Сьогодні ми продовжимо готувати салати. У статті поділюся з Вами кулінарними новинками і смачними знахідками. Головним і незмінним продуктом будуть улюблені багатьма крабові палички!
Основна рекомендація при виборі імітації крабового м’яса — намагайтеся вибирати продукт, що містить сурімі. Саме такі є найсмачнішими, «рибними» і натуральними.
Це відносно недороге блюдо люблять багато.
«Червоне море» — салат з крабовими паличками, помідорами та болгарським перцем (самий смачний і простий рецепт)
У цьому рецепті нічого не треба варити. Нарізав, натер, виклав в чашу. І ви вже будете врятовані в самих несподіваних ситуаціях. Коли раптом лунає дзвінок у двері і гість на порозі.
Інгредієнти:
- крабовий продукт
- помідори
- солодкий перець (червоний)
- сир твердий
- зубчик часнику
- сіль, перець за смаком;
- майонез.
Спосіб приготування:
Червоно-білі брусочки (попередньо злегка розморожуємо) і розрізаємо на тонкі стрічки. Для цього ріжемо кілька разів навпіл і потім на тонкі смужки. Овочі миємо і подрібнюємо їх пластинами.
Натираємо на крупній тертці сир.
Часник пропускаємо через прес. І всі компоненти висипаємо в зручну чашу. Додаємо в суміш майонез, сіль за смаком. Потім гарненько наші продукти перемішуємо. Даємо нашому йому трохи постояти (хвилин 20). Все готово. Можна викласти на блюдо і прикрасити за бажанням. Приємного апетиту.
Салат з крабовими паличками, кукурудзою і огірком — класичний рецепт
Класичний салат з кукурудзи завжди виходить дуже смачним і ситним! Готується легко і просто з найбільш доступних продуктів, які знайдуться у кожної господині на кухні.
Інгредієнти:
- 300-400 р. крабовий продукт
- 4 яйця
- 1 шт. свіжий огірок
- 1 б. кукурудза
- 180 р. рис
- майонез
- зелень
для маринаду:
- 2 ст. л. цукор
- 3 ст. л. оцет
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Першим ділом відварюємо рис. Чистий продукт пересипаємо в каструлю і заливаємо водою. Вона повинна бути на 1 см вище рівня рису. Солимо за смаком. Варимо 10-15 хвилин після закипання під закритою кришкою.
Після цього вимикаємо і даємо йому настоятися 5 хвилин. Пересипаємо його в тарілку і на час залишаємо.
Потім очистимо і замаринуем ріпчасту цибулю. Для цього його дрібно нашинкуем. Якщо хтось не любить маринований, можна вживати його з натуральним смаком. Перекладаємо в невелику чашку. Додаємо до нього цукор, оцет і теплу воду. Лук повинен бути повністю в рідині. Залишаємо його в такому стані на 20-30 хвилин, не забуваємо його періодично помішувати.
Варимо яйця круто 10-12 хвилин після закипання. Далі їх очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими шматочками. Огірки також подрібнюємо. З червоно-білих брусочків знімаємо плівку. Нарізаємо маленькими кубиками.
Всі складові з’єднуємо в одній тарілці. Видаляємо з лука рідину і висипаємо його в загальну масу.
Заправляємо майонезом і солимо. Залишається лише гарненько перемішати. Готово!
«Тритон» з крабовими паличками кальмарами і шинкою
Проста і дуже смачна закуска сподобається як любителям морепродуктів так і м’ясоїдам. Дуже рекомендую включити цей рецепт в своє меню!
Інгредієнти:
- Кальмари 300 гр
- Крабовий продукт 300 гр
- Шинка 300 гр
- Майонез за смаком
- Сіль,перець за смаком
Приготування:
У киплячу підсолену воду опускаємо кальмари на одну хвилину. Після цього зіллємо воду і остудимо. Підготовка морепродукта завершена.
Далі всі складові закуски дрібно нарізаємо.
Відправляємо в глибоку тарілку.
Поперчити, посолити і заправити майонезом! Залишилося гарненько перемішати. Проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска готова!
Салат з крабовими паличками і квасолею
Дуже ситне блюдо виходить. Так як квасоля – дуже хороше джерело білка. Це частування підійде як для святкового столу, так і для легкого перекусу.
Інгредієнти:
- 1 б. квасолі
- 3-4 шт. яйця
- крабовий продукт
- 1 гол. лука
- сіль, перець, майонез
Спосіб приготування:
Яйця відварюємо, чистимо і подрібнюємо. Також чинимо з червоно-білими смужками і цибулею. Відкриваємо бобові, зливаємо рідину (можна промити кип’яченою водою за бажанням).
