Різдвяна кутя – прості рецепти на Різдво

Кутя з пшениці з маком в мультиварці

Продукти, що входять в традиційне Християнське страва мають символічне значення.

Пшениця позначає різдвяне воскресіння. Мак – фінансове благополуччя, горіхи – це довголіття для всієї нашої родини.

Інгредієнти:

  • 2 ст. (по 150 р.) пшениця намочена
  • 6 ст. води
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. маку
  • Горіхи, ізюм — за смаком

Спосіб приготування:

Щоб скоротити час варіння, зерно намочимо і залишимо на ніч набухати. Кількість води має бути стільки, щоб вона покривала її повністю. Потім її промиваємо під проточною водою. Злегка обсушуємо і приступаємо до готування. У чашу мультиварки висипаємо пшеницю, додаємо воду в пропорціях (1 склянка зерно 3 ст. рідини).

Злегка присаливаем і закриваємо каструлю. І виставляємо режим «гасіння», час 1ч 30 хвилин. Через зазначений час ми ємність відкриємо і встановлюємо програму «підігрів».

Тепер приступаємо до родзинок і маку. Їх ми окремо заливаємо гарячою водою і залишаємо на 80 хвилин. Потім мак віджимаємо через марлю. Родзинки теж обсушуємо.
Далі його будемо перетирати через блендер.

Волоські горіхи подрібнити ступкою. Тепер всі компоненти відправляємо в каструлю.

Каша у нас тепла. Все перемішуємо і все. Даємо час настоятися.

Мед можна додавати відразу або перед самою подачею.

І приємного апетиту!