзинки, цукати. Все добре перемішуємо. Додаємо в суміш жовтки.

Розбиваємо їх до однорідності. При постійному помішуванні вводимо борошно. Потім вливаємо розтоплене масло і соду. Все розмішуємо. І напевно знаєте, як тільки тісто буде збиратися в грудку. Воно готове. Обмазуємо кулька рослинним маслом, щоб воно не прилипало до форм. Ставимо його в тепле місце на расстойку на 20-35 хвилин. Після закінчення часу, наше тісто піднялося. Його ми обминаємо. Це робимо з середини, потім з країв. Дістаємо їх з чаші. Укладаємо на робочу поверхню столу. Відриваємо чи можна відрізати шматок від тесту. Скачуємо з нього кульку і поміщаємо в підготовлену форму.

Заповнюємо їх тестом на половину обсягу. Накриваємо серветкою (рушником, плівкою) і даємо постояти 15 — 20 хвилин. Вставляємо в центр кожного вироби дерев’яні палички. Ставимо їх у розігріту духовку на 30-40 хвилин. Випікати будемо при температурі 180-200 0С.

Готовність визначаємо за цим паличкам. Якщо її витягнути, і вона залишиться сухою. Все готово. Виймаємо їх з печі. І залишаємо остигати. Як прикрашати дивіться тут.

Зі святом вас. Приємного апетиту.