Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Сьогодні продовжимо випікати тонкі млинці. Тепер тісто буде не на молоці, а на кефірі. Він додасть випічці делікатну кислинку.

Використовувати будемо тільки самі смачні та перевірені часом рецепти тонких мереживних млинців. А їх безліч: з содою і без неї, з мінералкою, яйцями і без них і т. д.

Дотримуючись нехитрих правил, все буде просто чудово. Для приготування, не доведеться йти в магазин. Усі потрібні компоненти знайдуться в холодильнику.

Тонкі млинці з дірочками на кефірі з окропом

Не завжди з першого разу, виходить, спекти мереживні з дірочками сонечка. Нічого страшного, позбавляємося від невдалого вироби. Протираємо маслом жаровню і наступний буде вдалим, тонким і смачним.

Інгредієнти:

  • 2 ст. борошна
  • 2 ст. кефіру
  • 2 ст. окропу
  • 2 – 4 яйця
  • 1-2 ст. ложки цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 1/3 ч. л. солі
  • 3-4 ст. ложки рослинної олії
  • вершкове масло (змащувати випічку)

Спосіб приготування:

Вливаємо в зручну чашу тепла кисломолочний напій, далі змішуємо його з содою за рецептом. Відставляємо ємність з вмістом в сторону на декілька хвилин.

В окремий посуд розбиваємо яйця. Додаємо в них сіль, цукор. Все добре збиваємо вінчиком (виделкою).

Потім у цю суміш вливаємо кисломолочку. Гарненько все перемішуємо. Далі невеликими порціями всипаємо туди ж борошно, так легше контролювати консистенцію тесту. Вмішуємо у нашу масу до однорідного стану. Вливаємо в суміш гарячу воду (окріп), рослинне масло і знову перемішуємо, щоб не було маслянистих розлучень. Тісто має нагадувати рідку сметану. Даємо тісту відпочити 10-15 хвилин.

Випікаємо на розігрітій сковороді на середньому вогні. Змащуємо її попередньо жиром перед випіканням першого сонечка. Решта можна пекти без жиру.

Перевертаємо плоскою лопаткою через 30 секунд, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою.

Потім для посилення смаку змащуємо їх вершковим маслом. Від цього вони стануть ніжніше, складемо стопкою.

Заварні вкусняшки на кефірі і окропі готові. Приємного апетиту!

Смачні млинці на кефірі — бабусин рецепт

Цей рецепт нагадує смак дитинства, коли пекла ажурні і смачні кругляш до приїзду онуків бабуся. У них також можна загорнути улюблену начинку. Вони будуть добре тримати форму.

Інгредієнти:

  • 500 мл. кисломолочного напою
  • 500 мл молоко
  • 2-3 яйця
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 ч. л. соди
  • 200 р. борошна
  • 30-40 р. крохмалю
  • ванілін за смаком
  • 100 р. вершкове масло

Спосіб приготування:

Розбиваємо в зручну ємність яйця. Додаємо цукор, ванілін, сіль. Добре перемішуємо.

Виливаємо туди ж кисломолочний напій, розтоплене вершкове масло. Ретельно взболтаем віночком вміст до однорідності.

Потім змішаємо муку з содою і крохмалем. Далі висипаємо просіяне суміш в тісто.

Знову попрацюємо міксером або віночком. В останню чергу додаємо тепле молоко в тісто.

Змішуємо і залишаємо на 20 хвилин відпочивати. Після цього приступаємо випікати на розігрітій сковороді, попередньо змащуємо її дно малому. Встановлюємо відповідний для вашої посуду режим вогню. Далі наливаємо, розподіляємо рівномірно по поверхні. Випікаємо з двох сторін до готовності.

І пам’ятайте, товщина виробу залежить не тільки від консистенції тесту, але і скільки його налите в жаровню.

За бажанням змащуємо сонечка вершковим маслом. Приємного апетиту.

