Смачна курочка — це відмінний варіант для як для повсякденного, так і для святкового столу. А перед запеченою в духовці цілком з рум’яною скоринкою, взагалі мало хто зможе встояти.
Для тих хто любить похрумтіти нагадаю, що перед приготуванням тушку треба добре промити і обсушити. Саме подсохшая шкурка дасть приємний хрускіт, а спеції додадуть не тільки аромат, але і додадуть красивий колір готового блюда.
Варіантів приготування безліч. Хочу поділитися деякими з Вами. Ну що почнемо?
Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою з картоплею
Рецепт найпростіший, але блюдо виходить дуже смачним. І прикрасить собою будь-який стіл. А запах, курочки і підсмаженою картопельки збере за сімейною вечерею всіх домочадців.
Інгредієнти:
- курка
- сіль з розрахунку 1 ч. л. на 1 кг.
- перець чорний. мелений за смаком
Спосіб приготування:
Готуємо тушку для готування. Для цього ми чистимо її, відрізаємо все зайве, миємо. Після всіх цих маніпуляцій обсушуємо і починаємо сольовий масаж. Обсипаємо сіллю з розрахунку 1 ч. ложка на 1 кг продукту. Потім перчимо за смаком. Далі беремо деко і змащуємо його жиром, також додаємо зрізаний жир.
Укладаємо птицю на форму і залишаємо на 30 хвилин маринуватися. Чистимо і нарізаємо соломкою картоплю. І поміщаємо її поруч з дичиною. Поміщаємо в розігріту духовку на 1,5-2 години.
Час смаження залежить від ваги (1 кг-60 хвилин) при температурі 180-200 °С. Готовність перевіряємо шпажкою або проколюємо ножем. Бажано поливати жиром готування жиром для утворення рум’яної хрусткої скоринки. І щоб не вийшли чіпси, також бажано їх помішувати. І приємного апетиту.
Як запекти курку в фользі в духовці цілком з овочами
Дичина, приготовлена таким способом, виходить дуже ніжним і ароматним, просоченим спеціями і приправами.
Інгредієнти:
- бройлер
- 500 р. баклажани
- 500 р. спаржева квасоля
- 2шт. солодкий перець
- 300-500 р. гриби
- 1-2 шт. морква
- 1 гол. цибуля
- 3 ст. л. йогурт
- 1 ч. л. гірчиця
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Птицю чистимо, промиваємо. Потім обріжемо жир. І помістимо його під шкірку грудки.
Далі приготуємо маринад. Беремо миску і виливаємо в неї йогурт, гірчицю, спеції і сіль. Все гарненько розмішуємо. І натираємо цією сумішшю тушку.
Після цього беремося за овочі та печериці. Їх обов’язково миємо, обсушуємо, очищаємо у міру потреби. І приступаємо подрібнювати соломкою моркву.
Також чинимо з болгарином. Цибулю шаткуємо тоненькими кільцями. Гриби нарізаємо невеликими шматочками. Всі підготовлені продукти укладаємо на скляний піддон. Зверху водружаем тушку і зарываем її в овочі.
Накриваємо форму фольгою. І ставимо страву в розігріту піч на 60-90 хвилин. Час смаження залежить від ваги продуктів.
По готовності м’яса, знімаємо фольгу і поливаємо її соком. Овочі перемішуємо і ще раз поміщаємо частування в духовку на 10-15 хвилин, для одержання рум’яної скоринки. І приємного апетиту.
Рецепт курки з апельсинами і медом
Цей рецепт перевірений часом. Спробуйте і ви відразу закохаєтесь в нього. Він простий у виконанні, кінцевий результат вас не розчарує. А завдяки меду і фрукту, блюдо вийде з красивою рум’яною скоринкою з приємним пікантним смаком.
