Сьогодні на порядку денному скумбрія, запечена в духовці. Я думаю, таку рибку люблять всі. Як тільки ми купуємо свежемороженный продукт, відразу задаємося питанням — як запекти її, щоб вона була соковитою і смачною.

У цій статті я буду розглядати варіанти з фольгою та без неї, в рукаві, з лимоном, цибулею й овочами. У мене в колекції рецептів є горбуша з овочами, у вершковому соусі. Сподіваюся, і ці рецепти вам сподобаються. Беріть на замітку, готуйте разом зі мною. А через 30 хвилин у вас буде готове смачне частування для рідних і близьких.

Скумбрія запечена в духовці швидко і смачно з овочами, лимоном і цибулею

У цьому рецепті готуємо рибу цілком з помідорами та цибулею. Продукт сам по собі дуже смачний, а додані овочі додадуть закуски аромату і ніжності. Кислота допомагає приготується страви ще швидше.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена
  • головка цибулі
  • помідор
  • морква
  • лимон
  • сіль
  • соєвий соус
  • перець чорний мелений
  • олія рослинна
  • перець гострий маринований (необов’язково)

Спосіб приготування:

Крок 1. Підготуємо рибку. Для цього видаляємо нутрощі, чорну плівку, плавці, зябра. Потім її промиваємо під порточной водою.

Крок 2. Займемося овочами. Промиваємо і очищаємо моркву. Натремо на крупній тертці. Лук очистимо. Наріжемо його кільцями. Помідори і лимон також.

Крок 3. Беремо форму для запікання (піддон). Застеляємо фольгою (пекарської папером). Перекладаємо на неї основний продукт. Солимо, перчимо і змащуємо олією.

Крок 4. У моркву додати соєвий соус, перемішати. Нею нафаршируємо черевце риби.

Додамо туди ж часточки цитруса.

Крок 5. Зробимо надрізи зверху на тушці. В них можна помістити маленькі шматочки гіркого перчика (лимона). Викладемо по всій довжині морського продукту слайсы овочів.

Якщо у вас залишилися нарізані помідори і цибулю, укладемо їх навколо шедевра. Потім солимо і перчимо. Злегка скроплюємо рослинним маслом.

Крок 6. Закутуємо заготовку у фольгу. Краї підверніть. Відправляємо форму з вмістом в розігріту духовку на 40-60 хвилин. Випікаємо при температурі 180-200 градусів С. Готове частування викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і цитрусом. Приємного апетиту!

Загрузка...

Як запекти рибу цілком у духовці в рукаві

Риба сама по собі дуже смачна і прикрасить своїм виглядом будь-який стіл. В рукаві, вона швидко приготується. Буде дуже соковитою, смачною і ароматною. А овочі додадуть частування ще більш апетитний вигляд.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • 1 головка цибулі
  • 2 шт. морква
  • 2-3 шт. картопля
  • 1 лимон
  • гриби
  • рослинна олія
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

Печериці наріжемо тонкими пластинами. Цибулю і ½ частину цитруса подрібнимо на тонкі півкільця.

Щоб не зіпсувати блюдо, обов’язково рибу очищаємо від чорної плівки, виймаємо нутрощі, зябра, обрізаємо хвіст. Потім добре промиваємо і обсушуємо паперовими серветками. Далі її натремо спеціями, поллємо лимонним соком. У місце, де були зябра, вкладаємо шматочки лимона.

Черевце заповнюємо цибулею, збризкуємо рослинним маслом і даємо частування замаринувати 15-30 хвилин.

Морква, картопля очищаємо, промиємо й наріжемо на шматочки. У глибоку миску перекладаємо нарізані овочі. Заправляємо їх спеціями та олією. Все добре перемішуємо.

Відміряє довжину рукава самостійно, обов’язково з запасом.