Млинці на кефірі без цукру

Не помилюся, якщо скажу, що це смачне ласощі люблять всі. Готувати їх зовсім нескладно. А результат нікого не розчарує. Навпаки, всі будуть просити ще спекти ще не один раз. У моїй родині цей рецепт один з улюблених, готуємо його вже давно – перевірений роками. Хоча всі наступні рецепти виходять також самі, самі смачні. Подають зі сметаною, варенням, повидлом тощо

Інгредієнти:

  • 350 – 400 мл кефіру (жирного)
  • 100 мл води
  • 2 яйця
  • 150 г борошна
  • 50-60 мл олія рослинна
  • сіль щіпка
  • 1/2ч. л. соди

Спосіб приготування:

Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника і зігріваємо при кімнатній температурі. Далі в нього додаємо соду, збовтуємо і відкладаємо вбік на кілька хвилин.

Просіваємо борошно, додаємо в неї воду і добре попрацюємо віночком. Туди ж розбиваємо яйця, сіль, рослинне масло. Вливаємо в загальну масу кисломолочний напій. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Даємо тісту відпочити 10-15 хвилин.

Смажимо на добре розігрітій сковороді. Попередньо її поверхня змащуємо жиром тільки для першого кругляка. Наливаємо в жаровню тісто ополоником з одного краю. Потім швидкими круговими рухами рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.

Випікаємо їх з двох боків до готовності, тобто поки не залишиться «мокрого» блискучого тесту. Якщо ж нижня сторона за цей час пережарилась – необхідно зменшити вогонь.

Зазвичай на одну сторону потрібно менше півхвилини.

Перевертати зручніше плоскою лопаткою. Потім укладаємо їх на плоску тарілку, змащуємо вершковим маслом. Ось такі ажурні сонечка вийшли. Приємного апетиту.

Рецепт тонких млинців з содою

У цьому рецепті додаємо соду, вона надає пористість і пишність нашим виробам. Якщо ви любитель солодкого, обсяг цукру можна збільшити за своїм смаком. Кількість яєць небажане збільшувати, чим їх менше – тим більше вони м’якими і ноздреватыми будуть сонечка.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру (не жирного)
  • 150 гр. борошна борошно
  • 1 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. рослинне масло
  • ½ Ст. окропу

Спосіб приготування:

Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо їх зігрітися до кімнатної температури. Далі беремо чисту і зручну миску. Розбиваємо в нього яйце. Злегка його розбиваємо віночком. Продовжуючи, збивати вливаємо в нього кисломолочний напій, потім сіль і цукор. Потім туди ж додаємо частинами просіяне борошно. Тісто гарненько збиваємо до однорідного стану, щоб не було грудочок.

Далі беремо окріп, висипаємо в нього соду і швидкими круговими рухами її розмішуємо у воді. Після цього гарячу рідину виливаємо в миску з вмістом. Масу добре перемішуємо. Тісто відразу стало рідкуватим і без грудочок. Але якщо раптом не вдалося досягти відразу однорідного стану, нічого страшного. Даємо масі постояти 7-10 хвилин, і вони повністю зникнуть. Після зазначеного часу додаємо в суміш олію і ще раз інтенсивно взболтаем нашу заготовку. Далі приступаємо смажити наші сонечка на розігрітій сковороді, змащеній жиром. Наливаємо тісто зручним ополоником, потім круговими рухами розподіляємо його рівно по поверхні. Перевертаємо випічку тільки тоді, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою (25-35 секунд).

Приємного апетиту.

Млинці без соди і розпушувача на кефірі

У цьому рецепті ми не будемо використовувати. Але будемо збивати білки жовтки окремо. Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Вода нам буде потрібна, щоб зробити тісто більш рідким і еластичним.

Інгредієнти:

  • 3-5 шт. яйця
  • 500 мл кефіру
  • 250 р. борошна
  • цукор за смаком
  • 70 — 100 г вершкове масло
  • ½ Склянки теплої води
  • сіль щіпка в тісто
  • сіль щіпка в білки для збивання

Спосіб приготування:

Розтоплюємо заздалегідь вершкове масло і залишаємо трохи охолоджуватися. Просіваємо борошно.

Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо міксерів (блендером) з сіллю і цукром до білої піни.

Продовжуємо працювати міксером, додаємо туди ж кефір і розтоплене вершкове масло. Не перериваючи роботи, поступово вводимо в суміш борошно. Потім гарненько збиваємо тісто на більш високій швидкості міксера. Прикриваємо посуд з вмістом серветкою і ставимо тісто в тепле місце на 1 годину.

Ми ж з вами в цей час будемо збивати білки з сіллю до пишної піни. Скільки часу збивати? Беремо ложку, зачерпываем нею піну і перевертаємо. Якщо вона не падає, все готово.

Після цього акуратно в 2-3 прийоми будемо вводити їх в тісто і перемішати лопаткою.

Якщо тісто вийшло густе, додаємо в неї воду невеликими порціями. Потім масу потихеньку перемішуємо, щоб не опало білки.

Далі починаємо випікати наше частування на розпеченій сковороді. Не забуваємо змастити поверхню жаровні жиром.

Тісто наливаємо невеликим ополоником і швидко розподіляємо її по поверхні круговими рухами. Перевертаємо випічку тільки тоді, коли верхня сторона стане матовою і ажурною. Їжте із задоволенням.

Покроковий рецепт млинців з дірочками на 1 літр кефіру

За цим рецептом, кругляш виходять м’якими, ажурними і дуже смачними. Все виходить з першого разу, головне продукти мають бути кімнатної температури. Кефір візьмемо з високою жирністю. А для того, щоб вони вийшли більш еластичними, додаємо в тісто олію.

Інгредієнти:

  • 1 літр кефіру (жирного)
  • 500 мл молоко
  • 500-600 г борошна
  • 4-5 яєць
  • 2 – 3 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сода
  • ½ Ч. л. солі
  • 4-5 ст. л. рослинне масло
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Крок 1. У глибоку чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Змішуємо їх віночком.

Крок 2. Далі вливаємо в масу кисломолочний напій, просіяне борошно. Перемішуємо все до однорідної маси.

Крок 3. Потім підігріваємо молоко, щоб воно було гарячим. Висипаємо в неї соду і гарненько вміст збовтуємо.

Крок 4. Поступово вливаємо її в тісто і працюємо віночком. Даємо нашій масі постояти 40-60 хвилин в теплому місці.

Крок 5. Після цього додаємо в заготовку рослинне масло і будоражим, щоб не було маслянистих розлучень.

Крок 6. Розігріваємо сковороду, змащуємо її поверхню жиром і починаємо випікати.

  • Діаметр сковороди повинен відповідати конфорці.
  • Ще найголовніше, щоб дно жаровні було рівним з товстим дном (по можливості).
  • Наливаємо маленьким ополоником, швидкими рухами розрівнюємо тісто по поверхні посудини.

Крок 7. Смажимо на середньому вогні з одного боку менше хвилини. Як тільки поверхня сонечка стає матовою і пористої, перевертаємо на інший бік. Крок 8. Потім викладаємо на тарілочку, змащуємо вершковим маслом і відвертаємося.

А домочадці в цей час будуть знімати пробу. Приємного апетиту.

Ажурні млинці на кефірі і молоці

У цьому рецепті будемо готувати на кефірі і молоці. Завдяки таким компонентам, виходять ніжні тонкі сонечка, тануть у роті. Тісто має бути по консистенції рідкої сметани, для цього ми додаємо в нього молоко.

Інгредієнти:

  • 1 ст. молока
  • 1 ст. кефіру
  • 2 яйця
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 2 ст. л. рослинне масло
  • сіль щіпка
  • 1 ч. л. соди

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця. Висипаємо в них сіль, цукор. Добре збиваємо до збільшення маси в об’ємі. Вливаємо туди ж теплий кисломолочний напій і перемішуємо.