Беремо глибоку миску і всі інгредієнти висипаємо в неї. Солимо, перчимо і додаємо майонез. Все перемішуємо. Закуска готова. За бажанням можна скористатися кулінарним кільцем і прикрасити зеленню. Приємного апетиту.
Крабовий салат з солоними огірками і кукурудзою
Дуже легке і ніжне частування ви можете приготувати за цим рецептом. Замість майонезу можна використовувати сметану. Він сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Інгредієнти:
- 1 п. крабовий продукт
- 1 яйце
- 1 солоний огірок
- 1,5 с. л. майонезу
- 1 б. кукурудзи
Для прикраси:
- оливки, кукурудза, зелень кропу
Спосіб приготування:
Варимо до готовності яйця (10 хвилин після закипання). Остуджуємо їх під проточною водою. Чистимо і дрібно нарізаємо. Також подрібнюємо червоно-білі брусочки і огірок.
Всі компоненти висипаємо в чашу. Заправляємо майонезом і все перемішуємо. А тепер беремо плоску тарілку і викладаємо нашу масу на неї у вигляді підкови.
Прикрашаємо кукурудзою, оливками і подрібненою зеленню кропу. Як відомо підкова приносить щастя. Я вам теж бажаю щастя. Приємного апетиту.
Салат з маслинами і крабовими паличками
Така закуска робиться легко і просто, виходить смачною і ситною. До того ж, це блюдо низько калорійне і не зашкодить тим, хто стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти:
- крабовий продукт
- огірки
- 1-2 перцю солодкого
- 1 головка цибулі
- 3-4 шт. яйця
- 100 р. маслини
- 80-120 р. сир моцарелла
- зелень — 1 пучок
- 1 зубчик часнику
- майонез
Спосіб приготування:
Заздалегідь відваримо круто яйця, охладим. Очищаємо і нарізаємо маленькими шматочками. Огірки півкільцями.
Помідори і перець тонкою не крупною соломкою. Червоно-білі брусочки подрібнюємо кубиками. Сир — невеликими шматочками.
Зелень дрібно шаткуємо. Часник пропускаємо через прес. Маслини ріжемо кільцями.
Перекладаємо всі підготовлені продукти перекладаємо у глибоку чашу. Перемішуємо. Підсолюємо і перчимо за смаком. Заправляємо майонезом.
Прикрасити можна шматочками томату. Даємо трохи постояти і подаємо до столу в додавання до основної страви.
Крабовий салат з пекінської капустою
Наступне блюдо виходить дуже легким. Часу на готування, як і продуктів потрібно мінімум.
Інгредієнти:
- капуста пекінська — 150 гр.
- крабовий продукт — 5 шт.
- огірок невеликий — 1 шт.
- майонез — 1 ст. л.
- сіль — за смаком
Приготування:
Овочі промиваємо.
Перед тим, як почати готувати, рекомендується потримати пекінську капусту 10 хвилин у солоній воді — ця нехитра процедура допоможе видалити все зайве.
Головку розбираємо на листя, обрізаємо жорстку частину. Потім подрібнюємо. Огірок — соломкою.
Червоно-білі брусочки кубиками. Все змішати, посолити і заправити майонезом. Можна приступати до трапези. Приємного апетиту.
Салат з крабовими паличками, помідорами, сиром, кукурудзою
Ще один чудовий варіант, який порадує своїм смаком і виглядом не тільки рідних і близьких, але і друзів.
Інгредієнти:
- 2 шт. помідор
- зуб. часнику
- сіль — за смаком
- 250-300 р. крабовий продукт
- 1 б. кукурудзи
- 100 г сир твердий
- майонез
- сухарики
- 3 шт. яйця
- зелень (петрушка)
Спосіб приготування:
Якщо немає покупних сухарів, нічого страшного. Зробимо самі. Ріжемо білий хліб (шматочками, кубиками). Підсушуємо в розігрітій духовці 5-10 хвилин, щоб вийшли сухарики. Нарізаємо шматочками томати. Також чинимо з заздалегідь відвареними і очищеними яйцями. Натремо на середній тертці сир.
У майонез додати пропущений через прес часник. Вийде пікантна заправка.
Попередньо розморозимо палички, очистимо від плівки і дрібно наріжемо на кубики. З кукурудзи видаляємо рідина. Далі приступаємо до складання смачного частування.
Беремо тарілку і викладаємо в неї шарами продукти. Кожен шар будемо промащувати соусом і злегка ущільнювати, щоб не розвалився.
