Різдвяна кутя – прості рецепти на Різдво

Рецепт куті з пшеничної крупи

Цілі зерна пшениці можна замінити пшеничним борошном. Деякі свідомо вибирають саме крупу, тому що блюдо з неї виходить набагато ніжніше.

Інгредієнти:

  • 1 ст. крупа пшенична
  • 40 р родзинок
  • 20 гр. кураги
  • 6-8 шт. фундука
  • 6-8 шт. волоського горіха
  • 1 ст. л. меду
  • 3 ст. л. маку

Спосіб приготування:

Пшеничне борошно гарненько промиваємо. І варимо на воді на середньому вогні до повної готовності. Зазвичай варять кашу в пропорції 1:2, тобто на склянку крупи дві склянки води. Каша повинна вийти густа і розсипчаста.
Можна трохи присолити за смаком.

Родзинки з курагою заливаємо окропом, залишаємо на 20 хвилин, щоб вони стали м’якими і набрякли. Потім їх відкидаємо на сито або друшляк і обсушуємо. І поріжемо на невеликі шматочки.

Тим часом ножем подрібнюємо горіхи: фундук і волоські.

У готову кашу додаємо мед, мак, подрібнені горіхи і сухофрукти.

І ретельно все перемішуємо.
Готове частування перекладаємо в горщик і прикрашаємо за допомогою кураги з родзинок.

І все готово. Щасливого різдва!