Переміщаємо порізані овочі в целофан для запікання. У ньому сформуємо подушку з картоплі, моркви та грибів, на неї викладаємо рибу-черевцем донизу. Зав’язуємо кінці пакета.

Не забуваємо, зверху упаковки зробити проколи, щоб мішок не вибухнув. Викладаємо її на деко і ставимо запікатися в розігріту духовку на 40 -50 хвилин при температурі 180 градусів С.

https://youtu.be/tgvbIFnD5SMПосле зазначеного часу дістаємо ароматну закуску. Викладаємо на блюдо. Можна прикрасити подрібненою зеленню. Приємного апетиту!

Рецепт приготування риби у фользі, щоб вона була соковитою

Приготовлена таким способом частування буде надзвичайно смачною. Час випікання залежить від розміру продукту. Для приготування не знадобиться багато компонентів, і вони завжди доступні.

Інгредієнти:

  • 2 шт. скумбрія
  • сіль
  • приправа
  • соняшникова олія

Спосіб приготування:

Очищаємо основний продукт від всього зайвого (нутрощі, зябра). Добре промиваємо.

Деко застеляємо фольгою. Укладаємо на неї рибку. Посолити, поперчити за смаком, додамо приправу. Потім поллємо рослинним маслом і лимонним соком. Розітремо все на поверхні і всередині теж.

Дивіться також:  Шашлик з курки в духовці

Загортаємо страву в блискучий матеріал і підверніть краю.

Фольгу викладаємо блискучою стороною до риби, так як через матову оболонку буде надходити тепло до запекаемому продукту. Завдяки, чому частування запечеться швидше і буде соковитим.

Ставимо страву в розігріту духовку. Запікаємо до готовності(20-30 хвилин) при температурі 180 градусів С. Після цього виймаємо з печі смачне частування, викладаємо на тарілочку. І подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту.

Фарширована скумбрія в духовці рецепт з овочами і сиром — дуже смачно

У цьому рецепті додаємо овочі. Тим більше, що риба поєднується зі всіма компонентами. Виходить шалено смачне і красиве блюдо, яке всім сподобається не тільки смаком, але і виглядом.

Інгредієнти:

  • скумбрія (свіжоморожена)
  • 1 головка цибулі
  • кабачок
  • 1 морква
  • 1 шт. перець болгарський
  • часник – 3 зубчики.
  • 1-2 шт. помідор
  • зелень за смаком
  • 100 г сир (твердий)
  • сіль,
  • перець
  • 1 шт. лимон
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

Рибку промиваємо, видаляємо зябра. Далі ножем зробимо розріз на спинці, акуратно дістаємо хребет, кістки, нутрощі і чорну плівку. Ще раз промиємо під проточною водою. Обсушуємо паперовими рушниками.

Підсолимо і поперчити всередині черевця. Далі зробимо овочеву начинку. Овочі промиваємо, очищаємо. Нарізаємо дрібними кубиками.

Потім включимо газ. Поставимо на вогонь сковороду. Наливаємо в неї масло для смаження і розігріваємо. В першу чергу обсмажимо часник (менше 1 хвилини), потім до прозорості цибулю.

Далі викладаємо інші овочі і тушкуємо до напівготовності, приправляємо сіллю і перцем за смаком.

Деко застеляємо фольгою (пекарської папером), змащуємо її поверхню олією. Викладаємо на неї підготовлену тушку і фаршируємо овочами. Закладаємо їх у спинку не до самого верху.

Сир натираємо на середній тертці. Посипаємо його зверху овочів.

Відправляємо частування в розігріту духовку. Запікаємо до готовності (30-50 хвилин) при температурі 180-200 градусів С. Це залежить від духовки. Готову страву розкладаємо по тарілочках. Прикрашаємо зеленню, овочами і часточками лимона. Приємного апетиту.

Загрузка...