Інгредієнти:
- кура
- 1 ст. л. меду
- апельсин
- 1 ч. л. сіль
- 1 ч. л. приправа для курки
Спосіб приготування:
Курча перевіряємо і видаляємо все зайве (жир, шкіру, волосся). Потім і чисту, обсушену тушку натираємо сіллю з усіх боків і залишаємо на 15-20 хвилин в чаші на столі.
Фрукт розрізаємо на частини. Далі в мед додаємо приправу і сік цитруса. Мед не розтоплюємо, він сам розійдеться з допомогою компонентів.
І ось такою смакотою промазуємо нашу куру. І поміщаємо її в холодильник на 1-2 години. Відразу після цього перекладаємо птицю у форму і відправляємо запікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Періодично треба діставати заготівлю і змащувати її виділеним соком. Як тільки верхня частина підрум’яниться, накриваємо її фольгою.
І залишаємо доходити до готовності. І ось така красуня у нас вийшла. Приємного апетиту.
Смачна курочка в духовці з хрусткою скоринкою на банку
За цим рецептом, частування виходить соковитим і просочується ароматами не тільки зовні, але і зсередини. Банку обов’язково повинна бути чистою (без присутності папери). Та все дуже просто готується, а в результаті отримуємо відмінне блюдо як для святкового столу, так і для повсякденного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- курча
- по 1 ч. л. сіль, перець, гірчиця
- 1 ч. л. раст. масла
- банку 0,7 л. чистий
- лавровий лист і розмарин
Спосіб приготування:
Птицю промиваємо й обсушуємо на паперових полотенчиках. Далі беремо спеції і змішуємо їх разом. Додаємо туди ж і масло. З ним приправа краще розкривається і утворюється рум’яна кірочка. Робимо надрізи на грудці основного продукту. І натираємо тушку приготованою сумішшю. Залишаємо промаринуватися на 20-30 хвилин.
Смажити будемо на банці зі спеціями. І обов’язково наллємо в неї води. Рідина буде кипіти, і прогрівати дичину зсередини. І вийде вона рум’яної з хрусткою скоринкою.
Банку краще брати довгу з вузьким горлечком.
Відправляємо птицю з тарою в розігріту духовку.
Верхівку накриваємо фольгою хвилин на 40-50, щоб не згоріла. Смажитися буде при 180-200 °С.
Після того як скинемо фольгу, тушку бажано поливати соком, щоб була рум’яніша. Готувати будемо 90 хвилин. Прикрашати можна на ваш смак. І приємного апетиту.
Рецепт курки в рукаві для запікання
Це самий без програшний варіант готування — в рукаві. Блюдо завжди виходить дуже смачним, ароматним і соковитим. Ну і звичайно залежить від маринаду.
Інгредієнти:
- кура
для маринаду
- 1 ст. л. сметана
- 2 ст. л. майонез
- 1 ч. л. гірчиці
- сіль за смаком
- 1 ч. л. паприки
- ½ Ч. л. коріандр
- 1 ч. л. приправа
- червоний і чорний мелений перець за смаком
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. л. рослинної олії
- цукор щіпка (для підсилення смаку)
Спосіб приготування:
Беремо миску і виливаємо в неї сметану і всі компоненти за рецептом. Часник чистимо і подрібнюємо через прес і відправляємо туди ж. Все перемішуємо. І обмазуємо нашої ароматною сумішшю підготовлену тушку (промиту і обсушену).
Потім перешкодимо нашу готування в рукав для запікання.
Зав’язуємо з двох сторін. Викладаємо її на піддон або спеціальну форму. І залишаємо маринуватися на 2-3 години. Потім робимо зверху проколи, щоб пакет не вибухнув. І ставимо нашу страву в розігріту духовку на 80-90 хвилин.
Готовність перевіряємо шпажкою. Смажимо при температурі 200 °С. Можна після закінчення часу зробити надрізи і перевірити, якщо м’ясо легко відділяється від кістки і при цьому не виділяється рожева рідина. Це значить все готово. І приємного апетиту.
