Різдвяна кутя – прості рецепти на Різдво

Сочиво з перловки

Пісне різдвяна кутя можна приготувати з перлової крупи. Страва стане не тільки смачним, але і дуже ситним, а також корисним на вашому столі.

Інгредієнти:

  • 300 р. перлової крупи
  • 100 р. родзинок
  • 150 р. маку
  • 1 ст. волоських горіхів
  • 2 ст. л. меду
  • 50 г. цукру

Спосіб приготування:

Крупу ретельно промиваємо і заливаємо водою на 1-2 години. Далі зливаємо відстояну рідину. І наливаємо чистої (її має бути в 2,5 рази більше, ніж перловки). Варимо на повільному вогні до готовності.

Мак заливаємо окропом на 1 годину. Потім зливаємо рідину, подрібнюємо його на м’ясорубці, провернувши масу два рази, розбиваємо в блендері.

Родзинки запарюємо протягом 15 хвилин, потім його обсушуємо на паперових серветках. Горіхи подрібнюємо до дрібної крихти. Мед розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану.

Зварену перловку охолодити до теплого стану, починаємо збирати ласощі. В крупу додаємо всі підготовлені інгредієнти за рецептом.

І все ретельно перемішуємо. Викладаємо масу у святковий посуд і прикрашаємо волоськими горіхами.

Блюдо виходить дуже корисним і смачним. Щасливого Різдва!