Просіяне борошно з’єднуємо з содою. Потім поступово додаємо її в яєчну суміш і розмішуємо до однорідного стану.

Після чого, залишаємо тісто відпочити на 15-20 хвилин. Через зазначений час вливаємо гаряче молоко і рослинне в гущавину з вмістом. Гарненько працюємо віночком (міксером або блендером), щоб продукти добре з’єдналися між собою. Далі приступаємо випікати. Напевно, домочадці вже підтягнуся ближче до кухні, щоб допомогти дегустувати. А ми тим часом розігріваємо сковороду, змащуємо її жиром.

Беремо зручний ополоник і наливаємо в неї тісто. Готуються вони дуже швидко. Зміна поверхні кругляка — з мокрого на матовий, говорить про те, що пора перевертати.

Випікаємо з двох сторін до готовності. Потім змащуємо вершковим маслом. Подаємо до столу з запалі з жару. Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на кефірі

Частування виходить повітряним, дуже ніжним. Звичайно, займе трохи більше часу на расстойку тесту, але це того варто. Подавати до столу з тими добавками, які у вас під рукою або які ви віддаєте перевагу.

Інгредієнти:

  • 15 р. дріжджі пресовані
  • 250 мл. кефіру
  • 250 р. борошна
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. цукру
  • сіль щіпка
  • ½ Ст. води (гарячої)
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Для початку готуємо опару. Беремо миску і кладемо в неї дріжджі і цукор. Змішуємо їх разом. Далі в них вводимо теплий кисломолочний напій і борошна. Борошно обов’язково просіваємо. Збиваємо до однорідності. Закриваємо чашу кришкою і йдіть її в тепле місце на 30 хвилин. Через півгодини, ми побачимо, як заготівля піднялася.

Далі в окрему ємність розбиваємо яйця. Виделкою їх підбиваємо. Виливаємо в опару і перемішуємо. Туди ж висипаємо борошно.

Попрацюємо ще віночком, щоб продукти з’єдналися. Тісто солимо. Заливаємо в чашу гарячу воду. Ретельно збовтуємо. Потім знову каструлю з масою закриваємо кришкою. Прибираємо на 20 хвилин в тепло. Через зазначене тісто збільшується в об’ємі. Вводимо в неї рослинне масло і вирушаємо випікати. Далі технологія випічки у всіх схожа. Розігріту сковороду змащуємо жиром. Вливаємо в неї підготовлену масу і випікаємо до готовності з двох сторін.

Потім змащуємо кожен сонечко вершковим маслом. Приємного апетиту.

Заварні млинці млинці на кефірі з дірочками

Такі сонечка дуже добре підійдуть для фарширування м’ясом, сиром і т. д. Для цього викладаємо улюблену вами начинку на припечену бік, загортаємо конвертиком і обсмажуємо в маслі з двох сторін. Спробуйте і вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 300-400 мл кефіру
  • 300 мл води (окріп)
  • 2 яйця
  • 1-2 с. л. цукру
  • ½ Ч. л. соди
  • 200 – 300 р. борошна
  • 2 – 3ст. л. соняшникової олії
  • сіль на кінчику ножа

Спосіб приготування:

Виливаємо кисломолочний напій в чашу. Потім підігріваємо його мікрохвильовці буквально секунди. Закидаємо в нього соду. Перемішуємо вміст і відставляємо на кілька хвилин. Після цього додаємо до нього яйця, цукор, сіль. Все це ми добре збовтуємо.

Далі вводимо маленькими порціями просіяне борошно. Не забуваємо кожен раз, перемішувати продукти. Виливаємо тісто гарячу воду, рослинне масло і найголовніше в нашій роботі працювати міксером до однорідної консистенції.

На цьому підготовчі роботи закінчилися. Приступаємо до найприємнішого. Випікаємо кругляш на добре розігрітій сковороді, змащеній жиром з двох сторін до готовності.