Запечена курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою
Це дуже простий рецепт приготування. І той же час безпрограшний варіант. Мінімум компонентів, які завжди знайдуть на кухні у господині. Підійде як для сімейного вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- курча
- часник
- сіль
- приправа
- майонез
Спосіб приготування:
Тушку переглядаємо її гарненько, щоб не було пір’я і залишків нутрощів. Потім промиваємо й обсушуємо.
Змішуємо сіль, приправи і майонез. Суміш перемішуємо і обмазуємо нею нашу дичину. Даємо страві настоятися 30-40 хвилин.
Далі підготуємо форму. На її дно викладаємо порізаний часник і жир з тушки (якщо є).
Після цього ставимо в розігріту духовку на 50-60 хвилин (до появи золотистої скоринки) при температурі 180-200 °С. Готовність перевіряємо ножем або шпажкою. Для того щоб вона була соковитою, можна поливати її виділеним соком під час смаження. Після цього перекладаємо нашу готування на красиву тарілку, можна зверху посипати подрібненою зеленню.
І приємного апетиту!
Курочка на солі — кращий рецепт
М’ясо бройлера виходить дуже соковитим, якщо його приготувати на солі. Хоча сіль і вбирає весь жир, але при цьому тушка вражає своєю соковитістю і ніжним смаком. А приправи додадуть гідний аромат.
Інгредієнти:
- курча
- 1 ст. л. куркума.
- 1 ст. л. приправа для курки
- 1 кг солі
- оливкова олія
- перець — за смаком
- 1 кг картоплі
Спосіб приготування:
М’ясо промиваємо, відрізаємо частина куприка, і кінчики крил. Але можна цього не робити. На піддон висипаємо сіль, розрівнюємо рівним шаром по всій поверхні.
Потім беремо тушку і ріжемо грудку. Всередині вмочаємо паперовими рушниками, таким чином, ми прибираємо все зайве. Далі будемо натирати приправами (можна по черзі або змішати їх всі) з двох сторін.
А щоб вони добре трималися на м’якій поверхні, поливаємо рослинним маслом. Розтираємо і втираємо її по поверхні. І не забуваємо посолити. Після того, як маніпуляції з масажем тушки закінчені, перекладаємо його на піддон. І намагаємося якомога краще тушку розпрямити.
Картоплю промиваємо і разрежем навпіл (велику на кілька частин). Увага — не очищаємо. Обмазуємо її рослинним маслом. І на шкірку викладаємо навколо основного продукту на сіль.
І відправляємо нашу готування в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Смажимо при температурі 180 -200 0С. І приємного апетиту.
Рецепт курочки на пляшці з хрусткою скоринкою
Дуже простий і досить швидкий спосіб приготування дуже смачного і ароматного страви. Раніше нам батьки готували птицю на пляшці, для цього її добре промивали і очищали від паперу. Зараз пляшку можна замінити спеціальним пристосуванням. Принцип дії однаковий. Блюдо виходить дуже ароматним з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- курка ціла
- сіль
- приправа (за смаком)
- 2-3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Тушку чистимо, миємо, обсушуємо і поміщаємо в зручну чашу. Потім будемо її маринувати. Для цього ми її підсолимо (з розрахунку 1 ч. л. на кг ваги). Потім присипаємо приправою і втираємо її по всі поверхні дичини. Пропускаємо через прес очищений часник. І також робимо їм масаж нашого продукту. Після цього залишаємо дичину маринуватися на 2-3 години в теплому місці.
Далі після закінчення часу беремо піддон і встановлюємо на нього чисту пляшку з водою або спеціальне пристосування (дуже добре замінює скляну тару).
На нього ми садимо нашу птицю. На дно форми наливаємо 200-300 мл. води, але можна і більше.