Скумбрія в духовці з картоплею

У цьому рецепті приготуємо відразу дуже смачний і ситний вечеря. Запечемо рибу і приготуємо до неї гарнір. Витратимо при цьому мінімум часу на повноцінний вечерю або обід.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • картопля
  • 1 головка цибулі
  • 100 мл гарячої води (бульйону)
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Крок 1. Рибку розморожуємо при кімнатній температурі. Зрізаємо хвіст, голову, плавники. Разрежем черевце ножем і видаліть нутрощі. Зчистимо чорну плівку, щоб вона не зіпсувала смак частування. Промиємо під водою від крові і всього зайвого. Якщо є ікра (не викидаємо).

Крок 2. Підготуємо картоплю. Очистимо й наріжемо кружальцями, кубиками або соломкою.

Крок 3. Цибуля нашинкуем півкільцями.

Крок 4. Змастимо жиром форму для запікання.

Крок 5. Викладаємо в неї овочеві нарізки. Поперчити, посолити за смаком і перемішати.

Крок 6. Далі робимо в картопляній подушці невеликі поглиблення. У них помістимо тушки, попередньо посолимо і поперчимо по всій поверхні (всередині і зовні). Збоку наллємо в деко бульйон або гарячу воду. В заздалегідь розігріту духовку поміщаємо наше частування.

Крок 7. Запікаємо закуску до золотистої скоринки при температурі 180 градусів приблизно (40-60 хвилин). Щоб надати страві соковитість і аромат зрідка поливаємо вміст дека бульйоном з дна. Готову страву дістаємо з духовки, злегка остуджуємо. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.

Запечена скумбрія в духовці — смачний рецепт в банку

За цим рецептом продукт готується у власному соку. Риба виходить дуже смачною, ніжною і соковитою.

Інгредієнти:

  • 1 кг. скумбрія свіжоморожена
  • 200 г морква
  • 250 г. цибуля
  • олія рослинна
  • перець чорний горошок
  • сіль
  • лист лавровий

Спосіб приготування:

Почистимо і помиємо овочі. Морква натремо на крупній тертці. Нашинкуем цибулю півкільцями.

Злегка розморожену рибу разделаем (відріжемо голову, видалити нутрощі і чорну плівку). Потім промиваємо від крові. Розрізаємо на порційні шматочки.

Дивіться також:  Мариновані яйця в домашніх умовах — рецепти в банках

Далі будемо все складати в чисті 0,5 літрові скляні банки. На дно ємності наливають рослинного масла 1-2 ст. ложки.

Потім укладаємо шарами морква, риба, зверху насипаємо цибулю і так повторюємо до тих пір, поки не заповнимо тару повністю.

Зверху кидаємо лаврушечку, сіль, перець. Наливаємо ще 1 ложку масла. Закриваємо банки фольгою.

Увага! Ставимо посуд в холодну духовку.

Запікати будемо при температурі 180 градусів приблизно 60 хвилин. Готове частування викладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.

Скумбрія зі спеціями: простий і смачний рецепт

Цей рецепт зі спеціями. Вони підсилюють смак улюбленої рибку і наповнюють її вишуканими ароматами. Приправи можна використовувати будь-які на свій смак. Це соковите і смачне блюдо прикрасить як повсякденний стіл, так і святковий.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжозаморожена
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. сіль
  • 2 ст. л. рослинне масло
  • 2 ст. л. лимонний сік
  • 2 ч. л. приправа для риби
  • ( склад приправи – томати, кріп, коріандр, паприка, кмин, базилік, фенхель, часник)

Спосіб приготування:

Очищену, промиту рибку обробляємо на філе. Для цього ножем розрізаємо вздовж хребта. Видаляємо всі кістки.

Далі робимо маринад. В маленьку миску насипаємо солі. Кидаємо подрібнений часник (через прес). Наливаємо олії і сік лимона. Додаємо приправу. Суміш перемішуємо.

Наступний етап. Фольгою вистилаємо дно піддону для запікання. Перекладаємо на неї тушки і змащуємо підготовленим соусом.