1 шар: палички (приминаем їх ложечкою);
2 шар: помідори;
3 шар: яйця;
4 шар: кукурудза;
5 шар: тертий сир;
Незабутній кожен шар промащувати майонезом.
Прибираємо наше блюдо на 1 годину в холодильник. Перед подачею прикрашаємо сухариками і зеленню.
Приємного вам апетиту!
«Конвалія» — салат з крабовими паличками, яблуком і сиром
В рецепті використані яблука, вершкове масло, сир. У такому поєднання виходить смачне блюдо, яке не зашкодить фігурі. І воно відмінно виглядає на святковому столі.
Інгредієнти:
- крабовий продукт
- сир твердих сортів (плавлений сирок)
- яйця
- вершкового масла
- 1 яблуко
- 1 середня або половинка великої цибулини
- 1 ч. ложка оцту
- майонез
Спосіб приготування:
Яйця варимо до готовності (після закипання 10 хвилин). Остуджуємо і подрібнюємо.
Червоно-білі брусочки розморожуємо, знімаємо з них плівку і нарізаємо невеликими шматочками.
Очистимо і нашинкуем кубиками цибулю. Потім його замаринуем. Для цього кладемо в миску, заллємо повністю гарячою водою. Додамо туди оцет, цукор і сіль і перемішаємо. Залишимо маринуватися хвилин на 10-15.
Сир подрібнити на дрібній тертці. Очистимо фрукт від шкірки і серцевини і натремо на крупній сітці. Далі будемо збирати частування шарами:
1 шар – палички, змащуємо майонезом;
2 шар – цибуля;
3 шар – яблуко, змащуємо майонезом;
4 шар – яйця (за бажанням можна трохи присолити).
5 шар – натерте на крупній тертці заморожене масло;
6 шар — натертий сир.
Смачна закуска готова. Прикрашаємо зеленню. І приємного апетиту.
Салат з ківі і крабовими паличками
У цьому рецепті все настільки дієтичне, що можна приготувати і з задоволенням з’їсти на пізню вечерю.
Інгредієнти:
- 2 шт. ківі
- 4 шт. яйце куряче
- 6 шт. крабовий продукт
- 150 р. кукурудза консервована
- 1 шт. огірок свіжий
- сіль — за смаком
- перець чорний мелений — за смаком
- майонез — за смаком
Спосіб приготування:
Беремо чашу, в яку будемо складати подрібнені продукти.
Яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо великими кубиками (можна і дрібно). Також чинимо з паличками і огірком. З банки з кукурудзою виливаємо рідина. Подрібнюємо ківі. Всі висипаємо в чашу. Додаємо соус, солимо, перчимо.
Нашу масу перемішуємо. Перекладаємо в тарілку. Прикрашаємо. Приємного апетиту!
«Апельсин» з крабовими паличками
У цьому рецепті вражає незвичайне поєднання, але виходить дивно смачно. А його неординарна подача здивує всіх любителів цієї страви.
Інгредієнти:
- крабовий продукт
- 4 яйця
- 2 зубчики часнику
- майонез
- 1 б. кукурудзи
- 2 шт. апельсина
- сіль
Спосіб приготування:
Яйця зваримо до готовності. Остуджуємо під проточною водою. Чистимо і подрібнюємо. Також чинимо з паличками. Часник пропускаємо через прес. Відкриваємо кукурудзу, зливаємо рідину. Приступаємо до апельсинів. Розбираємо його на часточки. І кожну з них ми очищаємо від плівки і кісточок.
Потім також нарізаємо маленькими шматочками. Всі продукти пересипаємо в зручну чашу. Солимо за смаком.
Заправляємо нашу масу майонезом і перемішуємо. Викладаємо в красиву тарілку, можна скористатися порційним кільцем. Або ось таких апельсинових чашечках, зроблених з шкірки апельсинів. Приємного апетиту.
Салат з крабовими паличками і сиром
Дуже простий варіант, нічого не треба варити. Робиться легко, а виходить дуже смачним і соковитим. Яскраві помідори надають страві святковий настрій.
Інгредієнти:
- 2 уп. крабові палички (краб. м’ясо)
- 300 р. сир
- 3 шт. помідори
- цибуля зелена
- сіль за смаком
- 2 -3 ст. л. майонез
Спосіб приготування:
Очищаємо палички від плівки і нарізаємо їх невеликими кубиками.
Також чинимо з сиром, цибулею і томатами. Всі компоненти висипаємо в миску. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо соус.
Всі продукти перемішуємо. Прикрашаємо на ваш смак. Приємного апетиту.
«Ананасовий» салат з крабовими паличками і кукурудзою
Частування в поєднання з заморським фруктом, має незабутній смак.
