Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Смачна курочка — це відмінний варіант для як для повсякденного, так і для святкового столу. А перед запеченою в духовці цілком з рум’яною скоринкою, взагалі мало хто зможе встояти.

Для тих хто любить похрумтіти нагадаю, що перед приготуванням тушку треба добре промити і обсушити. Саме подсохшая шкурка дасть приємний хрускіт, а спеції додадуть не тільки аромат, але і додадуть красивий колір готового блюда.

Варіантів приготування безліч. Хочу поділитися деякими з Вами. Ну що почнемо?

Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою з картоплею

Рецепт найпростіший, але блюдо виходить дуже смачним. І прикрасить собою будь-який стіл. А запах, курочки і підсмаженою картопельки збере за сімейною вечерею всіх домочадців.

Інгредієнти:

  • курка
  • сіль з розрахунку 1 ч. л. на 1 кг.
  • перець чорний. мелений за смаком

Спосіб приготування:

Готуємо тушку для готування. Для цього ми чистимо її, відрізаємо все зайве, миємо. Після всіх цих маніпуляцій обсушуємо і починаємо сольовий масаж. Обсипаємо сіллю з розрахунку 1 ч. ложка на 1 кг продукту. Потім перчимо за смаком. Далі беремо деко і змащуємо його жиром, також додаємо зрізаний жир.

Укладаємо птицю на форму і залишаємо на 30 хвилин маринуватися. Чистимо і нарізаємо соломкою картоплю. І поміщаємо її поруч з дичиною. Поміщаємо в розігріту духовку на 1,5-2 години.

Час смаження залежить від ваги (1 кг-60 хвилин) при температурі 180-200 °С. Готовність перевіряємо шпажкою або проколюємо ножем. Бажано поливати жиром готування жиром для утворення рум’яної хрусткої скоринки. І щоб не вийшли чіпси, також бажано їх помішувати. І приємного апетиту.