Різдвяна кутя – прості рецепти на Різдво

Кутя з булгуру на Різдво

Останнім часом набирає популярність булгур. Він все частіше з’являється на столах і в рецептах обрядової кухні. Це дуже простий варіант приготування куті з булгуром. Впорається будь-який початківець кулінар.

Інгредієнти:

  • 1 ст. булгур (пшениця, рис)
  • 1 ст. сухофрукти (курага, чорнослив, фініки)
  • горіхи за смаком
  • 1 ст. ложка меду
  • сік від одного мандарина

Спосіб приготування:

Крупу промиваємо і ставимо варитися у воді в пропорції 1 до 2 протягом 25 хвилин.

Сухофрукти промиваємо. Потім заливаємо теплою водою і даємо настоятися протягом 20 хвилин. Потім дістаємо і обсушуємо на паперових полотенчиках. І подрібнюємо на маленькі шматочки соломкою.

Мигдаль, щоб видалити шкірку, теж промиваємо гарячою водою. Волоські горіхи злегка обсмажимо на сковороді і очищаємо. Потім їх ріжемо на дрібні шматочки.

Беремо зручне блюдо і складаємо всі підготовлені продукти в нього. Додаємо в нього сік мандарина і мед. Все добре перемішуємо.

І тепер можна надати страві красиву форму. Для цього беремо чайну чашку, заповнюємо її нашим частуванням. Нам ще знадобиться блюдце. Перевертаємо келих на тарілочку. Оформляємо горішками.

Щасливого Вам Різдва!