Інгредієнти:
- 850 р. консерв. ананас
- 400 г крабові палички
- майонез за смаком
- 150 р. сиру
- 3 яйця
- 1 гол. лука
маринад для лука:
- ½ Ч. л. сіль
- 2 ч. л. цукру
- 2 ст. л. оцет 9%
- 100 р. вода
Спосіб приготування:
Перше, що ми робимо, це відварюємо яйця до готовності, охолодити під проточною водою. Натремо їх на крупній тертці.
Лук очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Висипаємо його в чашку.
Приготуємо маринад. Для цього візьмемо склянку з холодною водою. Додамо в нього все по списку в рецепті. Гарненько розмішуєм до повного розчинення сипучих компонентів. Виллємо його в цибулю. Таким чином, ми його замаринуем, з нього вийде гіркоту і при цьому він залишиться хрустким.
Далі займемося паличками. Їх наріжемо кубиками. Перекладаємо їх на красиве блюдо. Потім промаж майонезом (зробимо сіточку). Також подрібнити ананаси.
З лука виллємо всю рідину з допомогою ситечка. Перекладаємо його в блюдо. Наступний шар – яйця. Також промазуємо їх соусом. Далі – ананас. Зробимо тоненьку сіточку з майонезу. Зверху посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Даємо трохи настоятися нашому частування. І приємного апетиту.
Рецепт салату з крабовими паличками і корейською морквою
Частування дуже просте. Нотку пікантності додають сир і моркву з приправою по-корейськи. Останній продукт можна приготувати самим або купити готову.
Інгредієнти:
- 200 г моркви по – корейськи
- 1 уп. крабових паличок (м’ясо)
- 100 р. сиру
- 4 шт. яйця
- цибуля зелена
- 1 зуб. часнику
- майонез
Спосіб приготування:
Палички дрібно нарізаємо.
Відваримо заздалегідь яйця до готовності. Очищаємо їх від шкаралупи і подрібнюємо. Аналогічно поступаємо з зеленню. Тремо сир на крупній тертці.
Часник пропустимо через прес. Всі підготовлені продукти викладаємо в гарний посуд. Додаємо до них морква по – корейськи (можна купити готовий або зробити самим). Заправляємо майонезом.
Перемішуємо. Даємо частування 30 хвилин постояти. Приємного апетиту.
Смачний салат з креветками, крабовими паличками і кукурудзою
Частування робиться легко, просто. Виходить дуже смачно з пікантною ноткою. Сподіваюся, страва займе гідне місце на вашому столі.
Інгредієнти:
- 1 уп. крабових паличок (м’ясо)
- 3-4 шт. яйця
- зелень (петрушка)
- Креветки 150 р.
- 1 б. кукурудзи
- майонез
Спосіб приготування:
Якщо у вас креветки свіжоморожені, відварюємо в підсоленій воді хвилини 3. Дрібні можна не різати. Великі подрібнюємо (трохи залишаємо для декору).
Червоно-білі брусочки дрібно нарізаємо. Яйця варимо 10-15 хвилин (після закипання). Кукурудзу звільняємо від рідини. Огірок рубаємо за розміром кукурудзи. Всі продукти висипаємо в зручну тару.
Заправляємо майонезом і перемішуємо.
Солимо за смаком. Перекладаємо в красиву тарілку. Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту.
Простий залат з крабовими паличками і морською капустою
Закуска виходить дуже приємною і незвичайною. Головне, щоб морська капуста була смачною.
Інгредієнти:
- 2 шт. картопля
- 150-200 р. капуста морська
- 200 г крабові палички
- 5 шт. яєць курячих
- огірок свіжий
- 1 б. кукурудза (консерви)
- майонез за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо картоплю в мундирі, охолодити і нарізаємо маленькими шматочками.
Відварюємо і охолоджуємо яйця. Очищаємо їх і подрібнюємо кубиками. Також чинимо з крабами, огірками і морською капустою.
Складаємо підготовлені продукти в зручну чашу. Додаємо майонез і все перемішуємо.
Нам залишається перекласти суміш в красиву тарілку. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту.
Смачний салат «Аристократ» з тунцем і крабовими паличками
В рецепті використовуємо консерви з риби. Вони надають страві приємний смак у поєднанні з сиром.
Інгредієнти:
- 3-4 картоплі
- 3-4 яйця
- 200 р. крабовий продукт
- 1 б. тунець консервований (у власному соку)
- 100-200 г. сир (твердий)
- майонез
- цибуля зелена
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо заздалегідь картоплю, яйця. Промиваємо зелений лук і дрібно нарізаємо. Картоплю очищаємо і подрібнюємо на кубики.
