Рецепти паски з родзинками

Доброго дня!

Великий піст закінчується і вже можна починати готуватися до Світлого свята Пасха — складати меню святкового столу. Адже після тривалого утримання особливо смачними здадуться м’ясні страви, смачні салати і різноманітна випічка.

Незмінними залишаться лише традиційні страви для разговления — сирна Паска, красиві фарбовані яйця і смачні паски.

Сьогодні я вам пропоную познайомитися з ще одним варіантом головною пасхальної випічки— паскою з родзинками.

Паски з родзинками: рецепт в духовці

Рекомендую познайомитися і спробувати спекти за перевіреним рецептом. На випічку обов’язково витратимо необхідне для цього час. Натомість отримаємо ароматне, що тане в роті великоднє частування. Але треба пам’ятати, що продукти для цього краще брати свіжі і хорошої якості. Борошно обов’язково просіваємо. Повірте, рідні та близькі оцінять ваші старання.

Інгредієнти:

  • 200 мл молоко
  • 8 р. дріжджі (сухі)
  • 4 шт. жовтки яєчні
  • 70-100 р. цукор
  • ½ Ч. л. сіль
  • 100 г масло вершкове (розтопити)
  • 1 п. ванільний цукор
  • 450 р. борошно
  • 100-150 г цукати і родзинки
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • 2 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

У глибоку чашу виливаємо молоко. Попередньо його зігріємо до 30-35 градусів. Додаємо дріжджі, цукор, 2 столові ложки борошна. Все перемішуємо. Опару накриваємо рушником і залишаємо постояти в теплому місці на 15-20 хвилин.

Родзинки промиваємо і заливаємо їх гарячою водою хвилин на 15. Обсушуємо на паперових серветках. Присипаємо його борошном.

У яєць відокремлюємо жовток від білка. Жовтки збиваємо з цукром, сіллю до зміни кольору.

Опара піднялася за цей час шапочкою. Вводимо до них жовткову суміш, ванільний цукор, розпушувач, розтоплене тепле масло і рослинна. Перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. Поступово втручається борошно.

Тісто повинне вийти гущ, ніж на оладки. Накриваємо харчовою плівкою і рушником. Залишаємо його відпочити 40-60 хвилин в теплому місці. За цей час воно збільшиться в розмірі. Вмішуємо в нього родзинки і цукати вручну.

Щоб тісто не прилипало, руки змащуємо жиром.

Заповнюємо форми тестом на 1/3 від об’єму тари. Залишаємо на расстойку на 30-45 хвилин. Потім переміщаємо їх в розігріту духовку. Випікаємо до готовності при температурі 180 градусів. Час залежить від вашої духовки і від розміру виробу.

Підготуємо форми. Застеляємо їх пергаментом. Змащуємо її рослинним маслом.

Випічку дістаємо з духовки і вкладаємо їх на бочок. Накриваємо рушником. Даємо їм повністю охолонути. Потім прикрашаємо. Приємного апетиту!