Рецепт куті з пшеничної крупи
Цілі зерна пшениці можна замінити пшеничним борошном. Деякі свідомо вибирають саме крупу, тому що блюдо з неї виходить набагато ніжніше.
Інгредієнти:
- 1 ст. крупа пшенична
- 40 р родзинок
- 20 гр. кураги
- 6-8 шт. фундука
- 6-8 шт. волоського горіха
- 1 ст. л. меду
- 3 ст. л. маку
Спосіб приготування:
Пшеничне борошно гарненько промиваємо. І варимо на воді на середньому вогні до повної готовності. Зазвичай варять кашу в пропорції 1:2, тобто на склянку крупи дві склянки води. Каша повинна вийти густа і розсипчаста.
Можна трохи присолити за смаком.
Родзинки з курагою заливаємо окропом, залишаємо на 20 хвилин, щоб вони стали м’якими і набрякли. Потім їх відкидаємо на сито або друшляк і обсушуємо. І поріжемо на невеликі шматочки.
Тим часом ножем подрібнюємо горіхи: фундук і волоські.
У готову кашу додаємо мед, мак, подрібнені горіхи і сухофрукти.
І ретельно все перемішуємо.
Готове частування перекладаємо в горщик і прикрашаємо за допомогою кураги з родзинок.
І все готово. Щасливого різдва!