Але ви особливо не розслабляйтеся. На це йде менше хвилини. Викладаємо на плоску тарілку, змащуємо для соковитості соняшниковою олією. Приємного апетиту.

Тонкі млинці на кефірі без яєць

Вам захотілося спекти млинці. Але ви виявили, що в будинку немає яєць. Не біда, цей рецепт для вас. Готуються вони без них. Випічка не розваляться без них. Просто буде інший смак. Виходять вони такі ж смачні, м’які і тонкі. Це справа практики і смаку.

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру або кислого молока)
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 250 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 2 ст. ложки соняшникової олії

Спосіб приготування:

Заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо їх грітися при кімнатній температурі. Далі кисломолочний напій змішуємо з сіллю, цукром і содою. Висипаємо поступово до них просіяне борошно. Добре все перемішуємо. Потім, не перестаючи працювати віночком, вливаємо частинами окріп і рослинне масло.

Інгредієнти ще раз збовтуємо до однорідного стану. Даємо тісту постояти 5 – 7 хвилин. Випікаємо на розпеченій сковороді, змазаній рослинною олією. Надалі можна не користуватися жиром або ж через раз.

Найголовніше – товщина залежить ще й від того, скільки тіста наллємо в жаровню. Смажимо з двох сторін до готовності. Її визначаємо за видимими ознаками. На верхній поверхні відсутні «мокрі плями» і вона стане ноздреватой. Перевертаємо, сміливо на іншу сторону. Готові вироби викладаємо на плоскій красивою тарілочці, змащуємо вершковим маслом. Запрошуємо всіх домочадців до столу, хоча їх не треба кликати, вони самі прибіжать до вас. А нам залишається тільки дивитися і насолоджуватися, як уплітають частування. Приємного апетиту.

Смачні млинці на кефірі з мінералкою

Завдяки мінеральній воді, тісто виходить повітряним, пишним. До речі, вона гасить соду, і утворюються пухирці всередині сонечка.

Інгредієнти:

  • 0,5 ст. молоко
  • 0, 5 ст. кефіру
  • 1 стакан мінеральної води;
  • яйця 2 шт.
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 9 ст. л. борошно
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Замішуємо тісто до стану густої сметани. Для цього в глибоку миску розбиваємо яйця. Додаємо в них всі компоненти за рецептом, крім води.

Розмішуємо віночком до однорідної маси. Даємо йому 5 хвилин постояти. Потім в нього вливаємо мінералку кімнатної температури.

Кількість рідини регулюйте самі. Ще раз збовтуємо вміст. Далі приступаємо до випікання сонечок. На розпечену, змащену рослинним маслом, сковороду наливаємо маленьким тісто ополоником. Розподіляємо його круговими рухами рівномірно по гарячій поверхні жаровні.

Смажимо з двох сторін до готовності.

На це йде не більше хвилини. Потім перекладаємо на тарілку, змащуємо вершковим маслом. Воно додасть виробу смаку і еластичності. Приємного апетиту.

Відео, про те як приготувати млинці

Якщо у Вас залишилися питання про те, яким має бути тісто для наших мереживних сонечок, подивіться наступне відео.

Я постаралася розкрити невеликі хитрощі випічки тонких млинчиків в кожному рецепті.

Але все ж напишу окрему пам’ятку для початківців господарок.

Щоб результат нас порадував, бажано дотримуватися деяких рекомендацій:

  • треба пам’ятати: чим більше яєць, тим щільніше тісто. Чим менше – тим більше вони м’якими і ажурними будуть млинці;

  • просіяти борошно варто — тісто буде більш легким;
  • для випічки тонких смачненького – тісто має бути як рідка сметана;
  • Користуватися краще посудом з антипригарним покриттям або добре обпаленої чавунної. Але нічого страшного, якщо їх немає в наявності. Головне, щоб дно було рівним по можливості товстим.

Сподіваюся, пост будемо вам корисний. Випікайте, діліться в соц. мережах.