Палички натираємо на крупній тертці.
Відокремлюємо білки від жовтків. Їх подрібнюємо на середній тертці в різні чашки. З сиром чинимо також.
Відкриємо консерви. Зіллємо рідину і розімніть виделкою рибу. Потім будемо збирати закуску. Укладаємо її шарами в кулінарне кільце. Намагаємося продукти рівномірно розподіляти по поверхні. Ущільнюємо ложечкою, щоб надалі наш шедевр не розвалився. На плоску тарілку встановлюємо форму.
1 шар — картопля, злегка посолити, далі робимо сітку з майонезу;
2 шар — консерви;
3 шар — зелений лук + соус;
4 шар — білки;
5 шар — червоно-білий інгредієнт + майонез;
6 шар — сир, промазуємо добре соусом
7 шар — жовтки;
Прикрашаємо зеленню. Даємо нашому шедевру настоятися в холодильнику 1-2 години. Знімаємо кільце і подаємо на стіл. Приємного апетиту.
«Королівський» салат з курячою печінкою і крабовими паличками
У цьому рецепті готуємо з печінкою. Виходить смачне і оригінальне частування. Добре підійде для сімейних обідів.
Інгредієнти:
- 350-450 р. печінка куряча
- цибуля ріпчаста
- 4 шт. морква
- 3-5 яєць
- крабовий продукт
- 150-200 р. сир (твердий)
- майонез
- для маринаду лука:
- 1-2 гол. лука
- 2 ст. л. цукор
- 0,5 ст. л. сіль
- 1-2 ст. л. 9% столовий оцет
- гаряча вода
Спосіб приготування:
Печінка відправляємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності (15-20 хвилин). Перетираємо на середній тертці. Відварені і очищені яйця подрібнюємо на крупній.
Червоно-білі брусочки розморожуємо, знімаємо з них плівку і нарізаємо дрібними шматочками.
Одну частину цибулі (1-2 головки) дрібно шаткуємо і замаринуем в окремій мисці. Для цього заливаємо окропом. Через 10 хвилин вологу видаляємо. Додаємо сіль, цукор і оцет, можна налити трохи води. Залишаємо маринуватися 10-15 хвилин. Потім зливаємо рідину і залишаємо в чашці.
Візьмемо ще 3-4 головки ріпчастої овоча, нашинкуем його півкільцями. Відправляємо його на розігріту сковороду з рослинним маслом обсмажуватися до золотистого кольору.
До нього приєднуємо помаранчевий продукт і смажимо до м’якості компонентів.
Підготовлені компоненти будемо збирати. Беремо плоску тарілку, встановлюємо кулінарне кільце. Попередньо змащуємо дно посуду майонезом.
Укладаємо інгредієнти шарами і промазуємо кожен ряд майонезом.
1 шар: печінка;
2 шар: маринований лук;
3 шар: морква;
4 шар: червоно-білий інгредієнт;
5 шар: яйця;
6 шар: сир; змащуємо майонезом;
Прикрашаємо натертої печінкою, жовтками і дрібно порізаною зеленню (цибуля, кріп).
Даємо закуски настоятися в холодному місці не менше 3-4 годин. Після цього знімаємо кільце. Приємного апетиту.
«Нептун»: салат з креветками і кальмарами
Це справжній морський коктейль. Виходить смачним і до того ж дуже корисним.
Інгредієнти:
- 200 г очищених креветок
- 250 г. отварных кальмарів
- 300 гр. крабового м’яса або паличок
- 150 р. червоної ікри
- 1 яйце
- 100 р. майонезу
Спосіб приготування:
Приступаємо до приготування продуктів.
Ставимо варити яйця до готовності (10 хвилин після закипання). Потім очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими шматочками.
Відварюємо креветки в підсоленій киплячій воді не більше 5 хвилин. Виймаємо їх з рідини, охолоджуємо і очищаємо від голів і хвоста.
Далі відварюємо кальмарів. Також кидаємо їх в окріп і варяться вони не більше 3 хвилин. Потім охолоджуємо під краном з холодною водою. Після цього вони добре очищаються від плівки. Тільки враховуйте, що вони сильно зменшуються в розмірі майже в 3 рази.
Нарізаємо їх соломкою.
Перекладаємо в зручну глибоку чашку, добре все перемішуємо. Солимо за смаком. Заправляємо майонезом. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.
Сподіваюся вам сподобаються запропоновані закуски. Пробуйте, експериментуйте і дивуйте смаковими різноманітністю своїх близьких і друзів. Пишіть коментарі. Забирайте рецепти до себе в скарбничку. Діліться у соц. мережах. До зустрічі.