Залишаємо наш шедевр маринуватися на 1 годину. Після цього готувати будемо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. По готовності перекладаємо в тарілочки і подаємо з гарніром. Приємного апетиту.

Смачний рецепт скумбрії в духовці з помідорами

Приготовлена таким чином риба, буде не тільки ароматний і красивий, але і дуже смачна. Вона своїм виглядом прикрасить будь-яку страву.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • помідор
  • 200 г сир
  • петрушка
  • часник
  • оливкова олія
  • йогурт (грецький)
  • французька гірчиця
  • паприка
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Те, що продукт треба очистити, видалити все зайве і промити, всі це знають. Далі обробляємо на філе.

Шматочки викладаємо на тарілочку і замаринуем. Для цього їх посолити за смаком, поперчити. Притрушуємо злегка паприкою. Поливаємо оливковою олією. Рукою розітремо посипання по поверхні тушки, зробимо їй масаж.

Потім пластини укладаємо один на одного. Залишаємо заготовку на кілька хвилин замаринуватися. Ми тим часом беремося за овочі. Беремо чистий помідор, розрізаємо на 4 частини. Видаляємо з шматочків серцевину.

Решту шкірку з м’якоттю нарізаємо на дрібні кубики. Подрібнюємо петрушку. Перетираємо сир на крупній тертці. Всю нарізку пересипаємо в глибоку миску.

Додаємо до них йогурт, гірчицю, сіль, перець, подрібнений часник. Суміш добре перемішуємо. Викладаємо начинку на тушки по 1-2 столовій ложки.

Далі закручуємо нашу рибку в рулети. Щоб вона не розвалилася, скріплюємо рулончик зубочистками.

Далі піддон застеляємо фольгою або пергаментом. Встановлюємо у форму заготовку. Відправляємо її в заздалегідь розігріту духовку на 25-35 хвилин. Випікаємо при температурі 180-200 градусів С. По готовності частування перекладаємо в тарілку, присипаємо зеленню. Приємного апетиту!

Скумбрія, запечена в гірчичному соусі

У цьому рецепті будемо використовувати гірчицю. Зробимо пікантний маринад з додаванням приправ і меду, який додасть страві приємний смак і чудовий аромат. А як приготувати таке смачне і соковите блюдо, читайте в рецепті.

Інгредієнти:

  • 1 кг. скумбрія
  • 2 ст. л. натуральний мед
  • 130 р. гірчиця французька
  • 1 ст. л. майонез
  • сіль за смаком
  • ½ Ч. л. перець мелений
  • трави «орегано» (будь-які на ваш смак)
  • ½ Лимона
  • петрушка пучок

Спосіб приготування:

Приготуємо соус: до меду додамо трави, гірчицю, майонез, сіль і мелений перець. Суміш перемішуємо. Готове.

Лимон розрізаємо навпіл. Нам потрібна одна частина. Нарізаємо цитрус на рівні кружечки.

Рибу ми заздалегідь очистили, відрізали голову і все зайве. Промили її під краном.

Увага! Розморожуємо рибу при кімнатній температурі або на полиці холодильника.

Потім розбираємо тушку на філе.

Як тільки з цією справою закінчимо. Приступаємо до виготовлення човників з двох шарів фольги. Загортаємо краю, щоб вийшли бортики заввишки 1 див.

Дивіться також:  Окрошка на квасі за класичними рецептами

Тушки розрізаємо на однакові шматочки під кутом 45 градусів. У підготовлену форму викладаємо петрушку, часточки лимона. Потім змащуємо їх маринадом і укладаємо в підготовлену основу.

Зверху виливаємо соусом.

Тепер наш шедевр йдіть в заздалегідь розігріту духовку на 40-50 хвилин (час залежить від вашої плити). Запікаємо при 180 градусах. Ви відчуваєте, який аромат. Пора до столу. Таке частування можна подавати теплим або холодним і завжди буде смачно. Приємного апетиту.

