Кутя з булгуру на Різдво
Останнім часом набирає популярність булгур. Він все частіше з’являється на столах і в рецептах обрядової кухні. Це дуже простий варіант приготування куті з булгуром. Впорається будь-який початківець кулінар.
Інгредієнти:
- 1 ст. булгур (пшениця, рис)
- 1 ст. сухофрукти (курага, чорнослив, фініки)
- горіхи за смаком
- 1 ст. ложка меду
- сік від одного мандарина
Спосіб приготування:
Крупу промиваємо і ставимо варитися у воді в пропорції 1 до 2 протягом 25 хвилин.
Сухофрукти промиваємо. Потім заливаємо теплою водою і даємо настоятися протягом 20 хвилин. Потім дістаємо і обсушуємо на паперових полотенчиках. І подрібнюємо на маленькі шматочки соломкою.
Мигдаль, щоб видалити шкірку, теж промиваємо гарячою водою. Волоські горіхи злегка обсмажимо на сковороді і очищаємо. Потім їх ріжемо на дрібні шматочки.
Беремо зручне блюдо і складаємо всі підготовлені продукти в нього. Додаємо в нього сік мандарина і мед. Все добре перемішуємо.
І тепер можна надати страві красиву форму. Для цього беремо чайну чашку, заповнюємо її нашим частуванням. Нам ще знадобиться блюдце. Перевертаємо келих на тарілочку. Оформляємо горішками.
Щасливого Вам Різдва!