Кутя з пшениці з маком в мультиварці
Продукти, що входять в традиційне Християнське страва мають символічне значення.
Пшениця позначає різдвяне воскресіння. Мак – фінансове благополуччя, горіхи – це довголіття для всієї нашої родини.
Інгредієнти:
- 2 ст. (по 150 р.) пшениця намочена
- 6 ст. води
- 2 ст. л. меду
- 2 ст. л. маку
- Горіхи, ізюм — за смаком
Спосіб приготування:
Щоб скоротити час варіння, зерно намочимо і залишимо на ніч набухати. Кількість води має бути стільки, щоб вона покривала її повністю. Потім її промиваємо під проточною водою. Злегка обсушуємо і приступаємо до готування. У чашу мультиварки висипаємо пшеницю, додаємо воду в пропорціях (1 склянка зерно 3 ст. рідини).
Злегка присаливаем і закриваємо каструлю. І виставляємо режим «гасіння», час 1ч 30 хвилин. Через зазначений час ми ємність відкриємо і встановлюємо програму «підігрів».
Тепер приступаємо до родзинок і маку. Їх ми окремо заливаємо гарячою водою і залишаємо на 80 хвилин. Потім мак віджимаємо через марлю. Родзинки теж обсушуємо.
Далі його будемо перетирати через блендер.
Волоські горіхи подрібнити ступкою. Тепер всі компоненти відправляємо в каструлю.
Каша у нас тепла. Все перемішуємо і все. Даємо час настоятися.
Мед можна додавати відразу або перед самою подачею.
І приємного апетиту!