Не забуваємо про рідину, так як в процесі смаження буде капати жир, і щоб він не горів, нам потрібна в низу вода. А ще вона додасть соковитість частування. І відправляємо тару з вмістом в розігріту духовку. Час приготування 80-100 хвилин, при температурі 180-200 °С.
Після закінчення часу перевіряємо готовність і приємного апетиту.
Як приготувати курку цілком з хрусткою скоринкою з майонезом і часником
У цьому рецепті використовуємо мінімум компонентів. Але запечена тушка виходить дуже соковитою з приємним ароматом. А рум’яна кірочка своїм виглядом викликає апетит і виділяє такий запах, що домочадці вже біжать на кухню знімати пробу. Готуйте із задоволенням.
Інгредієнти:
- курча
- 100 р. майонезу
- 3-5 зубчиків часнику
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Птицю переглядаємо, очищаємо від пір’я і прибираємо всі залишки нутрощів. Потім промиємо й обсушуємо паперовим полотенчиками. Часник чистимо і нарізаємо дрібними шматочками (можна пропустити через прес). І висипаємо його в миску.
Потім беремо тушку і викладаємо у форму для запікання. Далі її солимо, перчимо і обмазуємо з усіх боків майонезом. І після цього обсипаємо рівномірно всю її часником.
Залишаємо на 30 хвилин промаринуватися при кімнатній температурі. Потім відправляємо заготовку в розігріту духовку на 40 -60 хвилин. Запікати будемо при температурі 180 °С.
Після цього перевіряємо м’ясо на готовність (шпажкою або ножем). Прикрашаємо смачну і соковиту курочку свіжою зеленню кропу. Приємного апетиту.
Курка з рисом в рукаві
У цьому рецепті ми готуємо дві страви в одному. І у нас на вечерю або обід буде ніжне і дуже соковите м’ясо птиці, яке буквально тане в роті. З не менш прекрасним і смачним гарніром. Можете також додати свої улюблені приправи.
Інгредієнти:
- курча
- 1 – 2 головку цибулі
- 300 р. рис
- 2 ст. ложки кетчупу
- 1 середня морква
- 150 р. сиру
- ½ Ч. л. приправи для корейської моркви
- 1-2 ст. ложки майонезу
- 2-3 зуб. часнику
Спосіб приготування:
Першим ділом ми відварюємо рис до готовності.
Очищений і дрібно нашатковану цибулю перекладаємо в сковорідку. До нього додаємо натерту на крупній тертці вимиту й очищену моркву. Додаємо до овочів приправу і кетчуп. Потім все перемішуємо і залишаємо масу тушкуватися на середньому вогні.
Далі приготуємо начинку. Для цього з’єднуємо рис, овочі і дрібно нарізаний кубиками сир. Робимо для них струс, щоб продукти подружилися (гарненько перевертаємо).
Тушку ми промиємо, обсушуємо, натираємо спеціями. І починаємо фарширувати нашу героїню приготованою масою.
Потім беремо нитку з голкою і зашиємо нашу курочку зверху і знизу. Перекладемо нашу заготовку в рукав для запікання. Обмазуємо птицю майонезом. Додамо в пакет, дрібно порізаний часник. Потім його завяжем з двох сторін. Зверху зробимо проколи ножем, щоб рукав не вибухнув. І укладаємо на піддон або в спеціальну форму.
Відправляємо наш кулінарний шедевр на 100-120 хвилин в розігріту духовку. Запікати будемо при температурі 180 °С. І приємного апетиту.
Соковита курочка з хрусткою скоринкою з гірчицею
Кура приготовлена, по — цьому простому рецепту виходить незвичайно соковитою і ароматною. Як втім, і всі інші варіанти гарні по – своєму. А завдяки гірчиці і приправ буде ще і підсмаженою і дуже м’якою. При випіканні в духовці дотримуємося температурного режиму, так як при збільшенні – продукт може підгоріти, а всередині залишитися сирим.
