Салати з крабовими паличками: самі смачні та прості рецепти

«Королівський» салат з курячою печінкою і крабовими паличками

У цьому рецепті готуємо з печінкою. Виходить смачне і оригінальне частування. Добре підійде для сімейних обідів.

Інгредієнти:

  • 350-450 р. печінка куряча
  • цибуля ріпчаста
  • 4 шт. морква
  • 3-5 яєць
  • крабовий продукт
  • 150-200 р. сир (твердий)
  • майонез
  • для маринаду лука:
  • 1-2 гол. лука
  • 2 ст. л. цукор
  • 0,5 ст. л. сіль
  • 1-2 ст. л. 9% столовий оцет
  • гаряча вода

Спосіб приготування:

Печінка відправляємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності (15-20 хвилин). Перетираємо на середній тертці. Відварені і очищені яйця подрібнюємо на крупній.

Червоно-білі брусочки розморожуємо, знімаємо з них плівку і нарізаємо дрібними шматочками.

Одну частину цибулі (1-2 головки) дрібно шаткуємо і замаринуем в окремій мисці. Для цього заливаємо окропом. Через 10 хвилин вологу видаляємо. Додаємо сіль, цукор і оцет, можна налити трохи води. Залишаємо маринуватися 10-15 хвилин. Потім зливаємо рідину і залишаємо в чашці.

Візьмемо ще 3-4 головки ріпчастої овоча, нашинкуем його півкільцями. Відправляємо його на розігріту сковороду з рослинним маслом обсмажуватися до золотистого кольору.

До нього приєднуємо помаранчевий продукт і смажимо до м’якості компонентів.

Підготовлені компоненти будемо збирати. Беремо плоску тарілку, встановлюємо кулінарне кільце. Попередньо змащуємо дно посуду майонезом.

Укладаємо інгредієнти шарами і промазуємо кожен ряд майонезом.

1 шар: печінка;

2 шар: маринований лук;

3 шар: морква;

4 шар: червоно-білий інгредієнт;

5 шар: яйця;

6 шар: сир; змащуємо майонезом;

Прикрашаємо натертої печінкою, жовтками і дрібно порізаною зеленню (цибуля, кріп).

Даємо закуски настоятися в холодному місці не менше 3-4 годин. Після цього знімаємо кільце. Приємного апетиту.