Доброго дня!
Великий піст закінчується і вже можна починати готуватися до Світлого свята Пасха — складати меню святкового столу. Адже після тривалого утримання особливо смачними здадуться м’ясні страви, смачні салати і різноманітна випічка.
Незмінними залишаться лише традиційні страви для разговления — сирна Паска, красиві фарбовані яйця і смачні паски.
Сьогодні я вам пропоную познайомитися з ще одним варіантом головною пасхальної випічки— паскою з родзинками.
Паски з родзинками: рецепт в духовці
Рекомендую познайомитися і спробувати спекти за перевіреним рецептом. На випічку обов’язково витратимо необхідне для цього час. Натомість отримаємо ароматне, що тане в роті великоднє частування. Але треба пам’ятати, що продукти для цього краще брати свіжі і хорошої якості. Борошно обов’язково просіваємо. Повірте, рідні та близькі оцінять ваші старання.
Інгредієнти:
- 200 мл молоко
- 8 р. дріжджі (сухі)
- 4 шт. жовтки яєчні
- 70-100 р. цукор
- ½ Ч. л. сіль
- 100 г масло вершкове (розтопити)
- 1 п. ванільний цукор
- 450 р. борошно
- 100-150 г цукати і родзинки
- Розпушувач 1 ч. л.
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
У глибоку чашу виливаємо молоко. Попередньо його зігріємо до 30-35 градусів. Додаємо дріжджі, цукор, 2 столові ложки борошна. Все перемішуємо. Опару накриваємо рушником і залишаємо постояти в теплому місці на 15-20 хвилин.
Родзинки промиваємо і заливаємо їх гарячою водою хвилин на 15. Обсушуємо на паперових серветках. Присипаємо його борошном.
У яєць відокремлюємо жовток від білка. Жовтки збиваємо з цукром, сіллю до зміни кольору.
Опара піднялася за цей час шапочкою. Вводимо до них жовткову суміш, ванільний цукор, розпушувач, розтоплене тепле масло і рослинна. Перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. Поступово втручається борошно.
Тісто повинне вийти гущ, ніж на оладки. Накриваємо харчовою плівкою і рушником. Залишаємо його відпочити 40-60 хвилин в теплому місці. За цей час воно збільшиться в розмірі. Вмішуємо в нього родзинки і цукати вручну.
Щоб тісто не прилипало, руки змащуємо жиром.
Заповнюємо форми тестом на 1/3 від об’єму тари. Залишаємо на расстойку на 30-45 хвилин. Потім переміщаємо їх в розігріту духовку. Випікаємо до готовності при температурі 180 градусів. Час залежить від вашої духовки і від розміру виробу.
Підготуємо форми. Застеляємо їх пергаментом. Змащуємо її рослинним маслом.
Випічку дістаємо з духовки і вкладаємо їх на бочок. Накриваємо рушником. Даємо їм повністю охолонути. Потім прикрашаємо. Приємного апетиту!