Інгредієнти:
- курча
- 2 ст. л. соєвий соус
- 3 ч. л. гірчиця
- чорний мелений перець
- приправи (за бажанням)
Спосіб приготування:
Тушку миємо, обсушуємо. Після цього розрізаємо її вздовж грудки.
Далі готуємо соус. Беремо гірчицю і додаємо в неї соус. Масу перемішуємо до однорідного стану. Потім беремо наш основний продукт. Поміщаємо його у форму і трохи поперчити. Потім змащуємо приготовленим маринадом з усіх боків. Кладемо м’ясо в холодильник маринуватися на 1-2 години. Після цього відправляємо заготовку в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Запікати будемо при 180-2000С.
І приємного апетиту.
Курка гриль в духовці на рожні
Це найбільш виграшний варіант приготування кури в духовці. Вона виходить з усіх боків рум’яної і рівномірно підсмаженою. Виглядає так апетитно і виділяє такий аромат. Тільки після приготування обов’язково виймаємо тушку з духовки, в іншому випадку – скоринка не буде хрусткою.
Інгредієнти:
- курча
- сіль
- перець
- спеції за смаком
- часник сушений
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2-3 ч. л. гірчиці
- майонез
Спосіб приготування:
Перше, що ми робимо, це готуємо тушку до майбутнього процесу. Для цього ми її смалимо на газу (якщо це необхідно), потім очищаємо ножем, далі миємо й обсушуємо. Після таких маніпуляцій перекладаємо її в зручний миску або чашу. І натираємо всіма компонентами, зазначеними в рецепті.
Робимо це дуже ретельно з усіх боків і всередині теж. Накриваємо посуд кришкою. Виконали? Залишаємо тару з вмістом в теплому місці на 30-40 хвилин промаринуватися. Після закінчення зазначеного часу, беремо насадку для гриля. І будемо правильно насаджувати тушку без мотузок на шомпол. Протикаємо спочатку одну ногу домашньої птиці і ось таким чином вона у нас нікуди не дінеться. Потім таким же чином поступаємо з другої. І тільки після цього поміщаємо на стрижень тушку. Шкурку у верхньому отворі теж закріплюємо, щоб нічого не бовталося. Далі так само чинимо з крилами.
Ура, мис цим впоралися. Потім закріплюємо всю конструкцію – нижніми ножами протикаємо гомілки. Другий шпилькою закріплюємо верх тушки і закручуємо. Намагаємося максимально зафіксувати дичину на рожні. Тепер выдохнем. І займемося духовкою. Встановлюємо підставку з отворами для гриля і вниз поміщаємо піддон. У нього бажано налити води, щоб надалі капає жир не горів. І потім укладаємо вертел з курочкою. Знімаємо з нього ручку. Далі вибираємо і встановлюємо режим готування. Випікаємо при температурі 180 °С приблизно 70-90 хвилин.
Включаємо процес і чекаємо. Далі даємо нашому частування охолонути. Знімемо її у зворотному порядку. Якщо ж вам не терпиться готовий виріб спробувати – робіть це із задоволенням, але не обжигайтесь. І приємного апетиту.
Курка запечена з гарбузом в духовці
Приготовлена, по такому рецепту курка виходить соковитою, ароматною і дуже смачною. Саме м’ясо просто тане у роті. Нарізка фаршу не займає багато часу. І до того ж відразу буде готовий гарнір. Але якщо раптом не поважаєте кукурудзу, або який — небудь інший продукт, можете не брати. Взагалі раджу спробувати.
Інгредієнти:
- курча
- 300 р. гарбуз
- 3-4 зубчики часнику
- 100 р. бекон
- 1 ч. л. кориця
- 3 бутона гвоздики
- 1 ч. л. кардамону
- 1 зірочка бадьяна
- сіль,
- суміш перців
- 1 качан кукурудзи
- стручкова квасоля
- приправа для курки
Спосіб приготування:
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже великими кубиками. Потім складаємо в миску. Також чинимо з беконом і відправляємо в чашу. Далі очищаємо часник, раздавливаем його ножем і висипаємо до овочів. Додаємо спеції за рецептом. І все перемішуємо.