Дуже смачна, запечена скумбрія з начинкою в духовці без фольги

Рецепт з цікавою начинкою, надає страві аромат і дуже приємний смак. Сметана надає рибі соковитість. Оливки і зелень додадуть частування пікантності. Готується вона легко і просто.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • оливки (без кісточок)
  • ½ Пачки вершкове масло
  • сіль
  • петрушка, кріп (сушена)
  • перець

Спосіб приготування:

З чого починаємо? Звичайно, з риби. Її очищують від нутрощів, плавників, зябер. Видаляємо чорну плівку з черевця. Далі продукт промиваємо під проточною водою. Тушку покладемо на дошку і будемо робити на неї по всій довжині надрізи гострим ножем. Ура, зробили.

Далі відкриваємо оливки, зливаємо рідину і нарізаємо їх довільними шматочками. Перекладаємо їх у глибоку миску. Додаємо до них вершкове масло (розм’якшене), сіль, перець, зелень (можна сушену). Масу перемішуємо.

Масло бажано дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом підтануло.

Цим фаршем будемо начиняти рибку. Беремо руками (ложкою) приготовлену суміш і вкладаємо її в розрізи і черевце.

Нижню частину продукту присаливаем. Підготуємо форму для випікання. Змастимо внутрішню її поверхню олією. Викладаємо в неї нафаршировану заготовку.

Відправляємо наше майбутнє частування в заздалегідь розігріту духовку на 30-40 хвилин. Випікати будемо при 180 градусів С. Після того як дістанемо готову страву з печі, збризніть її лимонним соком. Перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Скумбрія в духовці з цибулею — швидко і смачно

Тим, хто любить цибулю в смаженому і печеному вигляді, рецепт для вас. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Готується дуже швидко і просто з мінімальною кількістю продуктів.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • сіль, перець за смаком
  • майонез
  • цибуля ріпчаста

Спосіб приготування:

Почнемо з самого головного. Рибу чистимо, тобто видаляємо все те, що може зіпсувати смак страви. Це плавники, нутрощі, зябра, чорна плівка в черевці. Далі її промиваємо й обсушуємо на паперових рушниках. Потім очищаємо цибулю. Нарізаємо його тонкими півкільцями. Подрібнений овоч солимо, перчимо. Додаємо в нього майонез і перемішуємо.

Підготуємо лист. Застеляємо його фольгою. Викладаємо на неї підготовлений продукт цілком. Потім фаршируємо тушку цибульною начинкою. Розподіляємо її також рівномірно зовні по продукту.

Далі зверху закриваємо форму фольгою. Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту духовку до 180-200 градусів С на 50-60 хвилин. За 20 хвилин до закінчення запікання, прибираємо зверху фольгу. По готовності частування перекладаємо по тарілочках. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!

Кілька порад для початківців:

1. Якщо ми вирішили купити свіжоморожену рибу, обов’язково звертаємо увагу на її зовнішній вигляд, очі і черевце. Перевіряємо зябра, вони повинні бути червоними.

Тушка повинна бути блискучою, трохи зволоженою, пружною і цілої (без пошкоджень). Черевце не повинно бути великим. Не соромимося її чіпати руками і нюхати (повинен бути чутний запах риби і нічим іншим).

2. Перед тим як займатися вдома готуванням з цього продукту, слід спочатку розморозити. Це робимо при кімнатній температурі, природним способом (укладаємо в зручну ємність і залишаємо на столі або помістимо в холодильник на середню полицю).

Сподіваюся, вам сподобаються рецепти. Скумбрія виходить дуже смачною і головне швидко готується. У сучасному світі ми намагаємося проводити біля плити менше часу, і в теж час домагатися чудових результатів — цей той самий варіант. Діліться статтею в соц. мережах. Пишіть коментарі та свої рецепти.