Кутя з рису з апельсиновим соком на Різдво
Сочиво приготоване тому рецептом виходить чудовим! Соковиті апельсинові нотки надають страві святкове звучання!
Інгредієнти:
- Рис 1 ст.
- 1 ст. л. мед
- 100 р. ізюм
- 100 р. курага
- 100 р. мигдаль
- 100 р. фундук
- 2, 5 ст. сік апельсиновий
Спосіб приготування:
Рис добре промити і пересипати в каструлю в якій будемо варити.
Туди ж додати апельсиновий сік з розрахунку 1 до 3.
Перемішуємо, ставимо на вогонь. Варити будемо під кришкою до готовності.
Маленький секрет — невеликі поглиблення на поверхні і відсутність рідини повідомлять про те, що каша готова.
Фундук і мигдаль, обсмажуємо на сухій сковорідці або мікрохвильовій печі.
Наступним кроком подрібнити горіхи і сухофрукти. Можна зробити це з допомогою блендера або ножа. Останній варіант мені подобається більше — яскраві шматочки красиво виглядають на тарілці.
Далі запарим родзинки — так частування вийде соковитіше.
Всі підготовлені солодощі додаємо до готового рису і гарненько перемішуємо.
Замість цукру в Різдвяних частування використовують мед.
Ось і нам залишилося додати солодощі нашому частування у вигляді однієї ложки меду.
Кутя готова, вона виходить дуже смачною, завдяки апельсинового соку. Смак виходить незвичайний, з невеликою кислинкою.