«Нептун»: салат з креветками і кальмарами
Це справжній морський коктейль. Виходить смачним і до того ж дуже корисним.
Інгредієнти:
- 200 г очищених креветок
- 250 г. отварных кальмарів
- 300 гр. крабового м’яса або паличок
- 150 р. червоної ікри
- 1 яйце
- 100 р. майонезу
Спосіб приготування:
Приступаємо до приготування продуктів.
Ставимо варити яйця до готовності (10 хвилин після закипання). Потім очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими шматочками.
Відварюємо креветки в підсоленій киплячій воді не більше 5 хвилин. Виймаємо їх з рідини, охолоджуємо і очищаємо від голів і хвоста.
Далі відварюємо кальмарів. Також кидаємо їх в окріп і варяться вони не більше 3 хвилин. Потім охолоджуємо під краном з холодною водою. Після цього вони добре очищаються від плівки. Тільки враховуйте, що вони сильно зменшуються в розмірі майже в 3 рази.
Нарізаємо їх соломкою.
Перекладаємо в зручну глибоку чашку, добре все перемішуємо. Солимо за смаком. Заправляємо майонезом. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.
Сподіваюся вам сподобаються запропоновані закуски. Пробуйте, експериментуйте і дивуйте смаковими різноманітністю своїх близьких і друзів. Пишіть коментарі. Забирайте рецепти до себе в скарбничку. Діліться у соц. мережах. До зустрічі.