Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Напій на Різдво — узвар з сухофруктами

У цьому рецепті будемо використовувати сухофрукти. У набір можуть входити яблука, груші, чорнослив, вишні, урюк і т. д. Це все можна прикупити в магазині, на ринку або засушити їх самим. Вибір за вами.

Інгредієнти:

  • набір з сушених фруктів
  • вода
  • цукор

Спосіб приготування:

Фрукти промиваємо під проточною водою. Потім заливаємо їх окропом і залишаємо на кілька годин або на ніч в такому стані.

І ми побачимо, що ягоди набубнявіли. Ставимо каструлю з вмістом на вогонь. Додамо туди трохи цукру, накриваємо кришкою. Дуже важливо, щоб посудина була закрита. Так як велика частина вітамінів руйнується із-за контакту з повітрям. Доводимо рідину до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.

Чим менше часу триває процес кипіння, тим більше зберігається корисних речовин в напої.

Залишаємо ємність остигати і настоюватися. Чим більше він постоїть, тим смачніше він буде. Краще співвідношення води і сухофруктів 3 до 1. Пийте на здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *