Різдвяна кутя – прості рецепти на Різдво

Кутя з рису з апельсиновим соком на Різдво

Сочиво приготоване тому рецептом виходить чудовим! Соковиті апельсинові нотки надають страві святкове звучання!

Інгредієнти:

  • Рис 1 ст.
  • 1 ст. л. мед
  • 100 р. ізюм
  • 100 р. курага
  • 100 р. мигдаль
  • 100 р. фундук
  • 2, 5 ст. сік апельсиновий

Спосіб приготування:

Рис добре промити і пересипати в каструлю в якій будемо варити.

Туди ж додати апельсиновий сік з розрахунку 1 до 3.

Перемішуємо, ставимо на вогонь. Варити будемо під кришкою до готовності.

Маленький секрет — невеликі поглиблення на поверхні і відсутність рідини повідомлять про те, що каша готова.

Фундук і мигдаль, обсмажуємо на сухій сковорідці або мікрохвильовій печі.

Наступним кроком подрібнити горіхи і сухофрукти. Можна зробити це з допомогою блендера або ножа. Останній варіант мені подобається більше — яскраві шматочки красиво виглядають на тарілці.

Далі запарим родзинки — так частування вийде соковитіше.

Всі підготовлені солодощі додаємо до готового рису і гарненько перемішуємо.

Замість цукру в Різдвяних частування використовують мед.

Ось і нам залишилося додати солодощі нашому частування у вигляді однієї ложки меду.

Кутя готова, вона виходить дуже смачною, завдяки апельсинового соку. Смак виходить незвичайний, з невеликою кислинкою.