Тепер підготуємо тушку. Помиємо її, обсушим і викладаємо у форму. Потім натираємо її з усіх сторін сіллю і спеціями. Коли закінчимо робити масаж птиці. Будемо її фарширувати приготованою сумішшю.
Після цього відправляємо наше частування в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Температура смаження 180-2000С. Після цього дістаємо курчати тимчасово з печі. Змащуємо тушку жиром. Потім додаємо до неї чисту стручкову квасолю і нарізану на частини кукурудзу. І знову повертаємо нашу страву в піч ще 15-20 хвилин. Приємного апетиту.
Курка маринована в кефірі і запечена в духовці
Завдяки кефіру в м’ясі сік зберігається. Напій робить його м’яким, ніжним і дуже соковитим. Тушка виходить не жирної, але дуже ситною.
Інгредієнти:
- курча
- кефір
- приправи на ваш смак
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Помиємо м’ясо, обсушим і зробимо в декількох місцях проколи (для кращої просочення). Потім готуємо маринад. Для цього в каструлю виливаємо кефір. І висипаємо в нього приправа (будь-які), сіль і все перемішуємо.
Далі беремо тушку і поміщаємо її в соус. Можна зверху на продукт поставити гніт, щоб птах була повністю занурена в розсолі або іноді самі перевертайте курчати. Залишаємо його маринуватися на 2-4 години.
Після цього поміщаємо бройлера в рукав або пакет для запікання. Його зав’язуємо з двох сторін і зробимо в ньому вгорі проколи. Укладаємо наше майбутнє частування на піддон. І відправляємо в розігріту духовку до 250 0С на 80 — 90 хвилин. Відразу ж зменшуємо температуру до 1800 С. Для отримання хрусткої скоринки, рекомендується розрізати рукав зверху і смажити ще 15-20 хвилин. Приємного апетиту.
Простий і смачний рецепт курки цілком з соєвим соусом
Соєвий соус, просто знахідка для господинь. Приготоване з ним будь-яке м’ясо буде м’яким (тане в роті) і соковитим. І що не маловажно, можна обходитися без солі. Але у всьому бажано знати міру. Маринуємо не більше, вказаного в рецепті часу. І у нас вийде кура з ароматним хрустиком.
Інгредієнти:
- суха приправа аджика
- перець чорний мелений
- соєвий соус
- курча
- рослинна олія
- 3-4 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Чистий тушку розрізаємо по лінії грудки.
Потім розкладаємо його на дошці і будемо відбивати кулінарним молоточком. А щоб шматочки не розліталися по кухні, накриємо його харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Після цього ми перекладаємо його в зручну миску і будемо маринувати.
Для цього тушку поливаємо соусом і розтираємо його по всій поверхні з усіх боків. І посипаємо сумішшю сухих компонентів за рецептом. Коли з масажем і втиранням закінчили, поміщаємо тушку на 30-40 хвилин у холодне місце маринуватися.
Потім беремо форму (в якій будемо запікати), змащуємо її рослинним маслом. І поміщаємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Потім через півгодини виріб будемо перевертати. Змастимо його часниковою масою (часник пропустимо через прес). Трохи підсолюємо. Спочатку укладаємо на піддон шкіркою вниз, потім навпаки. І знову ставимо дожаривать до готовності на 20-30 хвилин. І приємного апетиту.
Сподіваюся, вам сподобаються добірка рецептів. І ви візьмете їх на замітку. Всі варіанти заслуговують вашої уваги і будуть радувати не тільки ваших рідних, але друзів своїм ароматом, але і смачною хрусткою скоринкою. Готуйте із задоволенням.